Leiebil Frankrike

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i Frankrike

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Frankrike fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Frankrike gjennom oss.

Frankrike guide

Bilutleie Frankrike
Leiebil Frankrike

Frankrike er Vest-Europas største land i flateinnhold – og har et innbyggertall på omlag 64 millioner (2010). Landet strekker seg fra Nordsjøen i nord til Middelhavet i sør, og har felles grense med Belgia, Luxembourg, Tyskland, Andorra, Spania, Monaco, Italia og Sveits. Hovedstaden Paris har rundt 2,2 millioner innb. i selve byen –  men dersom man regner med forstedene, stiger folketallet til bortimot 12 millioner.

De største byene etter Paris er Marseille, Lyon, Toulouse og Nice.

Landskapet i Frankrike er variert. De nordlige og sentrale delene er dominert av et relativt flatt slettelandskap, mens man i sør og sørøst finner høye fjellkjeder (Pyreneene og Alpene). Vest-Europas høyeste fjell, Mont Blanc (4807 moh), ligger i de franske alpene. Noen av de lengste elvene i Europa renner gjennom Frankrike: Loire, Rhône, Garonne og Seinen.

Frankrike har vært kjent som et europeisk kultursentrum i flere århundrer, og skiftende politiske regimer har vært bevisst på å opprettholde dette.

Frankrike har en rekke attraksjoner å by på. Hovedstaden Paris står i en særstilling med sin historie, sin spennende arkitektur, sine motehus og sitt blomstrende restaurantliv. Ellers har Provence og Rivieraen (Côte d’Azur) ved Middelhavet lange tradisjoner som turist- og feriemål for folk fra alle verdenshjørner. Det må også nevnes at Frankrike, med sine mange vinslott, også er et selvsagt reisemål for mange vinentusiaster.

Frankrikes mest trafikkerte lufthavn er Charles de Gaulle International Airport (Roissy), litt nordøst for Paris. Andre viktige flyplasser er den tradisjonsrike Paris-Orly International Airport litt sør for hovedstaden og Nice Côte d’Azur International Airport.

Frankrike med sine mange vingårder er et selvsagt reisemål for mange vinentusiaster.

Kjøring i Frankrike

Motorveiene i Frankrike er som regel moderne og gode, og om du vil raskt frem til bestemmelsesstedet er disse det beste alternativet. Du må imidlertid betale avgift på de fleste strekningene. Landeveiene er ofte det beste alternativet dersom du vil se og oppleve mer på kjøreturene, med stopp underveis. Merk deg at trafikken kan være tett på strekningene der folk reiser på ferie, spesielt på Den franske rivieraen i juli og august.

Det er påbudt med kjørelys etter mørkets frembrudd.

Trafikkregler i Frankrike

 • I Frankrike kjører du på høyre side av veien.
 • Det er påbudt med kjørelys på bilen utenfor byer, og ved redusert sikt på dagtid.
 • Det er påbudt med kjørelys etter mørkets frembrudd, og i tuneller.
 • All bruk av mobiltelefon er forbudt når motoren er i gang, unntatt hands-free.
 • Det er påbudt med setebelte for sjåfør og passasjerer.
 • Barn under 10 år (eller under 135 cm) skal alltid bruke godkjent barnesikringsutstyr som er tilpasset barnets høyde og vekt.
 • Dersom barnesetet er plassert i bilens passasjersete (front), skal airbag være deaktivert.
 • Barn under 13 kg bør sitte med ryggen vendt mot kjøreretningen.
På landeveiene i Frankrike ligger fartsgrensen på 80 km/t.

Fartsgrenser i Frankrike

I Frankrike kan fartsgrensene være avhengige av værforholdene. Dette gjelder begge typer motorveier, mens i urbane strøk er 50-grensen alltid gjeldende. Siden 2018 har fartsgrensene på landeveier vært 80 kilometer/t, uansett værforhold (nedsatt fra 90 kilometer/t som maksimum).

 • Byer og tettsteder: 50 kilometer/t
 • Landeveier: 80 kilometer/t
 • Motorveier i urbane områder: 110 kilometer/t (100 kilometer/t ved nedbør)
 • Motorveier: 130 kilometer/t (110 kilometer/t ved nedbør)

NB! Dersom sikten er under 50 meter, for eksempel ved tett tåke, er fartsgrensen på alle veier maksimum 50 kilometer/t.

Promillegrense i Frankrike

I Frankrike er det ikke tillatt å kjøre bil dersom alkoholnivået i blodet overstiger 0,5‰ (0,5 g/l). Har du et alkoholnivå som ligger mellom 0,5‰ og 0,8‰ vil du få en moderat bot, mens alkoholnivå på over 0,8‰ kan resultere i langt kraftigere bøter og inndragelse av førerkort.

