Leiebil Spania

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil Spania

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i Spania

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Spania fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Spania gjennom oss.

Spania guide

Bilutleie Spania
Leiebil Spania

Spania ligger på den iberiske halvøy i Sør-Europa, og grenser i nord mot Andorra og Frankrike, i sør mot Gibraltar og Middelhavet og i vest mot Portugal. Øygruppen Balearene med bl.a. Mallorca, Menorca og Ibiza samt Kanariøyene i Atlanterhavet hører også inn under Spania.

Spania er Europas 4. største land, og har 40,5 millioner innbyggere (2010). Landet er administrativt delt inn i 50 regioner. Høyeste fjell er Teide – som måler 3718 m.o.h.

Hovedstaden i Spania er Madrid, som ligger midt i landet på den spanske høysletta. Madrid har 6 millioner innbyggere i storbyområdet, og er den største og mest folkerike byen i Spania. Madrid er også landets administrative, finansielle og kulturelle sentrum samt et viktig samferdselsknutepunkt.

Generelt sett har Spania middelhavsklima langs kysten i sør og øst, atlantisk klima langs kysten i nord og kontinentalt klima i innlandet.

Spania er kjent for å være en svært populær turistdestinasjon, og mottar omlag 60 millioner besøkende årlig. Regionene Catalonia i nordøst og Andalucia i sør, samt øygruppene i Atlanterhavet er de mest besøkte turistområdene. Spania er berømt for å være et yndet reisemål for dem som vil ha sol- og badeferie langs kysten, men landet er også kjent for sin kulturelle turisme.

Spanias hovedflyplass er Madrid Airport – Barajas, som ligger litt utenfor sentrum av hovedstaden. Ellers er Barcelona International Airport og Palma de Mallorca International Airport noen av landets mest travle flyplasser.

Kjøring i Spania

Det er bygget mye motorvei i Spania de siste tiårene, og hovedveiene holder gjennomgående god kvalitet. Det gjør det enkelt, trygt og raskt å komme seg mellom de største byene og tettstedene. Landeveiene er også fine å kjøre på, men her bør du være mer oppmerksom og varsom. Det kan være uoversiktlige og krappe svinger eller høyder mange steder, spesielt på landeveier som går i fjellområder eller langs kysten.

Barn skal sitte i baksetet og alltid bruke godkjent barnesikringsutstyr som er tilpasset barnets høyde og vekt.

Trafikkregler i Spania

 • I Spania kjører du på høyre side av veien.
 • Det er påbudt med kjørelys på bilen ved redusert sikt på dagtid.
 • Det er påbudt med kjørelys etter mørkets frembrudd, og i tunneler.
 • All bruk av mobiltelefon er forbudt når motoren er i gang, unntatt hands-free.
 • Det er påbudt med setebelte for sjåfør og passasjerer.
 • Barn under 12 år (eller under 135 cm) skal alltid bruke godkjent barnesikringsutstyr som er tilpasset barnets høyde og vekt.
 • Barn skal sitte i bilens baksete.
Merk deg at minimumshastigheten på motorveier i Spania er 60 kilometer/t.

Fartsgrenser i Spania

Dersom det annet ikke er spesifisert, gjelder de følgende grensene:

 • Byer og tettsteder: 50 kilometer/t.
 • Landeveier: 90 kilometer/t.
 • Motorveier: 120 kilometer/t.

Disse hastighetene gjelder for vanlige personbiler. Busser, mopeder, trailere, lastebiler, etc. har lavere fartsgrenser. Du har for øvrig lov til å kjøre 20 kilometer/t over fartsgrensen på landeveier dersom du skal kjøre forbi en annen bil, og dersom bilen du kjører forbi holder en lavere fart enn tillatt.

Merk deg at minimumshastigheten på motorveier i Spania er 60 kilometer/t. Kjører du saktere enn dette på motorveiene kan du bli bøtelagt.

Promillegrense i Spania

I Spania er det ikke tillatt å kjøre bil dersom alkoholnivået i blodet overstiger 0,5‰ (0,5 g/l).

For sjåfører som har hatt førerkort i mindre enn 2 år er det ikke tillatt å kjøre bil dersom alkoholnivået i blodet er over 0,3‰.

Anbefalte kjøreturer i Spania med leiebil

Spania er et variert land når det gjelder typer landskap, kultur, og tradisjoner. Dette gjør det spennende å legge ut på kjøreturer, uansett hvor i landet du befinner deg. Sannsynligheten for at du får en uforglemmelig opplevelse er høy, ikke minst om du er glad i de spanske mattradisjonene, vakker natur, og et imøtekommende folk. Her er noen forslag til kjøreruter i ulike deler av Spania.

I San Sebastian og Bilbao finner du mange av de beste restaurantene i hele Europa.

