Leiebil Canada

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Canada

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Canada

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Canada fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Canada gjennom oss.

Canada guide

Bilutleie Canada
Leiebil Canada

Canada utgjør – med unntak av Alaska –  hele den nordlige delen av det nordamerikanske kontinentet. I areal er det verdens nest største land (nesten 10 millioner km2) – mens innbyggertallet ligger på rundt 33 millioner (2010), noe som gjør at folk i store deler av landet bor relativt spredt. Canada er administrativt inndelt i 10 provinser og 3 territorier.

Hovedstaden i landet er Ottawa (ca.825 000 innb.), men flere byer er større – deriblant Toronto (landets største), Montréal og Calgary. Andre viktige byer er Québec og Vancouver.

Canada er en tospråklig stat, der rundt 62% av befolkningen har engelsk som morsmål, mens ca. 25% snakker fransk. Resten snakker et av flere minoritetsspråk. Fransk er dominerende i provinsen Québec.

Nord i landet er det en rekke store øyer, og tar man med kysten rundt disse og legger til kysten langs fastlands-Canada blir landets samlede kystlinje på nesten 100 000 km. Det tilsvarer bortimot 2,5 ganger jordklodens omkrets ved ekvator. Store deler av landet er ellers dekket av innsjøer og skog.

Vest i landet finner vi den mektige fjellkjeden Rocky Mountains (som fortsetter sørover gjennom USA), og de moderne skisentrene her er blant Canadas mest populære turistattraksjoner. Ellers kan landet tilby en rekke fantastiske nasjonalparker. Flere av disse står på UNESCOs verdensarvliste.

Canadas største lufthavn og hovedflyplass er Toronto Pearson International Airport. Ellers er det store internasjonale flyplasser også i Vancouver og i Calgary.