Leiebil USA

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil USA

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie USA

Sammenlign priser og finn billig leiebil i USA fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i USA gjennom oss.

USA guide

Bilutleie USA
Leiebil USA

Forbundsrepublikken USA (Amerikas forente stater) ligger i Nord-Amerika, og har omlag 310 millioner innbyggere (2010). Landet grenser til Canada i nord, Atlanterhavet i øst, Floridastredet, Mexico og Mexicogulfen i sør, og til Stillehavet i vest. USA består av 50 delstater samt  forbundsdistriktet Colombia (District of Columbia – bedre kjent som Washington D.C.). USA omfatter også nordvestlige del av kontinentet (Alaska) og øygruppen Hawaii i Stillehavet samt en rekke andre territorier.

USA er verdens 3. største land i utstrekning, etter Canada og Russland, og er dessuten verdens mektigste stat – med tanke på økonomi, kultur, politikk og forsvar.

Landskapet er variert og kontrastfylt, og har dermed også store variasjoner klimamessig. Et av verdens varmeste områder finner man i Death Valley – en dal i Mojaveørkenen i Sør-California.

Attraksjoner

USA mottar omlag 60 millioner utenlandske turister årlig, og har utallige attraksjoner og severdigheter. I nordøst ligger hovedstaden Washington D.C – der bl.a. den amerikanske presidentens embedsbolig «Det hvite hus» ligger, og litt lenger nordøst finner man USAs største by New York (8,5 mill. innbyggere) som er et av verdens viktigste økonomiske og kulturelle knutepunkter. I sørøst ligger delstaten Florida  – som bl.a. kjent for sitt varme klima, Walt Disney World og Epcot-senteret. Californias sandstrender og berømte byer som f.eks. Los Angeles ligger sørvest i landet, og tvers gjennom USA finner man fjellkjeden Rocky Mountains. I delstaten Colorado ligger den høyeste delen av Rocky Mountains – der mer enn 100 fjelltopper er over 4000 m.o.h.

Noen av USA mest besøkte steder er: Times Square i New York, Las Vegas Strip, National Mall and Memorial Parks i Washington D.C, Faneuil Hall i Boston og Disneyworld i Florida. Andre populære besøksmål er Niagara Falls, Grand Canyon, Great Smoky Mountains (nasjonalpark) i Tennesse og Hollywood i Los Angeles.

Grand Canyon er blant de mest besøkte turistattraksjonene i USA.

USAs største byer er New York (8,5 mill. innbyggere –  omlag 19 mill. i metropolområdet), Los Angeles (4 mill.), Chicago (2,8 mill.) og Houston (2 mill.).

USA har mange travle internasjonale flyplasser – bl.a. John F. Kennedy International Airport (New York), Washington Dulles International Airport, Chicago Airport, Hartsfield International Airport (Atlanta) og Seattle International Airport.

Kjøring i USA

Å kjøre i USA er som regel veldig enkelt og greit når det kommer til veinettet og navigasjon. Infrastrukturen i de fleste byene er langt mer tilpasset biltrafikk, enn for eksempel i mange europeiske byer. Byene i USA er nyere, og mange av de vokste først etter at bil hadde blitt et vanlig fremkomstmiddel. Samtidig er det også mange byer som sliter med veldig mye kø og tett trafikk. Til tross for gode veier, kan det ta lang tid å komme seg fra A til B enkelte steder, og spesielt i rushtiden. Utenfor byene er det langt lettere, men også der kan trafikken være tett. Dette igjen kommer veldig mye an på hvor i USA du skal kjøre.

Kjør ekstra varsomt om du nærmer deg skolebuss.

