Leiebil Bologna

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil Italia
 4. chevron_right
 5. Leiebil Bologna

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i Bologna

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Bologna fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Bologna gjennom oss.

Bologna guide

Bilutleie Bologna
Leiebil Bologna

Bologna er hovedstad i den italienske regionen Emilia-Romagna, nord for fjellkjeden Apenninene. Rundt byen – som har rundt 375.000 innbyggere (2010) – er det et fruktbart slettelandskap. Bologna blir ofte omtalt med kjælenavnet ”La dotta” (den lærde), siden byens universitet er et av Europas eldste (grunnlagt i 1119). Andre kaller byen for ”La grassa” (den fete) på grunn av Bolognas berømte kjøkken.

Det opprinnelige navnet var Felsina, og byen er nevnt som romersk koloni så tidlig som i 189 f. Kr.

Attraksjoner

Det godt bevarte, historiske bymiljøet er Bolognas fremste attraksjon. Det er dominert av to store, åpne plasser (Piazza Maggiore og Piazza del Nettuno), samt flere kirker og palasser. På Piazza del Nettuno står den berømte Neptunfontenen fra midten av 1500-tallet. Ved en annen av Bolognas plasser, Piazza di Porta Ravenna, står det to skjeve tårn fra 1100-tallet (Garisenda og Asinelli), som tiltrekker seg turistenes oppmerksomhet.

Bygninger det kan være verd å besøke er Palazzo Comunale (rådhuset) og Palazzo del Podestà – begge fra middelalderen – i tillegg til noen av de mange praktfulle kirkene. Blant disse må to nevnes spesielt: Domkirken San Pietro og den gotiske San Petronio. Sistnevnte har en fantastisk inngangsportal laget av billedhuggeren Jacopo della Quercia. Denne kirken er dessuten kjent for at paven kronet keiser Karl 5. der i år 1530.

Bologna er kjent for sitt historiske bymiljø – her fra Piazza Maggiore.

Utforsk Bologna med leiebil

Selv om Bologna kan være en spennende liten by, reiser de fleste hit fordi byen er et godt utgangspunkt for å reise rundt i regionen. Bologna ligger sentralt plassert, med kort vei til byer som Milano, Venezia, Firenze og Rimini, og også steder som Lago di Garda. Med leiebil fra flyplassen i Bologna, når du mange av Italias mest populære byer på kun en time eller to.

Den gamle byen Modena har flere praktfulle bygninger.

Modena – Koselig by for matmonser

Modena er en eldgammel by, og området var bebodd allerede i jernalderen. En kjøretur innom her er absolutt å anbefale, spesielt om du er interessert i historie, kultur, vakre bygninger, og god mat. Byen er blant annet kjent for sine mattradisjoner og hyggelige restauranter, produkter som aceto balsamico tradizionale, festivaler på piazzaene, gode shoppingmuligheter (særlig mote), og det at både Luciano Pavarotti og Enzo Ferrari ble født og vokste opp her.

 • Det er ikke mer enn knappe 44 kilometer fra Bologna til Modena. Kjører du motorveien det meste av strekningen kommer du til å bruke cirka 50 minutter.

 

Firenze – Italias kulturelle sentrum

Firenze står som regel på planen til de fleste som besøker regionen Bologna ligger i. Dette er en av verdens vakreste middelalderbyer, og det historiske sentrum står på UNESCOs liste over verdensarv. Firenze har vært hovedstad i Italia, herfra kommer mange av landets mest kjente kunstnere, og millioner av turister reiser hvert år for å oppleve Toscanas perle. Du bør sette av mer enn én dag for å få med deg alt Firenze har å by på.

 • Det er cirka 105 kilometer fra Bologna til Firenze, og det meste av kjøreturen går på motorvei. Med vanlig trafikk tar turen omtrent 1 time og 20 minutter. I området rundt Firenze, og langs kjøreruta fra Bologna, ligger det mange koselige landsbyer og vingårder som kan være verdt en stopp.
Firenze – her ser du Duomo Santa Maria Del Fiore.
Stranden i Rimini er hele 15 kilometer lang.

Rimini – En av Europas største badebyer

Stranden i Rimini er hele 15 kilometer lang, med gylden sand så langt øyet rekker. Byen er også svært gammel, grunnlagt av romerne allerede i år 268 før vår tidsregning. Her finner du en perfekt kombinasjon av spennende byliv og behagelig strandliv. Det gamle sentrumet byr på arkitektur fra mange ulike epoker, severdigheter overalt, gode restauranter, gode shoppingmuligheter, og mye mer. Er du på rundtur med leiebil i Italia om sommeren, bør turen gå innom Rimini.

