Leiebil Italia

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil Italia

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i Italia

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Italia fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Italia gjennom oss.

Italia guide

Bilutleie Italia
Leiebil Italia

Italia ligger helt sør i Europa, og har felles grense med Frankrike, Sveits, Østerrike og Slovenia i øst. Innenfor de italienske landegrensene ligger dessuten lilleputtstatene San Marino og Vatikanstaten. Italia er et av de opprinnelige EU-landene. Landet dekker et areal på totalt litt over 300 000 km2 og har et innbyggertall på i underkant av 60 millioner (2010).

Italia består hovedsakelig av den apenniniske halvøy, en stor halvøy i Middelhavet, samt de to hovedøyene Sicilia og Sardinia. I nordøst ligger Adriaterhavet, i sørøst Det joniske hav, i sørvest Det tyrrenske hav og i nordvest Det liguriske hav.

Hovedstaden i Italia er Roma, som har rundt 2,7 millioner innbyggere. Andre store og populære byer er Milano, Firenze, Venezia, Napoli og Palermo.

Attraksjoner

Det er mye fjell i Italia. Langs halvøya – fra sør til nord – strekker fjellkjeden Apenninene til den møter Alpene, der noen av Europas høyeste fjell ligger. Nevnes må også den ”sovende” vulkanen Vesuv i nærheten av Napoli og den aktive Etna på Sicilia. Ellers er landet gjennomskåret av flere lange elver, bl.a. Po (som er viktig for den fruktbare Po-sletta i nord), Arno og Tiberen (som renner gjennom Roma).

Italia er et av Europas mest populære turistland på grunn av sin rike historie, sine mange kulturskatter og sin verdensberømte mat- og vinkultur. Landet har flere bevarte oldtidsminner (bl.a. de utgravde byene Pompeii Herculanum ved Napoli) – og hele det gamle sentrum i hovedstaden Roma står på UNESCOs verdensarvliste.

Italias største og travleste lufthavn er Fiumicio International Airport (”Leonardo da Vinci”) utenfor Roma. Andre viktige internasjonale flyplasser er Milano Airport –  Malpensa og  Napoli Airport – Copodichino.

Kjøring i Italia

Kvaliteten på veiene i Italia er varierende, men for det meste holder veinettet høy standard. Det går motorveier mellom de største byene, og over det aller meste av landet. Landeveiene og kystveiene kan være noe utfordrende, blant annet fordi de ofte går i kupert terreng, og veiene kan være ganske svingete. Trafikken på veiene er ikke så ulikt det du finner i land som Frankrike, Tyskland og Spania.

I tunneler er det påbudt med kjørelys.

Trafikkregler i Italia

 • I Italia kjører du på høyre side av veien.
 • Det er påbudt med kjørelys på bilen utenfor byer, og ved redusert sikt på dagtid.
 • Det er påbudt med kjørelys etter mørkets frembrudd, og i tunneler.
 • All bruk av mobiltelefon er forbudt når motoren er i gang, unntatt hands-free.
 • Det er påbudt med setebelte for sjåfør og passasjerer.
 • Barn under 3 år skal alltid bruke godkjent barnesete/barnesikringsutstyr som er tilpasset barnets høyde og vekt.
 • Barn over 3 år, men lavere enn 150 cm, skal sitte i godkjent barnesete/barnesikringsutstyr, eller bruke en booster.

Fartsgrenser i Italia

I Italia er det viktig å følge med på skiltene. Det skilles mellom motorveier i utkantstrøk og i urbane områder. I tillegg er grensene nedsatte på motorveiene ved nedbør. Husk også at fartsgrensene i boligstrøk kan være satt til 30 kilometer/t. Dersom det annet ikke er spesifisert, gjelder de følgende grensene:

 • Byer og tettsteder: 50 kilometer/t
 • Landeveier: 90 kilometer/t
 • Firefelts veier i urbane strøk (type C): 110 kilometer/t (90 kilometer/t ved nedsatt sikt)
 • Motorveier (type A): 130 kilometer/t (110 kilometer/t ved nedsatt sikt)
Fartsgrensene i byer og tettsteder ligger på 50 km/t.

Promillegrense i Italia

I Italia er det ikke tillatt å kjøre bil dersom alkoholnivået i blodet overstiger 0,5‰ (0,5 g/l). Har du et alkoholnivå som ligger over 0,5‰ vil du få bot og inndragelse av førerkort. Størrelsen på boten, og lengden av inndragelsen av førerkortet, avhenger av hvor høyt alkoholnivå over 0,5‰ du har.

