Leiebil Tenerife

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Spania
  4. chevron_right
  5. Leiebil Tenerife

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie på Tenerife

Sammenlign priser og finn billig leiebil på Tenerife fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie på Tenerife gjennom oss.

Tenerife Guide

Tenerife er den største av Kanariøyene, og også den med det høyeste antall innbyggere. Som på de andre øyene i øygruppen Makaronesia var Tenerife først bebodd av urbefolkningen Los Guanches, et folkeslag som kom over havet fra Nord-Afrika. Etter erobringer av både romere og maurere, overtok spanske conquistador herredømmet på begynnelsen av 1400-tallet.

I dag er Tenerife en av Spanias største turistdestinasjoner og øya tar imot over 5 millioner besøkende hvert år. Dette er også øyas viktigste næring, etterfulgt av jordbruk og fiske. Klimaet på Tenerife gjør det spesielt gunstig å dyrke blant annet bananer, mais, løk, tomater, druer og tobakk her.

På Kanariøyene er det et behagelige temperaturer året rundt, noe som gjør øyriket til en populær turistdestinasjon både på vinteren og om sommeren. De fleste reiser til en av de mange og typiske feriestedene, men på Tenerife finner du også relativt store byer, blant annet Santa Cruz de Tenerife (188 000 innbyggere) og San Cristobal de La Laguna (129 000 innbyggere). Det er også mange hyggelige og små fiskerlandsbyer på øya som er populære å besøke.

Tenerife tar imot over 5 millioner besøkende hvert år, som er også øyas viktigste næring,

Attraksjoner

Feriestedene og de større byene har som regel gode shoppingmuligheter, og et ganske livlig restaurant- og utelivstilbud. Mange av de beste nattklubbene og barene finner du på Playa de las Américas, i Puerto de la Cruz, i Los Cristianos, og i Costa Adeje, i tillegg til i de største byene. Maten på restaurantene er typisk spansk, men gjerne med en lokal vri. Fersk og god sjømat får du servert omtrent overalt på øya.

De viktigste severdighetene på Tenerife inkluderer mange monumenter, for eksempel katedralen i San Cristobal de La Laguna, festningen i landsbyen San Andrés, og Torres de Santa Cruz som er Spanias høyeste skyskraper. Det er også flere spennende arkeologiske utgravninger på øya.

Det er flere vakre naturområder på Tenerife, og nesten halvparten av øyas landskap er beskyttet og erklært som nasjonalpark.

Mange av de beste nattklubbene og barene finner du på Playa de las Américas.

Utforsk Tenerife med leiebil

Selv om Tenerife er en ganske liten øy, er det en klar fordel å ha leiebil her. De som bare holder seg i nærheten av hotellet, og frekventerer den samme stranden, går glipp av mye spennende. Øya har blant annet mange nydelige små fiskerlandsbyer som bør besøkes, og byr også på unike naturopplevelser. Nedenfor finner du noen forslag til de mest populære kjøreturene.

Distanser og kjøretid på Tenerife

I denne guiden tar vi ikke med distanser og kjøretid til de foreslåtte utfluktene. Avstandene vil uansett avhenge av hvor du starter turen. Du må imidlertid aldri sitte lenge i bil på Tenerife. For eksempel tar det knapt 40 minutter å komme seg med leiebil fra flyplassen i sør (Tenerife South Airport) til Santa Cruz de Tenerife helt oppe i nordenden av øya. Å kjøre hele runden rundt Tenerife vil neppe ta mer tid enn mellom 2,5 og 3 timer.

Teide – det store vulkanfjellet midt på Tenerife på hele 3718 meter over havet.

