Leiebil Bergamo

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil Italia
 4. chevron_right
 5. Leiebil Bergamo

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i Bergamo

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Bergamo fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Bergamo gjennom oss.

Bergamo guide

Bilutleie Bergamo
Leiebil Bergamo

Bergamo er hovedstad i provinsen Bergamo, som ligger i det italienske landskapet Lombardia – 40 km nordøst for Milano. Det er kort avstand til Alpene, og de vakre dalførene Valle Brembana og Valle Seriana ligger i Bergamos nærområde. Det bor om lag 115.000 innbyggere i Bergamo (2010), som har en del industri (særlig innen tekstil, næringsmidler og elektronikk). Byen har dessuten eget universitet, som åpnet i 1968.

Bergamo ble, som så mange andre italienske byer, grunnlagt i antikken av romerne – og den bar da navnet Bergomum. I den senere historien var byen underlagt forskjellig styre. Bl.a. tilhørte den Venezia fra 1428-1797 – og senere Østerrike, til den ble italiensk i 1859.

Attraksjoner

Det kjente torget Piazza Vecchia i Bergamo

Den gamle bydelen, Città alta, er i seg selv en viktig turistattraksjon – og her ligger også flere av byens arkitektoniske perler – bl.a. torget Piazza Vecchia. Ved torget finner vi Palazzo della Ragione fra 1190-årene – som er Italias eldste rådhus – og Palazzo della Biblioteca fra begynnelsen av 1600-tallet. Andre viktige bygninger er Palazzo Broletto og kirken Santa Maria Maggiore, begge fra høymiddelalderen.

Den nye bydelen, Città bassa, er preget av et hektisk forretningsliv – og her ligger det også flere shoppingsentre. Gatene er ellers dominert av et variert utvalg av forretninger og finansinstitusjoner.

Utforsk Bergamo med leiebil

Byen Bergamo er for så vidt interessant nok, men de fleste som flyr hit, skal enten til Milano, eller utforske regionen. Dette er et meget godt utgangspunkt for det siste. Avstanden fra Bergamo og til vakre daler med nydelige landsbyer, er bare noen få kilometer. De flotteste innsjøene i Italia er også rett i nærheten. Her er noen forslag til kjøreruter.

San Pellegrino Terme ligger i et vakkert dalføre.

San Pellegrino Terme – Kildevannet i du kan bade i

Dette er den lille byen der det kjente kildevannet du ofte får servert på restauranter kommer fra. San Pellegrino Terme ligger kun en kort kjøretur unna Bergamo, i et vakkert dalføre, og klemt mellom fjellene. Kildevannet kan du bade i, samtidig som du funderer på det faktum at det bruker nesten 30 år på å komme seg fra alpene og ned til byen der det tappes på flasker. Siden vannet angivelig er helsebringende, finner du flere gode spa i San Pellegrino, også på noen av hotellene i byen. Det eldste termiske badet er fra 1840. I San Pellegrino Terme rusler du i stille gater, omgitt av praktfulle bygninger i art nouveau-stil.

 • Det er kun 26 kilometer på landevei fra Bergamo til San Pellegrino Terme, noe du kjører på cirka 40 minutter. Dette er starten på en fin kjørerute som tar deg gjennom fjellene, og for eksempel til nordsiden av Comosjøen.
Rundt innsjøen Como ligger det mange skjønne landsbyer.

Comosjøen – Kanskje Italias vakreste innsjø

Como er den tredje største innsjøen i Italia, og anses ofte som den vakreste. Den ser ut som bokstaven Y snudd på hodet. Langs hele sjøen finner du nydelige små landsbyer, i tillegg til de større tettstedene Como og Lecco som er i hver sin ende av armene på innsjøen. På Comosjøen tar man seg en båttur, man titter på arkitekturen, sitter på hyggelige kaféer, barer og restauranter, bader, hygger seg med barna om de er med, eller bare nyter det rolige livet i et av Italias vakreste områder. Den lille byen Bellagio regnes av mange som Comosjøens perle. Den finner du på spissen der sjøens to armer har forgrener seg ned til henholdsvis Como og Lecco.

 • Fra Bergamo er det 57 kilometer til Bellagio, og hele turen går på landevei. Dette bruker du normalt 1 time og 20 minutter på med leiebil. Du passerer da Lecco på veien. Til Como er det omtrent samme distanse, og like lang kjøretid.
Instrumentmaker i Cremona.

Cremona – Musikkbyen i Po-dalen

Byen Cremona i Po-dalen er først og fremst kjent for sin musikkhistorie, og spesielt for sine mange hundre år gamle tradisjoner for å lage musikkinstrumenter. Det er herfra blant annet de eksklusive fiolinene til Stradivari-familien kommer fra, bedre kjent som Stradivarius. Totalt er det over 150 forskjellige instrumentmakere i Cremona. Selvsagt foregår det konserter her nærmest kontinuerlig, det arrangeres jevnlig festivaler, og folkelivet beskrives som hyggelig og  imøtekommende. Byen er også blant de vakreste i regionen.