Anbefalte kjøreturer i Italia med leiebil

Italia er et veldig variert land å utforske med leiebil, spesielt når det gjelder geografiske forhold. I nord finner du alpene og vakre fjellandsbyer, dalfører med vingårder, de berømte innsjøene, og en ganske annerledes kultur enn du vil treffe på helt sør i landet. Drar du innom øyer som Sicilia og Sardinia, kan det nesten virke som om du er i et helt annet land. Felles for de fleste regioner i Italia er at landskapene er som regel særdeles vakre, mattradisjonene fantastiske, arkitekturen blendende, og det er tett mellom de uforglemmelige opplevelsene.

Laga di Como er blant landets mest berømte innsjøer.

De italienske innsjøene

En ferie i Nord-Italia kan bli en uforglemmelig opplevelse, spesielt for de som utforsker landsdelens berømte innsjøer. De mest kjente er Lago di Garda og Lago di Como. Rundt begge innsjøene ligger det vakre småbyer på rekke og rad, omgitt av unik natur. Mange av byene er berømte for sin arkitektur, flotte hager, severdigheter, og trivelige atmosfære. Det er mulig å kjøre rundt innsjøene på en dag, men du vil få langt mer ut av turen om du tar en eller flere overnattinger. Om du vil oppleve lignende steder som ikke tiltrekker seg like mange turister, kan du vurdere en kjøretur rundt en av de andre innsjøene. Lago Maggiore, Lago di Lugano, Lago d’Orta, Lago di Varese og Lago d’Iseo byr på mye av det samme når det gjelder billedskjønne småbyer, god mat, bademuligheter, og så videre, men kan beskrives som mer stille og fredfulle.

Stilfspasset med sine krappe hårnålssvinger og med en vakker utsikt over alpene.

Ortler-Alpene

Denne delen av alpene ligger i de tre provinsene Sondrio, Trentino og Syd-Tirol. Området er et av de vakreste i Italia, og passer utmerket for kjøreturer med leiebil fra byer som Milano, Bergamo og Venezia. Høydepunktet på turen er fjellovergangen som heter Stilfspasset (kalles også Stelviopasset). Der befinner du deg på hele 2757 meter over havet, med nydelig utsikt over alpene. På begge sider av passet kjører krappe hårnålssvinger opp og ned fjellsiden. Hvordan du kommer deg dit avhenger av hvor du starter turen, og hva du vil oppleve underveis. Du kan for eksempel kjøre via Lago di Garda til fjellklatrerbyen Bolzano, og gjennom det vakre dalføret der elven Adige renner. Uansett hvilken ende du starter i vil du passere en rekke vakre fjellandsbyer med hotell, restauranter og severdigheter. Merk deg at Stilfspasset er stengt for biler om vinteren.

Toscana

Mange mener at regionen Toscana er Italias mest romantiske og vakre landsdel. Dette området gir et veldig variert og spennende utvalg av kjøreruter. Toscana ligger også sentralt i landet, og nås i løpet av få timer fra byer som Roma, Milano, Bergamo, Torino og Venezia. Det er nesten for mye av det gode i Toscana, og slettes ikke lett å prioritere hva man skal få med seg når man er der. De fleste kjører innom de vakre byene Pisa, Firenze og Siena, hvor storslått arkitektur, kunst, kultur og historie er stikkord for opplevelsene. Mange drar også innom Chianti-regionen, kjent for sine vingårder, vakre landsbyer og fascinerende landskap. Kysten i Toscana har også mange vakre områder, og kanskje spesielt Versilia-provinsen som ligger i regionens nordvestre hjørne. Der finner du flere gamle fiskerlandsbyer, vakre strender, og noen av Italias beste feriesteder.

Vakkert landskap i Toscana, Italias mest romantiske og vakre landsdel.

Du finner en rekke vakre småbyer langs Amalfikysten, med unik arkitektur.

Amalfikysten

Costiera amalfitana er et kystområde i Salerno-provinsen i det sørlige Italia. Området er blitt spesielt populært blant tilreisende som liker kunst, kultur og historie. Det ligger en rekke vakre småbyer langs Amalfikysten, med unik arkitektur, og i flere av de finner du ruiner fra romertiden og berømte kirkebygg. Dette har ført til at hele kysten står på UNESCOs liste over verdensarv. Amalfikysten er også kjent for sine mattradisjoner og meget gode restauranter. Storbyen Napoli er et godt utgangspunkt for en kjøretur her. Da får du også tatt en titt på Vesuv og Pompeii, før du kjører noen kilometer videre til de vakre småbyene. Strekningen som går langs Amalfikysten er ikke mer enn 50 kilometer lang, og du vil få nydelig utsikt til havet langs hele ruten.