Pico del Teide – Ta en tur til toppen av Spania

Teide er navnet på det store vulkanfjellet midt på Tenerife. Toppen av fjellet er hele 3718 meter over havet, noe som gjør det til det høyeste punktet i Spania. På verdensbasis regnes Teide som den tredje høyeste vulkanen. Vulkanen regnes også som aktiv, men det siste utbruddet var for over 100 år siden (1909). Teide og nasjonalparken som omgir fjellet, er nå en nasjonalpark, og står på UNESCOs liste over verdensarv. Når du er på Tenerife bør du unne deg turen til enten senteret ved foten av fjellet, eller opp til utsiktsplattformen nært toppen. Du kan gå dit, noe som vil ta deg omtrent 5 timer, eller ta taubanen. Taubanen er det mest populære valget, og den bruker ikke mer enn 8-9 minutter opp.

I byen Güímar er det en samling pyramider, bygget i lavastein.

Pirámides de Güímar – Se Tenerifes pyramider

I den lille byen Güímar på østkysten av Tenerife, finner du et merkelig fenomen når det gjelder byggekunst. I det som nå regnes som en etnografisk park står det en samling pyramider, bygget i lavastein som du finner overalt på vulkanøya. Opprinnelig var det 9 av disse pyramidene, men kun 6 av de gjenstår i dag. Det hersker flere teorier om årsaken til at pyramidene ble bygget. En av de tilsier at pyramidene er et tilfeldig biprodukt av normal aktivitet på gårdsbruk i området, mens en annen tilsier at fenomenet er knyttet til lignende fenomener du finner på blant annet Sicilia, i Mexico og i Peru. Uansett hva som er sannheten så er Pirámides de Güímar verdt et besøk når du er på Tenerife. I parken finner du også et museum, et auditorium og noen nydelige botaniske hager å spasere i.

Siam Park – Et av Europas største badeland

Siam Park er et gedigent badeland som ligger ved Costa Adeje på sørspissen av Tenerife. Parken er en av de mest forseggjorte i Europa, og ble innviet av selveste prinsessen av Thailand. Siam er som kjent det gamle navnet på Thailand. Foruten uendelige muligheter til å bade, er det rundt 15 ulike attraksjoner i parken. Noen av de er ment for barn, mens andre er egnet til å gi deg et lite adrenalin-kick. Som forventet er hele parkens tema relatert til Thailand. Totalt er det 25 bygninger her, hvorav de fleste er restauranter og kaféer, som er kopier av typiske hus du finner i det gamle Siam. Badelandet er åpent hele året, noe som gjør den til et perfekt sted å kjøle seg ned når Atlanterhavet og strendene på Tenerife ikke frister.

Candelaria – En viktig del av Kanariøyenes historie

Den lille byen Candelaria ligger på øyas østkyst, like sør for Santa Cruz de Tenerife. Byen er først og fremst et religiøst senter for hele øya. I Candelarias basilika er det en Madonnafigur som er et stoppested på pilegrimsvandringen som går over hele Tenerife, og byen er åsted for en årlig fiesta i denne sammenhengen. Madonna-figuren skal ha blitt funnet av Guanchefolk. Dette var øyas urinnvånere som bodde på Tenerife da spanske conquistadorer inntok Kanariøyene på 1400-tallet. Conquistadorene tolket figuren dithen at den representerte madonnaen og de bygde en liten eremitasje for å plassere figuren i. Eremitasjen ble senere ombygget til basilikaen som står der i dag. Candelaria er en populær liten fiskerlandsby blant de som besøker Tenerife også for sine gode restauranter. Området rundt er i tillegg et flott terreng å gå på tur i. Du vil blant annet passere flere førhistoriske grotter hvor urinnvånerne gravla og mumifiserte sine avdøde.

I Candelarias basilika er det en Madonnafigur som er et stoppested på pilegrimsvandringen som går over hele Tenerife
Sanden på Tejita er iblandet vulkansk aske.

Playa de El Médano og Playa de la Tejita

Disse to strendene regnes som blant de beste på Tenerife, og ligger rett i nærheten av hverandre. Strendene er adskilte av et nes hvor La Montaña Roja ligger, en liten vulkansk fjelltopp som er en av øyas turistattraksjoner. Tejita-stranden er stedet å slå seg ned på om du vil bade og sole deg i nydelige omgivelser. Sanden her er iblandet vulkansk aske, og er myk og behagelig. El Médano-stranden er populær blant de som liker å holde seg i aktivitet når de er i vannkanten. Her også er det myk og behagelig sand, men stranden har mer bølger og vind enn Tejita. Derfor vil du se mange sprekinger som windsurfer og driver med kiting på El Médano. Navnet er for øvrig det samme som fiskerlandsbyen stranden ligger ved. Der finner du en behagelig atmosfære og mange gode spisesteder.