Byene i Baskerland

De to mest kjente og største byene i Baskerland er Bilbao og San Sebastian. Begge to er spennende å besøke på mange vis, og ikke minst om du er interessert i kunst, kultur, vakre bygninger fra ulike epoker, og fantastiske mattradisjoner. I San Sebastian og Bilbao finner du mange av de beste restaurantene i hele Europa. Klimaet i den nordlige delen av Spania er på mange måter mer behagelig enn lenger sør. Det er varmt nok om sommeren til å nyte de vakre strendene og badelivet, men samtidig får du vind fra Atlanterhavet som gjør at det sjelden blir for høy temperatur. I tillegg til feriestedene og de to spennende kulturbyene, bør en kjøretur i Baskerland inkludere noen stopp i fjellandsbyene og fiskerlandsbyene. Kjøreturen er i seg selv en fin opplevelse, både på grunn av nærheten til havet, og også nærheten til fjellene. Madrid, Barcelona, Toulouse og Bordeaux er gode utgangspunkt for en oppdagelsesferd i Baskerland, med kun noen få timers kjøretur til San Sebastian.

Innenlands i Andalucia

Andalucia er den sørligste av regionene i Spania, og inkluderer også Costa del Sol. Innenlands i regionen ligger det mange vakre og større byer, blant annet hovedstaden Sevilla, Granada og Cordoba. Regionen er også hjemsted til noen av de mest fantastiske landsbyene i Spania. Blant de vakreste er landsbyene Úbeda, Baeza, Ronda, Montefrío, Zahara de la Sierra, Arcos de la Frontera og Genalguacil. I dette området kan du kjøre i ukesvis, og alltid komme til et unikt og spennende sted. Arkitekturen i Andalucia er for det meste fra middelalderen, men du finner mange festninger, slott, rådhus, religiøse bygg og annet fra epokene da maurerne og romerne regjerte her. Det er relativt enkelt å komme seg mellom stedene i Andalucia på de gode motorveiene, men du bør vurdere å gi prioritet til landeveiene. Der kan du kjøre i ro og mak mens du nyter det vakre landskapet. Langs småveiene passerer nydelige vingårder og småsteder som er verdt å stikke innom for en matbit eller noe kaldt å drikke.

Du finner mye flott arkitektur i Andalucia, her fra Sevilla.

Romersk amfiteater i Tarragona.

Fra Barcelona til Valencia

Barcelona til Valencia er to av de mest populære og spennende storbyene i Spania. Strekningen langs kysten mellom byene passer utmerket til en kjøretur om du besøker denne delen av landet. En av de beste stoppestedene på kjøreruten er Tarragona som ligger cirka 100 kilometer sør for Barcelona. Tarragona ble grunnlagt for over 2500 år siden, og var lenge en av regionens viktigste handelssteder. Den er kjent for sine mange arkeologiske utgravninger, romerske templer, akvedukter, amfiteatre, sirkus og festninger, i tillegg til praktfulle religiøse bygninger fra ulike epoker. Langs ruten ligger det også en rekke vakre fiskerlandsbyer, og badebyer med innbydende strender. Flere steder kjører du forbi unike naturparker, blant annet den lille fjellkjeden Serra del Montsia, og våtmarksområdet Delta de l’Ebre. Sistnevnte er et av de mest fuglerike naturområdene i Europa, og du kan blant annet se flamingo og sjeldne ibisfugler her.

Costa del Sol og Gibraltar

Den velkjente solkysten i Spania går mellom to mindre kystregioner som heter Costa de la Luz og Costa Tropical.  Innenfor dette området ligger de kjente feriebyene, blant annet Malaga, Marbella, Estepona, Torremolinos, Fuengirola og San Pedro de Alcantara. Det er mye spennende å se og oppleve som har med regionens historie å gjøre, men sommerlivet er nok det største trekkplasteret i Costa del Sol. Her kan du kjøre fra den ene vakre badestranden til den neste, spise god sjømat i en marina, se på imponerende yachter, og ta en shoppingrunde i elegante butikker. Blir du lei av det urbane kan du utforske de mange historiske severdighetene, eller ta en avstikker til fjellandsbyene innover i Andalucia. Vurder også å kjøre innom Gibraltar lengst sør på Costa del Sol. Det britiske territoriet er et unikt stykke land, hvor severdighetene og opplevelsene nærmest står i kø.

Costa del Sol tiltrekker først og fremst turister for badeferie.

Katedralen i Santiago de Compostela, byen står på UNESCO’s verdensarvsliste.

