Leiebil Roma

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil Italia
 4. chevron_right
 5. Leiebil Roma

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i Roma

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Roma fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Roma gjennom oss.

Roma guide

Bilutleie Roma
Leiebil Roma

Roma er hovedstaden i Italia, og ligger sentralt i landet – i regionen Lazio. Roma har omlag 2,7 millioner innbyggere (2011), og er landets administrative, kulturelle og religiøse sentrum. I Roma ligger også Vatikanstaten, som styres av paven, og er det åndelige og adminstrative sentrum for den romersk-katolske kirken.

Roma ligger på begge sider av elven Tevere (Tiber) – omlag 25 km fra Middelhavskysten. Byen er et viktig nasjonalt og internasjonalt samferdselsknutepunkt.

Byen har stor turisme, og er kjent for sine mange arkeologiske og kunsthistoriske skatter. I tillegg har Roma mange museer og kunstgallerier – bl.a. Nasjonalmuseet for moderne kunst. Byen har videre 400 kirker, operahus samt et rikt teater- og kulturliv.

Attraksjoner

Noen verdensberømte attraksjoner i Roma er bl.a. Vatikanet med Peterskirken, Petersplassen og Vatikan-museene, det imponerende amfiteatret «Colosseum» fra år 80 e. Kr., den kjente fontenen «Fontana di Trevi» fra 1766, det arkeologiske området «Forum Romanum» – med ruiner fra romertiden, bygningen «Pantheon» fra år 125 e. Kr. samt «Palazzo Venezia» – et palass fra 1400-tallet som idag er et museum med utstillinger av kunst/kunsthåndverk fra middelalderen og renessansen.

Utforsk Roma med leiebil

Selv om du har rikelig med severdigheter og ting å finne på i Roma, er en tur ut i omegnen så absolutt å anbefale. Med leiebil bruker du kort tid på å nå mange vakre og spennende landsbyer, flotte landskap, arkeologiske perler, og ikke minst herlige strender. Her er noen av de beste utfluktene fra Roma.

I byen Tivoli finner du Villa Adriana – feriepalasset til den romerske keiseren Hadrian.

Byen Tivoli og Villa Adriana

Tivoli slynger seg vakkert oppover åsene, med en fantastisk utsikt utover det typiske italienske landskapet. Den lille byen er spesielt kjent for sine mange severdigheter tilknyttet romertiden.

Her finner du blant annet restene av Villa Adriana, feriepalasset til den romerske keiseren Hadrian. Like i nærheten ligger Villa d’Este, bygget på 1500 tallet, kjent for sin praktfulle arkitektur og meget vakre hage. Begge villaene står på UNESCOs liste over verdensarv.

Kjør også innom Villa Gregoriana og tempelet Tempio di Vesta som ligger på toppen av åsen som troner over Tivoli, eller noen av de andre ruinene som også dateres tilbake til Romertiden.

 • Den historiske byen Tivoli ligger cirka 30 kilometer fra sentrum av Roma. Dit kommer du deg på omtrent 40 minutter med leiebil, og det meste av turen går på motorvei.
Et godt bevart teater fra Romerriket.

Den antikke havnen Ostia Antica

Ostia Antica antas å ha vært en av Romerrikets første kolonier, og fungerte etter hvert som havneby for romerne. Byen ble stadig utviklet, spesielt under regjeringstiden til Julius Caesar, og nådde omtrent 100 000 innbyggere i det tredje århundre. I dag er Ostia Antica en arkeologisk utgravning, kjent for å romme svært godt bevarte bygninger, mosaikker og fresker. Her får du et meget godt inntrykk av hvordan livet var i storhetstiden til Romerriket.

 • Strekningen fra Roma til Ostia Antica er omtrent 26 kilometer. Dit kommer du deg med leiebil på 40 minutter.
 • Ostia Antica ligger kun 3 kilometer fra kysten, og er det sommer bør du unne deg en tur til en av de mange flotte strendene i området.

Strendene ved kysten

Nyt strendene ved kysten og legg lunsjen til landsbyen i nærheten.

Det er ikke mer enn omtrent 25 kilometer i luftlinje fra Romas sentrum og til den vakre kysten ved Tyrrenhavet. Her finner du mange gode strender som er i tilknytning til hyggelige småbyer og landsbyer. Flere av stedene har også severdigheter som alene er verdt turen. Her er tre av de beste:

 • Ostia – Om du fortsetter cirka 3,5 kilometer fra Ostia Antica, kommer du til strandbyen som bare heter Ostia. Der har du en flott strand med veldig ryddige forhold, og tilgang til bad, dusj, solsenger og mange aktiviteter. Kjøretiden fra sentrum i Roma er omtrent 35 minutter (29 kilometer).
 • Anzio – Hyggelig liten by med en av de beste strendene. Her kan du også besøke ruinene etter mange romerske villaer, blant annet Domus Neroniana, sommerhuset til den brutale keiseren Nero. Anzio er også kjent som stedet der de allierte gikk i land under Den andre verdenskrig, og det foregikk harde kamper mellom tyske og allierte styrker. Kjøretiden fra Romas sentrum er omtrent 55 minutter (62 kilometer).
 • Fregene – Denne lille badebyen ligger like nord for Leonardo da Vinci-flyplassen. Stranden her er en av de bedre og mest populære, også fordi Fregene er kjent for både et bra uteliv på de mange strandklubbene som ligger her. Du finner også familievennlige områder på den lange stripen med strand, med hyggelige spisesteder og kaféer, om du vil ha det mer stille og rolig. Kjøretiden fra sentrum i Roma er cirka 40 minutter (38 kilometer).
Rundt innsjøen Lago di Bracciano ligger det mange hyggelige små og gamle landsbyer.

Lago di Bracciano

Om du kjører en time nordover fra Roma, kommer du til innsjøen Lago di Bracciano. Rundt denne ligger det mange hyggelige små og gamle landsbyer. Ta for eksempel turen innom gamlebyen fra middelalderen i Anguillara Sabazia. Deretter kan du kjøre noen kilometer vestover til Castello Orsini-Odesalchi, det imponerende slottet fra 1400-tallet hvor Tom Cruise og Katie Holmes giftet seg i 2006.

 • Det er 48 kilometer til Anguillara Sabazia, landsbyen ved innsjøen som er nærmest Roma, om du velger den raskeste ruten. Kjøretiden er da på rundt 45 minutter.
Bebyggelsen strekker seg dramatisk oppover åsen, med et akropolis øverst.

Orvieto

Denne billedskjønne byen ligger et stykke nord for Roma. Bebyggelsen strekker seg dramatisk oppover en ås, med et akropolis øverst (fra gammelt gresk – ”byen på toppen”), og en velbevart bymur som omkranser sentrum.

I Orvieto finner du mange severdigheter, blant annet en imponerende katedral bygget av Pave Nicholas IV på slutten av 1200-tallet, et pavepalass fra omtrent samme epoke, en underjordisk labyrint og tunnelsystem, fortet Fortezza dell’Albornoz fra 1400-tallet, samt mange arkeologiske utgravninger. Her finner du også hyggelige restauranter, med lokale spesialiteter på menyen, og god vin produsert i området rundt byen.

 • Fra Roma sentrum til Orvieto er det cirka 120 kilometer. Med leiebil bruker du omtrent 1 time og 30 minutter på kjøreturen.

Trafikk i Roma

Trafikken i Roma er nok litt mer hektisk enn du sannsynligvis er vant med hjemmefra. Bilene kjører gjerne tett på hverandre, og romerne er ikke redde for å bruke bilhornet. For å gjøre det enklere å konsentrere seg om trafikken, anbefaler vi at du har leiebil med satellittnavigasjon om bord. Navigasjon hjelper også slik at du unngår å kjøre feil, for eksempel inn i områdene der kun drosjer og busser har lov å kjøre (ZTL – Zona Traffico Limitato). Merk deg at ZTL-sonene har forskjellige regler. Noen soner er stengt for vanlige personbiler kun i rushtiden, mens andre er stengt for biler med høyt eksosutslipp.

Trafikken ved Colosseum om natten.

Parkering i Sentrum

I gatene er det to ulike markeringer som viser hvor du kan parkere. Hvite striper betyr at du parkerer gratis, mens blå striper betyr at du må betale avgift på automater som står på fortauene. Du kan betale med sedler, mynter eller kort, og får en kvittering som må legges godt synlig på dashbordet. Det er også mange parkeringshus i byen, og disse er normalt godt markerte med skilt. Det er enkelt å finne angivelser på hvor parkeringshusene er dersom leiebilen har navigasjon, eller på kart-appen på smarttelefonen din.

Kontrolltårnet ved en flyplass i Roma.

Flyplass

Så godt som alle som flyr til Roma fra andre byer i Europa lander på Fiumicino Airport, også kalt Leonardo da Vinci Airport. Unntaket er et og annet charterfly, samt noen av lavprisselskapene, som lander på Ciampino Airport.

De store leiebilselskapene, som Budget, Sixt, Europcar, Avis, Hertz, samt flere italienske utleiefirma, er godt representerte på flyplassen. Du kommer deg også enkelt og raskt til sentrum med tog, buss eller taxi.

 • Hovedflyplassen Fiumicino/Leonardo da Vinci ligger mellom 30 og 40 kilometer fra sentrum av Roma, alt ettersom hvor i sentrum du skal. Kjøretiden med bil er omtrent 30 til 40 minutter.
 • Fra Ciampino Airport til sentrum av Roma er det cirka 16 kilometer, med en kjøretid på rundt 25 minutter.