Trafikkregler i USA

På noen områder er det betydelige forskjeller i trafikkreglene i hver enkelt delstat i USA. Både myndighetene i delstatene og lokale myndigheter kan fastsette enkelte særegne regler. Generelt vil du neppe ha spesielt behov for å sette deg grundig inn i disse, så lenge du kjører forsiktig og normalt. Blant de tingene du kan være oppmerksom på er:

  • I USA kjører du på høyre side av veien.
  • Sjåfør og alle passasjerer må bruke setebelte.
  • Kjør ekstra varsomt om du nærmer deg en skolebuss. De fleste steder er det ikke tillatt å kjøre forbi skolebusser som har stanset på en bussholdeplass.
  • De fleste steder er det tillatt å svinge til høyre i lyskryss på rødt lys. Dersom dette ikke er tillatt vil det normalt være skiltet.
  • Dersom du blir stoppet av politi mens du kjører bil, skal du parkere på høyre side av veien, stanse motoren på bilen, og holde begge hendene synlige på bilrattet. Ikke forlat bilen med mindre politiet ber deg om dette.
Fartsgrensene i USA blir bestemt av hver enkelt deltstat.

Fartsgrenser i USA

I USA er det hver enkelt delstat som bestemmer hvilke fartsgrenser som gjelder innenfor den respektive staten. Lokale myndigheter kan også bestemme egne nedsatte fartsgrenser innenfor områder de administrerer.

Fartsgrensene vises ved skilt, og de vanligste grensene du kan støte på ligger mellom følgende:

  • Byer, tettsteder og boligområder: ofte mellom 20 og 40 miles/h (32 – 64 kilometer/t).
  • Landeveier: ofte mellom 45 og 65 miles/h (72 – 105 kilometer/t).
  • Freeways: ofte mellom 55 og 75 miles/h (89 – 121 kilometer/t).
En føderal lov gjelder i alle stater for promillegrensene, og noen delstater har i tilleggsbestemmelser til den føderale loven.

Promillegrenser i USA

Lovene som regulerer promillegrenser (og andre substanser) er noe annerledes i USA enn i blant annet Europa. På dette området har landet en føderal lov som gjelder i alle stater, og i noen delstater finnes det lokale tilleggsbestemmelser til den føderale loven.

Den føderale loven fastsetter en promillegrense på 0,08% for privatbilister som grensen for om forholdet er straffbart eller ikke. Straffen for lovbrudd varierer imidlertid veldig i forhold til hvilken stat det gjelder, og naturligvis også i forhold til om du har forårsaket en ulykke, skade på andre personer/materiell, og så videre.

I noen delstater er det også en lavere promillegrense, men hvor overtredelse ikke anses som et straffbart forhold. Et eksempel er staten Colorado, der grensen er satt til 0,05%. Har du en alkoholpromille på over 0,05%, men under 0,08%, vil dette normalt resultere i en bøteleggelse. Er alkoholnivået i blodet på over 0,08%, kan dette resultere i strengere straff.

Anbefalte kjøreturer i USA med leiebil

USA er som skapt for utflukter med leiebil, uansett hvilken delstat eller by du besøker. Veiene er gjennomgående gode, landet har en unik bilkultur og forhold til bilkjøring, og derav er det mange kjente kjøreruter i USA. Her er noen av de mest populære.

Fra Atlanterhavet til Stillehavet

Mange drømmer om å kjøre USA fra kyst til kyst, og da som regel mellom New York og Los Angeles. Det er fullt mulig å få til en slik tur med leiebil, så fremt du har nok tid. Tidsbruken vil selvsagt avhenge av hvilken rute du velger, og hvor lang tid du vil bruke på hvert stoppested underveis. Nedenfor kan du se distansene og effektiv kjøretid for noen av de typiske veivalgene.

  • Den korteste ruten mellom New York og Los Angeles går via blant annet Chicago og Las Vegas – Distansen er 4490 kilometer/effektiv kjøretid er cirka 40 timer.
  • New York til Los Angeles via blant annet Nashville, New Orleans, Houston og Phoenix – Distansen er 5327 kilometer/effektiv kjøretid er cirka 49 timer.
  • New York til Los Angeles via blant annet Chicago, Minneapolis, Missoula, Seattle og San Francisco – Distansen er 6420 kilometer/effektiv kjøretid er cirka 60 timer.

