Leiebil Venezia

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil Italia
 4. chevron_right
 5. Leiebil Venezia

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i Venezia

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Venezia fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Venezia gjennom oss.

Venezia guide

Bilutleie Venezia
Leiebil Venezia

Venezia ligger nordøst i Italia ved Adriaterhavet, og er hovedstad i regionen Veneto. Byen har omlag 270.000 innbyggere (2011). Venezia ligger på 118 øyer i Laguna Veneta (Venezialagunen), og byen er svært berømt for sine kanaler, gondoler, sin arkitektur og sin historie.

Venezia har over 40 km med kanaler, og den mest kjente er «Canal Grande». Byen har mer enn 400 broer som binder byen sammen, og en stor del av både person- og varetransporten foregår på kanalene.

Venezia er en populær turistdestinasjon og omlag 15 millioner besøker byen årlig. Turisme er også byens viktigste inntektskilde.

Attraksjoner

Gamlebyen i Venezia gjennomkrysses av kanaler, og her finnes mange staselige palasser, kirker og trange gater. Dogepalasset – «Palazzo Ducale» – fra 1100-tallet er et av dem, og dette var tidligere et regjeringsbygg og rettslokale.

Markusplassen – «Piazza San Marco» er et populært møtested for turister i Venezia. Plassen er 175 meter lang og 82 meter bred, og er omgitt av kontorbygninger fra 1400- 1700-tallet. Her finnes også Markuskirken «Basilica San Marco» fra 1063 med sitt 99 meter høye klokketårn,  som står oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Venezia er verdenskjent for sine kanaler og båtturer med gondoler.

Ellers er Sukkenes bro fra 1597 og Rialtobroen fra slutten av 1500-tallet populære attraksjoner.

Venezia arrangerer en rekke årlige kunst-, musikk, og teatervirksomhet.

Utforsk Venezia med leiebil

Selv om det er mer enn nok å se og oppleve i Venezia, er det ikke galt å ta noen utflukter til andre steder i regionen. I dette området av Italia ligger det særdeles mange spennende byer som har en lang og interessant historie. Det er også kort vei til alpene, med vakre fjellandsbyer i skjønn natur. Her er noen forslag til de mest populære dagsturene med leiebil.

Strandpromenaden i Jesolo.

Lido di Jesolo – Badeby med utmerket strand

Om du får lyst til å sole deg og bade mens du er i Venezia, er den lille byen Jesolo et utmerket sted å ta en kjøretur til. Der finner du en av Italias største og beste strender, Lido di Jesolo. Sanden er ren og behagelig, det er plass til tusenvis av badegjester på samme tid, og du finner alt du trenger for et behagelig opphold i solen. Solsengene står på rekke og rad langs den flere kilometer lange stranden, og kan leies for en rimelig penge. Det er også rene og pene toaletter og dusjmuligheter her. Langs stranden ligger barene, restaurantene og kaféene tett-i-tett. På kveldene og nettene er det et pulserende folkeliv langs stranden, men Lido di Jesolo er likevel et meget trygt og familievennlig sted. Mange velger faktisk å bo her når de primært har tenkt å oppleve Venezia. Avstanden er kort, og det er sjelden feil å velge et hotell som ligger ved en vakker strand.

 • Fra Venezia til Lido di Jesolo er det cirka 45 kilometer. Kjøreturen går på fastlandet rundt bukta og tar omtrent 45 minutter.
Basilikaen San Vitale er utsmykket med vakre mosaikker fra det 5. og 6. århundre.

Ravenna – Mosaikkbyen ved Adriaterhavet

Ravenna er en middels stor by som ligger et stykke sør for Venezia, langs kysten av Adriaterhavet, og i nærheten av Rimini. Den var hovedstaden i det som utgjorde det Vestromerske riket på 400-tallet, og i århundrene etter dette etablerte Ravenna seg som et senter for kunst, kultur, religion og handel. Byen har et gammelt sentrum med 8 bygninger som står på UNESCOs liste over verdensarv, i tillegg til mange andre severdigheter. Blant de mest kjente er mausoleet Galla Placida, og basilikaen San Vitale, som begge er utsmykket med vakre mosaikker fra det 5. og 6. århundre. I Ravenna er det ofte klassiske konserter med kjente artister, det arrangeres mange kulturfestivaler der, og byen appellerer spesielt til de som er interessert i historie. Mattradisjonene er også noe innbyggerne kan være stolte av, og du finner restauranter som serverer nydelig mat i alle prisklasser. Det er heller ikke langt fra sentrum til du kommer til vakre strender ved Adriaterhavet.

 • Fra Venezia til Ravenna er det 144 kilometer om du kjører den raskeste ruten som går langs kysten. Kjøretiden er da omtrent 2 timer og 15 minutter.

Cortina d’Ampezzo

De fleste sier bare Cortina når de refererer til Cortina d’Ampezzo, og byen er velkjent som en av Italias største skidestinasjoner. Den ligger i Dolomittene, et fjellområde som tilhører alpene i det sydlige Tirol. Om du besøker Venezia på vinterstid og har leiebil, er dette byen å dra til for å stå på ski. Det er mer enn 100 preparerte nedfarter i området, og til sammen utgjør disse over 1200 kilometer med løyper. Cortina er også et flott sted å dra innom på sommerstid. Dolomittene er like vakre da, og du kommer deg til toppene med enten skiheisene, gondolene eller til fots. Byen i seg selv er preget av vakker bebyggelse, omgitt av like vakker natur. Shoppingmulighetene er gode, og du finner mer enn nok av utsøkte spisesteder, kaféer og barer i Cortina.