Galicia i nordvest

Galicia er regionen som ligger lengst nordvest i Spania, og der Atlanterhavet møter Biscayabukten. Området har en lang og spennende historie. Mange steder finner du ruiner og spor etter de ulike kulturene som hersket her, blant annet romerne, maurerne, vestgotere og keltere. Mange av de større byene i Galicia har en unik atmosfære, og kulturen kan oppleves som ganske annerledes enn i resten av Spania. Den mest kjente av byene er Santiago de Compostela, som har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1985. Byen er usedvanlig vakker, med romersk, gotisk og barokk arkitektur. I Galicia finner du også vakre småbyer innenlands, og enda vakrere fiskerlandsbyer ved kysten. Det er også en rekke flotte strender og vakre fyrhus langs kysten, mens innenlands finner du stille skoger med et rikt dyreliv. En kjøretur gjennom denne regionen er enkel å gjennomføre dersom du starter i byer som Bilbao, Madrid eller Valladolid.

Selskaper du kan leie bil fra i Spania

I byene, øyene, feriestedene og på flyplassene i Spania finner du alltid de største og internasjonalt kjente bilutleieselskapene, som Avis, Hertz, Sixt, Enterprise, Europcar og Budget. Det er også en rekke nasjonale og lokale selskap som tilbyr leiebil i dette landet. Centauro og Spain Car er blant de største nasjonale aktørene, mens på småsteder og øyer kan du finne selskap som kun operere innenfor et lite område.

7 vanlige spørsmål om leiebil i Spania

Trenger jeg ekstra forsikring når jeg leier bil i Spania?

Påkrevd forsikring (kasko og ansvarsforsikring) er inkludert i prisen du får oppgitt når du leier bil gjennom GoAutos. De fleste vil ikke trenge ekstra forsikringer utover dette. Unntaket du bør vurdere er egenandelforsikring, noe som anbefales av blant andre Forbrukerrådet. Egenandelforsikring får du gratis i enkelte typer kredittkort, og mange reiseforsikringer har dette inkludert.

Hvilken biltype egner seg best i Spania?

I land som Spania og Portugal er det gjerne varmt hele året. Er du sensitiv for varme anbefales det at bilen har aircondition som fungerer adekvat. Utover dette har de fleste ikke behov for noen spesiell biltype, slik som SUV eller biler med firehjulsdrift.

Kan jeg leie bil i Spania og levere den i for eksempel Portugal?

Enveisleie aksepteres av de fleste leiebilselskap både når henting og levering er innenlands og utenlands. Det kreves som regel at selskapet har kontorer begge steder. For levering i et annet land kreves det også at landet du leverer i er medlem av EU- og EØS-samarbeidet. Du må som regel betale en avgift for enveisleie, og avgiften vil vanligvis være høyere dersom det er snakk om to forskjellige land. Avstanden vil også kunne ha noe å si. Spør alltid leiebilselskapet på forhånd.

Har jeg lov til å kjøre leiebilen til Gibraltar nå som England ikke er medlemmer av EU?

Det er som regel ikke noe problem å ta leiebilen med inn i Gibraltar nå du er i Spania, men spør leiebilselskapet på forhånd. Vurder uansett å parkere utenfor territoriet (du trenger neppe bil for å komme deg rundt på Gibraltar). Siden Gibraltar er britisk kjører bilene på høyre side av veien, noe ikke alle er vante med.

Hva er aldersgrensen for å få leie bil i Spania?

I de fleste tilfeller kreves det at den som leier og skal kjøre bilen er minimum 21 år. Noen få bilutleieselskaper har 23 års aldersgrense. Det kan også være at enkelte kategorier leiebiler har høyere aldersgrense enn 21 år (luksusbiler). Sjåfører og leietakere som er mellom 21 og 25 år må som regel betale en ekstra avgift på omtrent 10 til 20 Euro per døgn.

Er det vanlig med bomstasjoner i Spania?

Flesteparten av veiene i Spania er helt uten bomstasjoner, mens omtrent 20% er avgiftsbelagte. Majoriteten av veiene med bomstasjoner ligger i Katalonia. Prisene er uansett relativt lave, og du ville neppe spare noe ved å prøve å unngå disse veistrekningene. Der du må betale avgift aksepteres både kontanter og betalingskort.

Hvem kontakter jeg dersom jeg er involvert i en ulykke med leiebil i Spania?

Nødnummeret i Spania for ambulanse, brannvesen og politi er 112. Dette skal du kun ringe dersom du har vært involvert i en ulykke der det er personskader, dersom det oppstår brann, eller ved andre alvorlige tilfeller og nødsituasjoner. Du bør også kontakte leiebilselskapet og/eller forsikringsselskapet du bruker.

NB! Langs alle motorveier i Spania finner du nødtelefoner for hver 2. kilometer, og som kobler deg til samme sentral som 112.

Andre nummer:

 • Politi – 091 eller 092 (nærmeste politistasjon)

Destinasjoner