Kjører du for eksempel den korteste ruten, og har en effektiv kjøretid på 6 timer per dag, tar turen fra kyst til kyst 1 uke.

Velger du turen gjennom San Francisco kan du få med deg den velkjente Golden Gate bridge.
Route 66 er en legendarisk kjørerute i USA, som mange ønsker å oppleve.

US Route 66

Route 66 er en legendarisk kjørerute som opprinnelig (1926) gikk fra Chicago til Los Angeles. Veiene som inngår i ruten er merket med egne Route 66-skilt. Ruten er endret flere ganger, og det er lagt til veistrekninger som ikke var inkludert opprinnelig. I de senere årene har imidlertid US Route 66 fått en renessanse, og anses nå som et viktig monument i USA. Mange skaffer seg en komfortabel leiebil når de besøker USA, og tar en oppdagelsesferd langs deler av den berømte kjøreruten. Nedenfor kan du se distansen og effektiv kjøretid om du vil ta for deg dagens versjon av hele Route 66.

  • US Route 66 mellom Chicago og Los Angeles – Distansen er 3666 kilometer/effektiv kjøretid er cirka 50 timer.
  • Merk deg at tidsbruken her gjelder dersom du konsekvent holder deg til veiene som inngår i Route 66. Du kan kjøre mellom de to byene nesten 20 timer raskere om du holder deg til de beste veiene.

 

Store deler av turen går gjennom ørken, men det finnes flere spennende severdigheter underveis.

Los Angeles til Las Vegas

For unge mennesker i California er kjøreturen til Las Vegas nesten en slags rituell prøve som ”alle” må igjennom. Denne kjøreruten er velkjent også utenfor USA, og beskrevet i mange filmer, bøker, TV-serier og sanger. Selv om det meste av turen går gjennom ørken, er det mange muligheter for spennende severdigheter, spisesteder og merkelige museer å stoppe på underveis. Kjører du i tillegg via småbyene Victorville og Barstow, kan du skryte av å ha kjørt deler av Route 66.

  • Los Angeles til Las Vegas via Route 66 – Distansen er 460 kilometer/effektiv kjøretid er 4 timer og 30 minutter.

The Pacific Coast Highway

For de som besøker California er kjøreturen på The Pacific Coast Highway en glimrende måte å bli kjent med staten på. Strekningen kalles også California State Route 1. Dette er en av de vakreste kjørerutene i verden, og så godt som hele turen går like ved siden av Stillehavet. Startstedet er egentlig byen Legget nært grensen til Oregon, men de fleste velger å bruke San Francisco som utgangspunkt. I alle tilfeller stopper kjøreruten i San Diego, noe som tar deg forbi Los Angeles og en rekke, hyggelige småbyer. Ta med badeklær på turen, for her kjører du forbi mange av de beste og mest kjente strendene og badebyene i USA.

  • San Francisco til San Diego på The Pacific Coast Highway – Distansen er 935 kilometer/effektiv kjøretid er 11 timer.
The Pacific Coast Highway er blant de vakreste kjøreturene i verden. Her passerer du mange av de beste strendene i USA.
The Overseas Highway tar deg over de små tropiske øyene Florida Keys.

The Overseas Highway

The Overseas Highway går teknisk sett fra kysten av Florida og til Key West, men de fleste starter turen i Miami. Dette er en av de korteste og enkleste blant USAs ikoniske kjøreruter, og også en av de flotteste. Brorparten av ruten går på de små, tropiske øyene The Florida Keys, og på de 42 broene som forbinder øyene sammen. På turen kjører du forbi mange hyggelige småbyer, og naturområder med unik flora og fauna.