Parkering på Tenerife

I byene på Tenerife kan du parkere gratis i gatene de fleste steder, men som regel kun på oppmerkede plasser. Gule linjer og hvite linjer betyr at du vil bli bøtelagt om du setter fra deg bilen der. I verste fall blir bilen tauet bort. Blå linjer betyr at det er tidsbestemt parkering, og du må betale avgift.

Den beste løsningen i byene er normalt å bruke parkeringsanleggene, eller parkeringsplassene som er tilknyttet hotellene. Du må betale avgift, men på Tenerife er prisene for parkering lave sett i forhold til det meste av Europa.

Trafikk på Tenerife

Å kjøre i småbyene og tettstedene på Tenerife er enkelt, og det er som regel ikke lange køer der.  Utenfor byene er veiene generelt sett i god stand. Det går motorvei fra Las Machas på øyas vestside, ned til øyas sydspiss, og helt opp til Santa Cruz de Tenerife på øyas nordside. Derfra går det motorvei opp til øyas nordside, og videre langs kysten til Los Realejos. Det er stort sett bare når du skal utenfor hovedfartsårene og inn til byer og tettsteder, at du må kjøre de noe dårligere landeveiene.

Husk at i Spania, inkludert på Kanariøyene, kan du bli bøtelagt for å kjøre med naken overkropp (og underkropp). Selv om det er varmt og du nettopp er kommet fra stranden, ta på deg skjorte eller lignende! Du bør også unngå å foreta deg noe som kan distrahere deg mens du kjører bil. For eksempel kan du bli bøtelagt om du spiser eller drikker mens motoren er i gang.

Å kjøre i småbyene og tettstedene på Tenerife er enkelt, og det er som regel ikke lange køer der.  Utenfor byene er veiene generelt sett i god stand.

Flyplass

Det er to flyplasser på Tenerife som håndterer internasjonale flyvninger. Den største ligger på øyas sørkyst, og kalles derfor Tenerife South Airport, eller Aeropuerto de Tenerife Sur på spansk. Navnet Reina Sofía Airport brukes også lokalt. Her har betjenes omtrent 11 millioner passasjerer i året. Flyplassen er dermed den nest største på Kanariøyene, etter Gran Canaria Airport. Det går rutefly hit hele året fra de fleste større byene i Europa. I tillegg er det ekstra høy trafikk i de travleste sesongene, og da spesielt charterflyvninger.

Den minste, Tenerife North Airport, ligger naturligvis på den nordlige delen av øya, og rett ved byen San Cristóbal de La Laguna. Her betjenes omtrent 3,7 millioner passasjerer årlig. Fra denne flyplassen går det flyvninger internt mellom Kanariøyene, og til et knippe spanske og europeiske byer.

Den største flyplassen på Tenerife ligger på sørkysten og kalles derfor Tenerife South Airport.

Leiebil på Tenerife South Airport

På Tenerife South Airport har selskapene som driver med bilutleie fordelt seg på to områder. Noen har skrankene sine på bakkeplan i ankomsthallen, og noen har skrankene sine i avgangshallen i etasjen over. Selskapene er per i dag Hertz, Europcar, Sixt, Goldcar, Interrent, TopCar, Cicar og Auto Reisen. Leiebilene står alle parkert på et eget dedikert område, like i nærheten av terminalbygningen.

Leiebil på Tenerife North Airport

Denne flyplassen er liten og oversiktlig, og du finner alle skrankene til leiebilselskapene i ankomsthallen. Per i dag er Cicar, Auto Reisen, Europcar, Goldcar, Budget, Hertz og Avis å finne på Tenerife North Airport.