Leiebil Ljubljana

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Slovenia
  4. chevron_right
  5. Leiebil Ljubljana

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Ljubljana

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Ljubljana fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Ljubljana gjennom oss.

Ljubljana guide

Bilutleie Ljubljana
Leiebil Ljubljana

Ljubljana er hovedstaden i Slovenia, og ligger sentralt i landet ved elven Ljubljanica. Byen har 280.000 innbyggere (2010), og ligger mellom Alpene og Adriaterhavet.

Ljubljana er landets kulturelle, økonomiske, politiske og administrative sentrum. Byen har universitet, som ble grunnlagt i 1595.

Ljubljana ligger i sentrum den slovenske vinregionen, og kalles ofte for «vinbyen».

Byen har blitt ødelagt av jordskjelv flere ganger, og har derfor en blandet arkitektur. Gamlebyen har et italiensk preg med mange caféer langs elven.

Middelalderborgen «Ljubljana Castle» fra 1495 er byens landemerke, som ligger på en høyde i sentrum. Stedet er en stor turistattraksjon, og fra borgen har man fantastisk utsikt over byen og omegn.

Andre populære attraksjoner i Ljubljana er bl.a. St. Nicholas-katedralen fra 1706, Trippelbroen «Tromostovje» (3 pittoreske separate broer som ligger ved siden av hverandre), Klosterkirken Sankt Trinitas fra 1726, Nasjonalmuseet, Det moderne Museet samt Dragebroen med Dragestatuene fra 1901. Ljubljanadragen er et symbol for byen.

Ljubljana har ellers teater, opera, kunstgallerier, et naturhistorisk museum, jernbanemuseum, tobakksmuseum, teknisk museum, etnografisk museum, zoologisk hage samt flere parker og rekreasjonsområder.

Byen arrangerer flere årlige arrangementer – deriblant musikk-, teater-, og kunstfestivaler.

Ljubljana Airport ligger 26 km nord for sentrum, og er Slovenias hovedflyplass.