Sicilia er spesielt kjent for sine mange og varierte severdigheter

Sicilia

Sicilia er en fantastisk flott øy å utforske med leiebil. Her finner du både store byer som Palermo, Catania og Siracusa, og noen av de vakreste fiskerlandsbyene og fjellandsbyene i Italia. Øya er spesielt kjent for sine mange og varierte severdigheter. Det er mange steder med arkeologiske utgravninger, ruiner og arkitektur fra oldtidens grekere, fra romertiden, og fra tiden da maurerne regjerte på øya. Flere av byene domineres av nydelige hus, kirker, katedraler, festninger og slott fra middelalderen. Å ta for seg alt på Sicilia krever kanskje flere måneder, men du kan likevel oppleve mye selv på noen få dager. Det går gode motorveier på de viktigste strekningene, og trafikken på øya er som regel ikke avskrekkende.

Selskaper du kan leie bil fra i Italia

De store internasjonale selskapene, som Hertz, Sixt, Budget, Europcar, Avis, Thrifty, National, Enterprise og andre, finner du overalt i Italia. Dette er selskap som har leiebiler på så godt som alle flyplasser, kjente badebyer, og i alle store og mellomstore byer. De er som regel også representerte på mindre steder der turister ofte ferdes. I Italia er det i tillegg en rekke nasjonale selskap som driver med bilutleie, for eksempel Maggiore og Primerent. Mange av disse er regionale, og dermed representerte kun innenfor spesifikke områder, slik som Olbia Car Rental på Sardinia, eller Sicily By Car på Sicilia.

Du finner mange av de kjente leiebilselskapene representert i flere av de kjente turistbyene i Italia.

7 vanlige spørsmål om leiebil i Italia

Hva gjør jeg med leiebilen dersom hotellet mitt ligger innenfor en ZTL-sone?

For å kjøre innenfor en ZTL-sone i en italiensk by må man ha en egen tillatelse. Dersom hotellet ligger innenfor sonen, og du kan parkere der, vil dette vanligvis løse seg ved at du kontakter hotellet på forhånd. Hotellets ansatte vil da være behjelpelige med å innhente tillatelsen. Ha bilens registreringsnummer klart, og oppgir tidspunkt for ankomst og avreise.

Hva er aldersgrensen for å få leie bil i Italia?

Det vanligste aldersgrensen for å få leiebil i Italia er 21 år. Det finnes likevel enkelte selskap som leier biler til personer som kun er 18 år. I alle tilfeller må du ha hatt førerkort i minst 1 år. Sjåfører som er under 25 år må normalt betale et ekstragebyr. Dette gjelder også for ekstra sjåfører.

Hva slags biltype bør jeg leie i Italia?

Med mindre du skal kjøre i alpene eller andre fjellområder på vinterstid vil de fleste klare seg med en vanlig personbil. Skal du i områder med snøfall og bratte stigninger kan en SUV eller annen bil med firehjulsdrift være en bedre løsning. Det viktigste er at du velger en leiebil som gir deg/dere nok plass, og som ivaretar sikkerheten og komforten.

Kan jeg kjøre innom et av nabolandene med leiebilen?

Det er populært å ta utflukter til spesielt Italias naboland som ligger i alpene, og til blant annet Frankrike og Slovenia. Dette aksepteres av så godt som alle bilutleieselskap, men det kan hende de krever et lite gebyr. Spør alltid på forhånd.

Kan jeg leie bil på det italienske fastlandet og reise til en av øyene?

Noen leiebilselskap gir ikke tillatelse til å ta med kjøretøyet på bilferger, og dette kan også avhenge av kategorien bil du leier. Det kan også være at du må tegne en tilleggsforsikring for å ta med bilen på en ferge. Dette kan være aktuelt om du vil ta ferge fra fastlandet til for eksempel Capri, Sardinia og Sicilia. Spør alltid på forhånd.

Er det vanlig med bomstasjoner i Italia?

Motorveiene i Italia er ofte avgiftsbelagte med bomstasjoner. Det er også flere tunneler som krever avgift. De fleste turister med leiebil betaler med enten kontant eller kort. Noen bilutleieselskap tilbyr elektroniske brikker (TelePass) som gjør at du kan kjøre rett gjennom bomstasjonene på egne kjørefelt. Du kan også kjøpe forhåndsbetalte kort (Viacard) på de fleste bensinstasjoner, samt enkelte tobakkskiosker og banker.

Hvem kontakter jeg dersom jeg er involvert i en ulykke med leiebil i Italia?

Nødnummeret i Italia for ambulanse, brannvesen og politi er 112. Dette skal du kun ringe dersom du har vært involvert i en ulykke der det er personskader, dersom det oppstår brann, eller ved andre alvorlige tilfeller og nødsituasjoner. Du bør også kontakte leiebilselskapet og/eller forsikringsselskapet du bruker.

Andre nummer:

 • Politi – 113
 • Brannvesen – 115
 • Medisinsk assistanse – 118
 • Veihjelp – 116

Destinasjoner