Leiebil Amboise

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Frankrike
  4. chevron_right
  5. Leiebil Amboise

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Amboise

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Amboise fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Amboise gjennom oss.

Amboise guide

Bilutleie Amboise
Leiebil Amboise

Amboise er en liten by i Midt-Frankrike, som tilhører det franske departementet Indre-et-Loire. Amboise ligger vakkert til ved elva Loire – mellom byene Tours og Blois. Byen har omlag 10.000 innbyggere (2010).

Selv om Amboise i dag ikke er noen stor og dominerende by, har den en stolt historie. Fra 1400-tallet til 1600-tallet var den bl.a. residensby for de franske kongene.

Ellers er byen først og fremst kjent for sitt store og vakre slott – «Château d’Amboise». Det ble oppført på 1000-tallet, og er omgitt av et fantastisk parkanlegg. Slottet er forbundet med herregården «Clos Lucé» via en underjordisk gang. Her bodde og arbeidet Leonardo da Vinci som den franske kongens gjest de siste tre årene av sitt liv (1516-1519). Han ble begravet i Saint Florentin-kirken, som lå i tilknytning til slottet, men som ble ødelagt under den franske revolusjon.

Andre severdigheter i Amboise er bl.a.  «Pagode de Chanteloup» –  en 44 m høy kinesisk pagode (oppført i 1775), som ligger rett utenfor sentrum. Den består av 7 etasjer, der hver etasje er litt smalere enn den foregående. Ellers finnes det et eget postmuseum i Amboise – «La Musée de la Poste». Dersom man  forflytter seg 18 km utenfor Amboise sentrum, kan man besøke det imponerende middelalderslottet «Château de Chenonceau» fra rundt 1520.

Nærmeste internasjonale flyplass er Tours Val de Loire Airport, som ligger 27 km vest for Amboise.