Leiebil Milano

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Italia
  4. chevron_right
  5. Leiebil Milano

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i Milano

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Milano fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Milano gjennom oss.

Milano guide

Bilutleie Milano
Leiebil Milano

Milano ligger i Nord-Italia, og er hovedstad i regionen Lombardia. Selve byen har omlag 1,3 millioner innbygger (2011), mens storbyområdet inkl. forsteder har et folketall på 7,5 millioner.

Milano er Italias nest største by (etter Roma), og landets viktigste industri-, finans-, og handelssentrum. Byen er også et viktig samferdselsknutepunkt.

Milano ligger mellom elvene Ticino og Adda på en fruktbar slette, ca. 120 m.o.h.

 

Attraksjoner

Milano er en av verdens ledende motebyer, og er et shoppingparadis for handlelystne. I tillegg er byen et betydelig kulturelt sentrum, og er kjent for sine tallrike kirker, museer, kunstgallerier, konserthus og teatre.

Milano er en som en stor godtebutikk for de moteinteresserte. Det er kryr av lukseriøse designbutikker – mange av dem finner du i Fashion Quadrilatero.

En av de mest populære turistattraksjonene i Milano er Gamlebyen med domkirken «Duomo» i hvit marmor fra 1522. Domkirken er den 3. største i Europa, og er bygget i gotisk stil.

Også det kjente Operahuset «Teatro alla Scala» fra 1778 anbefales et besøk. Operahuset er et av verdens største, og har 3600 sitteplasser.

Andre attraksjoner er bl.a. parken Sempione med Sforzas palass fra 1400-tallet, et Leonardo da Vinci-museum samt kunstmuseet «Pinacoteca di Brera»

Utforsk Milano med leiebil

Du skal ikke kjøre langt utenfor den italienske mote-hovedstaden Milano før du opplever en helt annen verden. Denne delen av landet er fullspekket med vakre småbyer, og spesielt de som ligger opp mot alpene, og de som er dandert rundt de kjente innsjøene. Milano ligger sentralt i forhold til det meste, og er en perfekt by å ha som utgangspunkt for utflukter. Her er noen forslag til de mest populære kjørerutene med leiebil.

Opplev Venezia i en gondol gjennom de mange kanalene.

Venezia – Byen for historieinteresserte og romantikere

Kanalbyen Venezia er bygget på 117 små øyer, inne i en bukt i Adriaterhavet. Dit kommer du deg som regel på under 3 timer fra Milano, dersom du har leiebil til rådighet. Selv om de fleste prioriterer en eller flere overnattinger når de besøker den berømte byen, er det fullt mulig å ta kun en dagstur dit. I Venezia kan du velge og vrake blant verdensberømte severdigheter, ta en tur med gondol på kanalene, spise god mat, shoppe, og oppleve alle slags kunstneriske arrangementer. Byen er naturligvis omtrent helt bilfri, og du kommer deg best rundt til fots eller med båt-taxi. I utkanten av sentrum finner du mange parkeringsanlegg, og flere av disse arrangerer transport videre til sentrum.

  • Fra Milano til Venezia er det omtrent 270 kilometer om du kjører motorveien via Bergamo og Brescia. Uten stopp vil kjøreturen ta mellom 2,5 og 3 timer.
Idylliske Bellagio ved innsjøen Como.

Bellagio – Perlen ved Lago di Como

Como-sjøen anses av mange som den mest eksklusive av Italias innsjøer. Småbyene som ligger rundt sjøen er ofte særdeles billedskjønne, og kanskje er Bellagio den som troner øverst. Bellagio ligger på spissen i sørenden av sjøen, og har tilnavnet ”Como-sjøens perle”. Hit reiser folk for å rusle i de koselige smågatene, mellom praktfulle bygninger, gå på familiedrevne restauranter, spasere i de vakre hagene, og for å nyte stillheten og roen ved sjøkanten. Det er også masse aktiviteter å ta seg til her, for eksempel bading og båtturer. En av de mest populære utfluktene i området rundt Bellagio er å ta en fergetur til landsbyene på de andre breddene av Como-sjøen,  for eksempel Castello di Vezio og Menaggio.

  • Fra sentrum av Milano til landsbyen Bellagio er det 80 kilometer dersom du kjører via Lecco. Kjøretiden er omtrent 1 time og 30 minutter.
Fiskerlandsbyen er bygget på bratte klipper rett ned mot havet. Husene skiller seg ut med maling i friske farger.

Cinque Terre – Fem fargerike fiskerlandsbyer

Cinque Terre betyr ”De fem land”, og er betegnelsen på fem små fiskerlandsbyer og området rundt. Landsbyene er Vernazza, Corniglia, Riomaggiore, Manarola og Monterosso al Mare. De kjennetegnes ved at de ligger bygd på klipper som stuper ned mot havet, og mange av de koselige husene er malt i friske farger. Samtlige står på UNESCOs liste over verdensarv, og de italienske myndighetene har gitt Cinque Terre-området status som nasjonalpark. Det er ikke bare fiskerlandsbyene som er vakre, men også omgivelsene rundt. Her er det flott å spasere på stiene som går fra landsby til landsby, og på veien vil du passere gamle festninger, ruiner og andre severdigheter. Selv om Cinque Terre er blitt en veldig populær destinasjon med mange besøkende turister, bør du unne deg en tur dit når du er på denne kanten av Italia.