 • Den raskeste ruten mellom Bergamo og Cremona går på motorvei via Brescia. Strekningen er da 98 kilometer, noe du normalt vil bruke 1 time på å kjøre.
 • Har du tid og vil se mer av landskapet, kan du kjøre på landevei nærmest i rett linje mellom de to byene. Dette tar som regel en halvtime mer, til tross for at distansen er nesten 20 kilometer kortere.
For naturelskere er Serianadalen stedet å dra både sommer som vinter.

Val Seriana – Suverene naturopplevelser

Seriana-dalen er et mekka for alle som er interesserte i naturopplevelser, uansett årstid. I fjellene langs dalen finner du 5 skianlegg som har gode føreforhold om vinteren, og som er flotte turområder når snøen ikke ligger på bakken. Spredt langs dalen ligger det vakre landsbyer med bygninger fra middelalderen, og mellom disse ligger vingårdene og bondegårdene tett. Uansett hvor du stopper finner du hyggelige spisesteder med regionale delikatesser, utsøkt vin, og hyggelige folk som er glade i å få besøk. Følger du dalen helt inn må du til slutt snu, for her ender veien i fjell. En fin kjørerute er å først oppleve noen av landsbyene i Val Seriana, og deretter vende østover ned mot innsjøen Lago d’Iseo.

 • Fra Bergamo til Villa d’Ogna, landsbyen der du kan ta av ned mot Lago d’Iseo, er det 37 kilometer. Kjøretiden er vanligvis på cirka 45 minutter.

Gardasjøen – Her er livet behagelig

Lago di Garda er Italias største innsjø, og velkjent for mange norske turister. Det milde klimaet i dalen er unikt på denne breddegraden, og selv oliven vokser her. Det igjen gjør at innsjøen er en populær destinasjon hele året. Som med Comosjøen ligger det flotte landsbyer og tettsteder langs det meste av sjøens bredder. Det er hav av de å velge blant, og de aller fleste er svært pene og hyggelige å oppholde seg i. Blant de viktigste besøkte stedene finner du den lille festningen Castello Scaglieri i Sirmione, byene Desenzano del Garda, Riva del Garda (helt i den nordlige enden), Malcesine og Bardolino.

Idyllisk ved Gardarsjøen – Italias største innsjø.
 • Gardasjøen er lang, og distanse og kjøretid kommer helt an på hvilke steder du vil besøke. Kjør for eksempel først fra Bergamo til Sirmione som ligger på en utstikker i sjøens sørlige ende. Distansen her er 87 kilometer, turen går på motorvei, og er unnagjort på 1 time.
 • Deretter kan du kjøre rundt sjøen om du har tid og lyst. Fra Sirmione til Riva del Garda er det 89 kilometer når du kjører på innsjøens østside, noe som tar 1 time og 20 minutter om du kjører uten stopp.

Parkering og trafikk med leiebil

Som mange andre byer i Italia har Bergamo soner som er bilfrie. Disse sonene kalles ZTL, og er som regel godt markerte med skilter. Ligger hotellet ditt innenfor en ZTL-sone, løses dette som regel ved at du kontakter hoteller før du kommer med leiebilen. Hotellet sørger da for dispensasjon, men som regel gjelder denne kun ved ankomst og avreise, og ikke for at du skal kunne kjøre rundt i sonen.

Å parkere utenfor ZTL-sonene går som regel helt fint i Bergamo. Det er mange parkeringshus der, og også plasser langs gatene. Du får grei oversikt over ledige plasser med ulike apper som kan lastes ned til telefonen, eller brukes via en nettleser, for eksempel Parkopedia.

Trafikken i Bergamo er forholdsvis grei å kjøre i, men husk at italienerne har en noe mer stressende kjørestil enn nordmenn.

Å kjøre inne i Bergamo er ikke vanskelig, men gatene kan være trange, og kjørestilen til de fleste italienere er noe mer stressende enn vi er vant med. På landeveiene som går mellom byene og tettstedene i regionen kan det være en god del trafikk, også busser og lastebiler. Ha tålmodighet, kjør sikkert, og gjerne litt defensivt. Vær oppmerksom på at det kan være mange syklister på landeveiene.

Flyplass

Det er to offisielle navn på flyplassen i Bergamo, henholdsvis Orio al Serio International Airport, og Il Caravaggio International Airport. Noen flyselskap omtaler også flyplassen som Milan-Bergamo. Dette er en tre flyplasser som betjener Milano, der de andre er Linate Airport og Malpensa Airport.

Bilutleieselskapene har kontorer og skranker i ankomsthallen på flyplassen. Per i dag inkluderer dette internasjonale selskap som Hertz, Budget, Avis, Europcar, og Sixt, i tillegg til lokale selskap som Autoeuropa, Autovia og Maggiore Rent.

 • Avstanden fra Il Caravaggio til Bergamo er knappe 4 kilometer, med en kjøretid på rundt 10 minutter. Fra flyplassen til sentrum i Milano er det cirka 45 kilometer, og med en kjøretid på omtrent 1 time og 5 minutter.