Anbefalte kjøreturer i Frankrike med leiebil

Det er bare fantasien som begrenser mulighetene for spennende kjøreturer i Frankrike. Overalt i landet finner du historiske steder og byer med vakker arkitektur, områder kjent for vinproduksjon og nydelig mat, og fjell og daler med unike landskap. Langs kyststripene har du bademuligheter og ikoniske byer som Biarritz, Nice, Saint-Tropez. Her er noen forslag til kjøreruter.

Den franske riviera

Den kjøreruten som kanskje er mest populær i Frankrike går på Den franske riviera. Typiske endepunkt for denne ruten er fyrstedømmet Monaco og glamourbyen Saint-Tropez. I Monte Carlo bør du ta deg tid til å se blant annet fyrstepalasset, Place du Casino, Hôtel de Paris og marinaen. Neste stopp er Nice, hvor gaten Promenade de Anglais, Hotel Negresco, galleriene og museene er de store trekkplastrene. I Cannes bør du dra innom villaene som er inspirert av romertiden, museene og teatrene, og kanskje en svipptur med båt til Île Sainte-Marguerite eller Île Saint-Honorat. Byene Frejus, Sainte-Maxime og Sainte-Tropez har også mye å vise frem, men her er det først og fremst soling og bading som er det mest forlokkende. Å kjøre langs rivieraen gir deg mange muligheter til spennende avstikkere innover i Provence.

I Monte Carlo, Monaco, bør du ta deg tid til å se blant annet fyrstepalasset.

Grasse er en av de vakre småbyene du kjører igjennom på turen.

Route Napoléon

Route Napoléon er også en av de mest populære turene som turister kjører i Frankrike. Den følger deler av ruten hærføreren Napoleon tok da han returnerte fra øyen Elba, på vei til det berømte slaget ved Waterloo. Det offisielle startstedet er Antibes på Côte d’Azur, det vil si omtrent midt mellom Cannes og Nice. Derfra kjører du via mange vakre småbyer som Grasse, Digne, Col Bayard og La Mure, før du ender opp i Grenoble ved foten av alpene. Ruten er merket med statuer, av den franske ørna (Aigle de drapeau), og du kan selvfølgelig kjøre den motsatt vei om det er mest praktisk.

Vingårdene i Alsace bør besøkes for å lære om hvite- og musserende viner.

Vingårdene i Alsace

Alsace ligger på grensen mellom Tyskland og Frankrike, og i elveleiet som dannes av Rhinen. Historien og kulturen her er spennende, ikke minst når det gjelder produksjon av hvite- og musserende viner. Foruten en rekke kjente vingårder, er regionen full av småbyer med flott arkitektur, slott, festninger, kirker og katedraler. En kjøretur her med leiebil gir deg mulighet til å få sett historisk viktige byer som Strasbourg, Colmar og Mulhouse. Du kan også ta avstikkere til flotte tyske byer som Baden-Baden og Offenburg, eller til Basel som ligger rett over grensen i Sveits.

La Route des Grandes Alpes

Denne kjøreruten gjennom de franske alpene starter som regel i Thonon-les-Bains, en liten by som ligger rett i nærheten av Genève. Derfra kjører du opp i fjellene, før du noen timer senere ender opp i Nice på Côte d’Azur. Ruten går forbi en rekke av de høyeste toppene i fjellovergangene i alpene. Du vil være på over 2500 meter over havet flere ganger underveis, med unik utsikt til daler og fjelltopper i alle retninger. Det er også mange hyggelige fjellandsbyer å stoppe på langs kjøreruten, samt kjente skidestinasjoner som Chamonix og Val-d’Isère.

Kjøreturen gjennom de franske alpene starter gjerne fra den lille byen Thonon-les-Bains, som ligger rett i nærheten av Genève.

I Loire-dalen kan du oppleve imponerende vakre slott og festninger.

Paris til Loiredalen

Er du i Paris og har leiebil bør du vurdere å kjøre til Loiredalen. Dalen kalles ofte for Den franske hage, fordi området anses som særdeles fruktbart. Her ligger det mange kjente vingårder, bøndene dyrker smakfulle grønnsaker, bær og frukt, og restaurantene er bortskjemte når det gjelder tilgang til ferske råvarer. De fleste kjører først til byen Tours, og tar retning derfra til Nantes. Da kommer du også innom vakre byer som Angers og Saumur. I disse byene, og ellers i Loire-dalen, kan du oppleve noen av de flotteste slottene og festningene i Frankrike.

 

Kjøreturen ender i den legendariske badebyen Biarritz.