  • Miami til Key West på The Overseas Highway – Distansen er 266 kilometer/effektiv kjøretid er 3 timer og 30 minutter.

Selskaper du kan leie bil fra i USA

I USA finner du så godt som alle de største leiebilselskapene du kjenner til fra andre verdensdeler. Mange av de mest kjente selskapene i verden er også av amerikansk opprinnelse. De største selskapene som du finner overalt, inkluderer blant annet Alamo, National, Enterprise, Avis, Hertz, Dollar, Sixt, Thrifty, Budget, Advantage og Rent-A-Wreck.

7 vanlige spørsmål om leiebil i USA

Hvor gammel må man være for å få leiebil i USA?

De fleste selskap som tilbyr bilutleie i USA krever at sjåføren/leietakeren er 21 år. Det finnes unntak, og i noen stater er 18 år den laveste aldersgrensen. Det kan også være en litt høyere aldersgrense for enkelte typer biler. Som i de fleste andre land er det vanlig at unge leietakere (mellom 21 og 25 år) må betale en ekstra forsikring.

Kan jeg betale med debetkort for en leiebil i USA?

Noen selskap aksepterer debetkort for betaling av leieforholdet, men alle må fremlegge er gyldig kredittkort når bilen hentes. Dette fordi bilutleieselskapet tar depositum fra kredittkort. Husk at kredittkortet som brukes må stå i samme navn som den som er hovedleietaker av bilen.

Trenger jeg internasjonalt førerkort i USA?

Alle som skal kjøre bil i USA må ha gyldig førerkort fra hjemlandet sitt. I noen stater kreves det også at du har internasjonalt førerkort (IDP – International Driving Permit). I så tilfelle må IDP fremlegges når du skal hente leiebil i de statene som krever dette. Spør leiebilselskapet på forhånd, og husk at internasjonalt førerkort må skaffes i hjemlandet ditt.

Er det vanlig med bomstasjoner i USA?

Utbredelsen av bomstasjoner varierer veldig i USA, alt ettersom hvilken delstat eller by det er snakk om. Dersom du kjører på en avgiftsbelagt vei med bomstasjon, betaler du selv når du skal passere gjennom bommen. Både kontanter og kort aksepteres som betalingsmidler. Noen steder er det såkalt ”Cashless Toll Road”, det vil si at leiebilselskapet vil motta regningen. Beløpet pluss et administrativt gebyr vil deretter bli lagt til på sluttregningen din (belastes kredittkortet du bruker når du leier bilen). Hvis du vil unngå gebyret kan du skaffe deg et forhåndsbetalt oblat de fleste steder (PlatePass).

Hvorfor er veitrafikklovene forskjellige i de ulike delstatene?

I USA har de både statlige og føderale lover. De fleste lovene og reglene som har med bilkjøring å gjøre, for eksempel fartsgrenser og promillegrenser, bestemmes av hver enkelt delstat. Derfor er det en god del variasjon på disse områdene. Det kan også være store forskjeller på bøtene du får dersom du bryter veitrafikklovene.

Er det vanlig med enveisleie i USA?

Enveisleie er ganske utbredt i USA, og aksepteres av så godt som alle selskap som driver med bilutleie. Dette kommer likevel an på hvor du henter bilen, og hvor du vil levere den. Prisene for enveisleie kan også være veldig varierende, både i forhold til hvor du ønsker å levere, og i forhold til hvilket selskap du leier fra (undersøk før du sluttfører bestillingen).

Hva gjør jeg ved tyveri av bilen, ulykker eller skader?

Dersom din leiebil blir stjålet, eller du er involvert i en ulykke, skal du først kontakte politiet der du er. Deretter må du kontakte leiebilselskapet du benytter deg av. Ta også kontakt med ditt eget forsikringsselskap, der du har reiseforsikring, egenandelforsikring, eller annen relevant forsikring. I de fleste områder er 911 nummeret du ringer når du trenger assistanse fra politi.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Destinasjoner