 • Fra Venezia til Cortina d’Ampezzo er det 158 kilometer. Kjøreturen uten stopp tar normalt cirka 2 timer.
I Dolomittene ligger byen Cortina d’Ampezzo, som er kjent som en av Italias største skidestinasjoner.
I sentrum er det mange flotte bygninger fra middelalderen og fremover med en god blanding av arkitektoniske stilarter.

Padova – En av Nord-Italias mest praktfulle storbyer

Padova er en relativt stor by, med omtrent 215 000 innbyggere. Den antas å være en av de eldste byene i Nord-Italia, og skal ha blitt først etablert av den trojanske prinsen Aeneid omtrent 1200 år f.Kr. Byens sentrum anses som meget vakkert, og du finner blant annet verdens eldste botaniske hage her. Hagen er fra 1545 og står på UNESCOs liste over verdensarv. I sentrum er det naturligvis også mange flotte bygninger fra middelalderen og fremover, med en god blanding av arkitektoniske stilarter. Kultur og kunst er to begrep som kjennetegner Padova. Mange velkjente kunstnere har hatt sitt opphav her, eller bosatt seg i byen. I byens museer kan du se noen av de mest kjente maleriene og skulpturene i verden. Du finner også mange kirkebygg her som er unikt utsmykket av berømte kunstnere. Padova er også kjent for å ha en mer stille og behagelig atmosfære enn blant annet Venezia, i og med at det er færre turister i denne byen. Gode shoppingmuligheter og matopplevelser er også stikkord som kan brukes om Padova.

 • Det er kun 48 kilometer fra Venezia til Padova. Kjøreturen med leiebil tar ikke mer enn cirka 40 minutter.
Ljublana har kanskje den mest hyggelige atmosfæren blant europeiske hovedsteder.

Ljubljana – Europas mest hyggelige hovedstad

Hovedstaden i Slovenia ligger ikke lange veien unna Venezia, og er en av de beste kjøreturene du kan unne deg når du er på denne siden av Italia. I Ljubljana finner du et unikt uteliv, et meget vakkert sentrum, mange severdigheter og den kanskje mest hyggelige atmosfæren blant europeiske hovedsteder. Ljubljana er også en meget trygg by å ferdes i, og innbyggerne anses som imøtekommende, hjelpsomme, og glade i å slå av en prat med de som kommer på besøk. Mange drar til Ljubljana for å spise på restaurantene der. Kokekunst er blitt en viktig ingrediens i byens kultur, og restaurantene henter inspirasjon både lokalt og fra nabolandene. Tilgangen til råvarer av alle slag er meget god. Det er rimelig å spise ute i Ljubljana, selv på luksusrestaurantene. Det skjer også alltid noe kulturelt spennende i byen. Sjekk på forhånd om du kan få med deg en konsert eller festival når du drar innom.

 • Fra sentrum av Venezia til Ljubljana i Slovenia er det omtrent 240 kilometer. Kjøreturen dit tar cirka 2 timer og 40 minutter.

Parkering og trafikk med leiebil

Om du er på dagstur til Venezia bør du vurdere å sette fra deg bilen i et av parkeringsanleggene på fastlandet, rett ved Ponte della Libertà. Derfra kan du ta båt eller buss inn til byen. Selve sentrum av byen er mest fremkommelig til fots eller i en gondol, og det er ikke tillatt med motoriserte kjøretøy der. Det aller meste av byens historiske sentrum er innenfor en såkalt ZTL-sone (Zona Traffico Limitato). Det er også noen parkeringsanlegg ved enden av broen på selve øya, og nært jernbanestasjonen, men her er prisene for parkering noe høyere.

Flyplassen har blitt den fjerde største i Italia målt i antall passasjerer.

Flyplass

Flyplassen som betjener Venezia heter Venice Marco Polo Airport. Den ligger på fastlandet nord for byen, med kun en kort kjøretur via broen Ponte della Libertà inn til sentrum. På grunn av Venezias popularitet er flyplassen blitt den fjerde største i Italia målt i antall passasjerer. Det er omtrent 11 millioner mennesker i året som har ankomst og avgang herfra. Du kan fly direkte til Venezia fra de fleste Europeiske storbyer hele året. Det går også direktefly fra flere byer i USA, Emiratene, og enkelte lans i Nord-Afrika.

Leiebilselskapene på Marco Polo Airport er samlet i et eget senter nært parkeringsanlegget merket med P1. Der står også leiebilen du skal hente, og du leverer også på samme sted. Senteret finner du i terminalbygningens tredje etasje. Per i dag er det 10 bilutleieselskap på denne flyplassen, inkludert internasjonale aktører som Sixt, Hertz, Europcar, Avis og Enterprise, samt noen italienske selskap som Maggiore og Autovia.

 • Fra Venice Marco Polo Airport og inn til sentrum av Venezia er det cirka 13 kilometer. Kjøreturen tar omtrent 15 minutter.