Kystlinjen mellom Bordeaux og Biarritz

Bordeaux er en vakker og spennende storby, og som også har en sterk tilknytning til havet. Om du kjører cirka en time sørvestover fra sentrum, kommer du til feriebyen Arcachon, og Europas største sanddyne Dune de Pilat. Derfra er det nydelig badestrand langs hele kysten, helt ned til den legendariske badebyen Biarritz. Veien går inn og ut mellom havkanten og vakre landsbyer, med mange spennende severdigheter underveis. Biarritz er en av landets mest elegante byer, og verdt en overnatting eller to. Om du vil oppleve flere vakre og spennende byer på kjøreturen, kan du dra videre til for eksempel San Sebastian og Bilbao i Spania.

Selskaper du kan leie bil fra i Frankrike

På flyplassene i Frankrike er de internasjonalt kjente selskapene som i all hovedsak er de som tilbyr bilutleie. Det vil si kjente aktører som Hertz, Sixt, Avis, Budget, Europcar, Alamo, National og Enterprise. Disse er også å finne overalt ellers i landet. I byene finner du også mindre selskap, inkludert franske aktører, slik som Rent A Car, ACE, SunnyCars, Citer, FranceCars og Ucar.

7 vanlige spørsmål om leiebil i Frankrike

Kan jeg betale for leiebil i Frankrike med debetkort?

De fleste leiebilselskap aksepterer betaling av selve leieforholdet med debetkort. Du må likevel fremvise et kredittkort når du henter bilen, og kortet må stå i leietakerens navn. Leiebilselskapet tar depositum kun fra kredittkort. Størrelsen på depositumet tilsvarer som regel summen for egenandel, pluss en beregnet sum for eventuelt manglende drivstoff, bøter, bompasseringer, og lignende. Depositumet tilbakeføres kortet så snart leieforholdet er avsluttet.

Kan flere kjøre bilen?

Det er ikke noe problem å registrere flere sjåfører på en leiebil, men alle sjåfører må oppfylle bilutleieselskapets krav. Gyldig førerkort for samtlige sjåfører må fremlegges når dere skal hente bilen. Dersom en ekstra sjåfør ikke kan være til stede når bilen hentes, kan dette løses ved at vedkommende drar innom bilutleieselskapets kontorer der hun/han er, og får registrert førerkortet der. Det er vanlig at det kreves en tilleggsavgift for hver ekstra sjåfør.

Hva er aldersgrensen for leie av bil i Frankrike?

I Frankrike har bilutleieselskapene 21 år som aldersgrense. Den som leier og skal kjøre bilen må i tillegg ha hatt førerkort i minst 1 år. Så godt som alle utleiere krever et tilleggsgebyr dersom leietakeren er under 25 år. Størrelsen på gebyret varierer fra selskap til selskap, men vil alltid være inkludert i leiesummen du får oppgitt når du bestiller bilen online.

Trenger jeg noen spesiell biltype i Frankrike ?

Med mindre du skal til den franske delen av alpene om vinteren, er det lite sannsynlig at du vil trenge noe annet enn en vanlig personbil. Når du skal velge leiebil bør først og fremst fokusere på hvor stor plass du trenger til passasjerer og bagasje, samt sikkerheten. I den sørlige delen av landet kan det være viktig å ha en bil med god aircondition om sommeren.

Er det vanlig med bomstasjoner i Frankrike?

De fleste motorveier i Frankrike er avgiftsbelagte med bomstasjoner. Prisene kan variere en del, alt ettersom hvilken vei du kjører på. På de fleste veiene er det slik at du stopper på en bomstasjon når du kjører inn på motorveien, og får en billett. Billetten bruker du igjen når du kjører av motorveien, og betaler da i henhold til distansen du kjørte på motorveien. Som betaling aksepteres mynter og sedler (Euro), samt betalingskort (debetkort/kredittkort).

Hva betyr skiltene på franske bomstasjoner?

 • Grønn pil betyr at kjørefeltet er åpent.
 • Rødt kryss betyr at kjørefeltet er stengt og skal ikke brukes.
 • Blå mynter betyr at du kan betale med kontanter, men vekslepenger gis ikke tilbake (bruk eksakt sum).
 • Blå mann betyr at bomstasjonen er betjent (du får vekslepenger tilbake).
 • Blå firkant med bokstavene CB/kredittkortsymbol betyr at du kun kan betale med kort.
 • Oransje T betyr at feltet skal kun brukes av biler som har elektronisk brikke for betaling (fransk versjon av AutoPass).

Hvem kontakter jeg dersom jeg er involvert i en ulykke med leiebil i Frankrike?

Nødnummeret i Frankrike for ambulanse, brannvesen og politi er 112. Dette skal du kun ringe dersom du har vært involvert i en ulykke der det er personskader, dersom det oppstår brann, eller ved andre alvorlige tilfeller og nødsituasjoner. Du bør også kontakte leiebilselskapet og/eller forsikringsselskapet du bruker.

Andre nummer:

 • Politi – 17
 • Brannvesen – 18
 • Medisinsk assistanse – 15

Destinasjoner