Leiebil Firenze

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil Italia
 4. chevron_right
 5. Leiebil Firenze

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i Firenze

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Firenze fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Firenze gjennom oss.

Firenze guide

Bilutleie Firenze
Leiebil Firenze

Firenze ligger i Nord-Italia, og er hovedstad i både regionen og provinsen Toscana. Byen har omlag 400.000 innbyggere (2009), og ligger på begge sider av elva Arno, ved foten av fjellkjeden Appenninene.

Firenze er en av verdens fremste kulturbyer og turiststeder, og er dessuten et viktig handels- og finanssenter for regionen. Byen – som står oppført på UNESCOs verdensarvliste –  er berømt for sine storslåtte kunstsamlinger, sine historiske minnesmerker og sin vakre arkitektur fra senmiddelalderen.

En rekke broer over elva Arno binder bydelene sammen, og den mest kjente er «Ponte Vecchio» fra 1345 – der man finner de mange gullsmedbodene.

Attraksjoner

En av de største severdighetene i Firenze er den berømte domkirken «Santa Maria del Fiore» fra slutten av 1200-tallet. Domkirkens kuppel (som er ca. 100 meter høy) er fra 1461. Utenfor domkirken står en kopi av Michelangelos statue «David», som også er verdt å få med seg.

Andre populære turistattraksjoner i byen er bl.a. Kampanilen (klokketårnet) i marmor fra 1358, det vakre åttekantede Baptisterium (dåpskirken) fra 1180 med sine 3 berømte bronsedører, festningen Forte di Belvedere, bymuren fra slutten av 1200-tallet samt Uffizi-galleriet – som er et av verdens mest berømte kunstmuseer. Her kan besøkende se utstilling av verk laget av bl.a. Giotto, Rafael, Leonardo da Vinci og Michelangelo.

Området omkring Firenze er dessuten kjent for sin vakre natur, og mange turister finner veien opp til åsene, der man har flott utsikt over byen.

Ponte Vecchio-broen over elven Arno.

Utforsk Firenze med leiebil

Selv om Firenze er verdt et langt besøk i seg selv, bør du benytte muligheten til også å se andre deler av regionen. Nedenfor finner du et lite knippe forslag. Husk at mange byer i Italia er helt eller delvis stengte for private kjøretøy. For eksempel må du parkere leiebilen utenfor gamlebyen i Siena dersom du vil innom på besøk. Dette er som regel ikke et problem, og du finner parkeringshus og parkeringsplasser overalt.

Hele Siena sentrum står på UNESCOs liste over verdensarv.

Siena – Italias vakreste gamleby?

Det er mange vakre byer i Italia, men Siena er likevel noe spesielt. Hele byens sentrum står på UNESCOs liste over verdensarv, noe som ikke er vanskelig å forstå når du ser byen for første gang. Her er det fabelaktig arkitektur overalt, flotte piazzaer, brosteinsbelagte gater, og et hav av monumenter og andre severdigheter. Byen er også kjent for sine gode mattradisjoner, mange muséer, kunstgallerier og behagelige atmosfære. Siena er en by du bør sette av litt tid til, gjerne mer enn en dag. Både fordi det er mye å oppleve i byen, og fordi det er mange tilreisende dit, noe som gjør at det kan bli køer ved severdighetene.

 • Den raskeste kjøreruten til Siena fra Firenze går for det meste på motorvei, og er på 73 kilometer. Turen tar 1 time og 10 minutter om du ikke stopper underveis.
Det skjeve tårnet i Pisa.

Pisa – Mer enn et skjevt tårn

De fleste kjenner til Det skjeve tårnet i Pisa, men byen har mye mer enn tårnet å by på. Sentrum deles av elven Arno som renner ut i havet cirka 9 kilometer mot vest. Beliggenheten gjorde at Pisa ble en mektig og viktig by allerede i romertiden. Gamlebyen domineres av arkitektur fra Middelalderen. I en sammenligning med for eksempel Siena, vil de fleste oppleve at Pisa er mer monumental, og severdighetene bærer preg av at byen var rik og mektig. Foruten det skjeve tårnet, er Piazza dei Miracoli, mange kirker og katedraler, og flere palasser blant de viktigste severdighetene.

 • Den raskeste kjøreruten mellom Firenze og Pisa er omtrent 92 kilometer lang, hvorav to tredjedeler går på motorvei. Kjøretiden er da normalt 1 time og 10 minutter.