 • Det er omtrent 120 kilometer mellom Bologna og Rimini, og så godt som hele turen vil gå på motorvei. Uten stopp vil kjøreturen ta cirka 1 time og 20 minutter.
San Marino er verdens eldste republikk.

San Marino – Miniputtstaten du opplever på en dag

De lille republikken San Marino er en av verdens minste stater, med en populasjon på kun 33 tusen innbyggere. I Europa er det kun Vatikanstaten og Monaco som er mindre. Dette er også verdens eldste republikk. Den ligger sør for Bologna, oppe i fjellene, og rett inn i landet fra badebyen Rimini. Byen San Marino er konsentrert rundt en gammel festning. Her er det trange og koselige gågater, flott utsikt, hyggelige og små restauranter, og mer enn nok av museer og severdigheter å ta for seg. Miniputtstaten kan fint oppleves på én dag, men det er ikke feil å ta for seg noen av landsbyene i området mens du er der. Husk å ta med passet, og be om å få det stemplet ved grenseovergangen.

 • Fra Bologna kjører du på motorvei helt frem til Rimini, og deretter er det landevei opp til San Marino. Strekningen er totalt cirka 140 kilometer, og du bruker omtrent 1 time og 45 minutter dersom du ikke har noen stopp på veien.
Ravenna var det vestromerske rikets hovedstad for omtrent 1600 år siden.

Ravenna – Her finner du det gode livet

Ravenna ligger litt tilbaketrukket fra de flotte strendene langs kysten, men er likevel en populær destinasjon for de som reiser på strandferie. Det som er byens største trekkplaster er imidlertid kulturen. Dette var det vestromerske rikets hovedstad for omtrent 1600 år siden. Byen har et meget vakkert sentrum, flere arkitektoniske perler (8 bygninger står på UNESCOs liste over verdensarv), og er kjent for sine mange musikk- og kulturfestivaler. Som ellers i Italia skorter det heller ikke på de gode matopplevelsene i denne regionen, og spesielt når det kommer til sjømat.

 • Det er 81 kilometer mellom Bologna og Ravenna, og mesteparten av turen gå på samme motorvei som den som tar deg til Rimini. Kjøreturen tar cirka 1 time.
Det er ikke spesielt fremkommelig med bil i sentrum, så det anbefales å parkere utenfor.

Parkering og trafikk med leiebil

Det er ikke spesielt fremkommelig med bil i Bolognas historiske sentrum. Gatene er trange, og det oppstår fort kork og kø her. Skal du utforske severdighetene, bør du derfor parkere på utsiden. Parkering langs gatene er merket med enten hvitt eller blått. Hvite markering betyr at fastboende kan parkere der, mens blått betyr at alle kan parkere.

Merk deg også at de fleste italienske byer har såkalte ZTL-soner. Enkelte områder kan være stengt for all biltrafikk, enten permanent, eller på gitte tidspunkter. Dersom hotellet du bor på ligger innenfor en slik sone, bør du gi hotellet registreringsnummeret på leiebilen. Da sørger de for at du har dispensasjon til å kjøre til og fra hotellet.

Trafikken er mer aggressiv i Italia enn mange andre land i Europa. På motorveiene er dette som regel ikke en faktor, men i byene og på landeveiene bør du være ekstra oppmerksom. Kjør defensivt, men bestemt.

Flyplass

Flyplassen i Bologna heter Bologna Guglielmo Marconi Airport. Selv om Bologna ikke er blant Italias mest populære destinasjoner, er det faktisk mange som bruker byen som utgangspunkt. Spesielt de som utforsker på egenhånd med leiebil. Derfor er det over 8 millioner passasjerer i året som reiser via Guglielmo Marconi Airport.

Det er for tiden 20 bilutleieselskap representerte på flyplassen i Bologna. De kjente internasjonale utleierne Avis, Budget, Hertz, Sixt, National, Europcar, Thrifty og Alamo er blant disse. I tillegg finner du en rekke italienske og mindre kjente selskap, som Sicily by Car, Maggiore og Autovia. Alle skranker og utleiekontorer er lokalisert i ankomsthallen på flyplassen, og leiebilene står parkert like i nærheten.

 • Flyplassen ligger kun 6 kilometer nordvest for sentrum av byen, med en kjøretid på under 10 minutter.