  • Den raskeste veien til Cinque Terre fra Milano går via utkanten av Parma, før du svinger av sørvest med retning mot havet. Strekningen er da omtrent 260 kilometer, og med en kjøretid på 3 timer og 20 minutter.
Finn roen i en av de mange grønne hagene i Varese.

Varese – Vakker by ved foten av Sacro Monte di Varese

Varese ligger på en høyde ved foten av fjellet Sacro Monte di Varese. Den er kjent som en av de vakreste i Italia, spesielt på grunn av de mange hagene og parkene i byen. Mange av de grønne arealene ble bygget av adelige og rikfolk som hadde Varese som feriested. Byen har derfor tilnavnet ”Milanos Versailles”, noe som også er en referanse til det imponerende Palazzo Estense som ble bygget på 1800-tallet. Det er ikke lange veien fra Milano til Varese om du har leiebil. Et besøk her passer perfekt dersom du er på vei mot blant annet Como-sjøen, eller bare trenger noen timer ute av bykjernen i hektiske Milano.

  • Fra Milano til Varese er det knapt 58 kilometer. Du kjører dit med leiebil på omtrent 1 time.
Sett kursen mot alpene og ta turen innom flere av de koselige landsbyene.

Alpene – Skisportsteder og vakre landsbyer

Milano ligger ikke lange veien fra alpene, og besøker du denne delen av Italia bør du unne deg en tur opp i fjellene. Det er mange flotte landsbyer på både sveitsisk, fransk og italiensk side å velge blant. Å kjøre bil i dette området er også en unik opplevelse. Alt ettersom hvilken rute du velger, kan du kjøre gjennom vakre daler, krysse broer som går over dype juv, med flotte fjelltopper på hver side av veien. De kjente skidestinasjonene er blant de mest populære stedene og kjøre innom, for eksempel St. Moritz, Chamonix og Zermatt. Det er også å anbefale en tur til noen av de små italienske landsbyene i alpene. Vurder å besøke for eksempel Arco, Fiera di Primiero, Glorenza eller Sterzing, som du enkelt finner frem til når du kjører forbi Gardasjøen på veien mot Tirol.

Parkering og trafikk med leiebil

Om du skal oppleve Milano er det best å la leiebilen stå parkert. Å finne parkering i gatene er generelt sett vanskelig. Antallet plasser er veldig begrenset, og avgiften ganske høy. I tillegg er det flere områder hvor du må betale avgift på forhånd, før du setter fra deg bilen (billetter får du hos blant annet kioskene og tobakksforretningene). Parkeringshus finnes det nok av, men om de ligger midt i sentrum må du regne med at det kan ta tid å komme seg dit.

Trafikken i sentrum er tett, gatene ofte trange, og sjåførene noe mer intense enn hjemme. Det kan også være noe vanskelig å finne frem dersom du ikke har navigasjon i bilen. Utenfor Milano er det betydelig enklere å forflytte seg med leiebil. Det går gode motorveier på de viktigste strekningene, og mange av kjørerutene byr på fine omgivelser. Vær oppmerksom på at noen sjåfører kjører fortere enn tillatt, og du kan oppleve å se folk som tar unødvendige sjanser på veiene. Kjør litt defensivt, og vær ekstra oppmerksom, spesielt på uoversiktlige landeveier.

Terminal 1 på Milan Malpensa Airport.

Flyplass

Milan Malpensa Airport er den største flyplassen i Nord-Italia, og blant de 20 mest trafikkerte i Europa. Antallet årlige passasjerer er nærmere 29 millioner. Flyplassen betjener regionene Lombardo, Piedmonte og Liguria, hvor du finner mange populære destinasjoner for turister. Det er tre terminaler på Milan Malpensa, hvorav terminal 1 er den som håndterer det meste av trafikken som kommer fra land innenfor Schengenområdet. Du kan komme til å lande på terminal 2 dersom du flyr med et lavprisselskap, eller med et charterfly.

Alle de største og internasjonale leiebilselskapene som er representerte på flyplassen har skranker i begge terminaler. Disse inkluderer Avis, Budget, Europcar, Hertz, Thrifty, Sixt og Dollar. I tillegg finnes det enkelte selskap, primært lokale aktører, som holder til i kun én av terminalene, blant annet Interrent.

  • Avstanden fra Milan Malpensa Airport til sentrum av Milano er omtrent 50 kilometer. Den raskeste ruten går på motorveien A8, og det vil da ta cirka 50 minutter å kjøre.