Castiglione del Lago – Løvens festning

Castiglione del Lago ligger omtrent midt på vestsiden av innsjøen Lago Trasimeno, sørøst for Firenze. Opprinnelig lå byen på en liten øy, men ettersom tiden har gått, og byen vokst, har den grodd seg inn i fastlandet. Nå ser sentrum mer ut som en odde. Bebyggelsen i gamlebyen er omgitt av en festningsmur fra middelalderen, med vakre småhus i den ene enden, og fortet i enden som er helt ved sjøkanten. Den lille byen er ikke bare kjent for sin gamle historie og flotte bygninger, men også for sine lokale spesialiteter i matveien. De kan du oppleve på en av byens mange gode restauranter.

 • Det er cirka 120 kilometer fra Firenze til Castiglione del Lago, hvorav 100 av de går på motorvei. Dette kjører du normalt på 1 time og 20 minutter.
Castiglione del lago
Greve in Chanti er en middelalderby i vinregionen Chanti.

Greve in Chianti – Vakker middelalderby i vindistriktet

Chianti er en av de beste vinregionene i Italia, og også et område som kan beskrives som svært vakkert. Hit reiser folk for å smake på vin på vingårdene, spise deilig mat, og for å nyte landskapet. Mange kjente kunstnere opp gjennom tidene tilbrakte lange perioder i Chianti, og inspirasjonen ble ikke bare hentet fra naturen, men også fra de mange og vakre småbyene i området. Regionen er ganske stor, og omfatter blant annet byene Pisa, Firenze, Siena og Livorno. Essensen av regionen får du likevel best inntrykk av i landsbyer fra middelalderen, som Greve in Chianti. Denne regnes som den viktigste byen i forhold til regionens vinproduksjon, og er omgitt av mange av de mest kjente vingårdene.

 • Fra sentrum i Firenze er det 28 kilometer til Greve in Chianti. Du kjører på landevei, og turen tar normalt 45 minutter.

Montalcino – Nydelig fjellandsby kjent for sine viner

Montalcino er en gammel landsby med bebyggelse fra middelalderen. Den ligger 564 meter over havet oppe i en ås i dalen Val d’Orcia, et stykke sør for Siena. På toppen er det en festning som ble bygget i 1361, med landsbyens øvrige bebyggelse beliggende like nedenfor. Her får du oppleve en autentisk italiensk fjellandsby som har en spennende historikk, med suveren utsikt utover den vakre dalen. Dette området regnes også som blant de beste vindistriktene i Italia. En av landets mest kjente viner, Brunello di Montalcino kommer herfra.

 • Det er 107 kilometer fra Firenze til Montalcino, hvorav cirka 70 kilometer går på motorvei. Kjøreruten tar deg forbi Siena. Uten stopp vil du bruke omtrent 1 time og 50 minutter.
Fjellandsbyen Montalcino, her ser du festningen på toppen av åsen og landsbyen nedenfor.
I selve sentrum av Firenze bør du la bilen stå og heller bruke beina eller offentlig transport.

Parkering og trafikk med leiebil

Det meste av sentrum i Firenze er innenfor en såkalt ZTL-sone (zona a traffico limitato). Det vil si at de færreste har lov å kjøre her, med unntak for de som skal til eller fra hotellet sitt. Gjelder dette deg må du kontakte hotellet på forhånd, og be de hjelpe deg med tillatelse. Merk deg at tillatelsen vil da som regel gjelde kun for å stikke innom med bagasjen, og bilen må som regel parkeres utenfor sonen uansett, dersom hotellet ikke har egen parkering.

Noen soner er slik at du kan kjøre der innenfor visse tidspunkt. Du bør likevel vurder å unngå og kjøre, da byen er folksom og trang. Du risikerer også å forville deg inn i en sone der du ikke har lov å kjøre uansett. Det beste er å bruke beina og offentlige transportmidler. Bilen kan du sette på en av de mange parkeringshusene som ligger utenfor ZTL-sonen.

Flyplass

Flyplassen i Firenze kalles Aeroporto di Firenze-Peretola, eller Amerigo Vespucci Airport. Den betjener Firenze, og hele Toscana-regionen sammen med flyplassen i Pisa (Aeroporto Internazionale di Pisa). Her er det omtrent 5,3 millioner passasjerer årlig. Lander du i Firenze har du kanskje flydd via en europeisk by, da det ikke går like mange direktefly hit som til for eksempel Milano. Mye av trafikken til Firenze går via flyplassene i København, Frankfurt, Brussel, Roma, München og Zürich.

Bilutleieselskapene er samlet på en egen parkeringsplass ved siden av terminalbygningen (Palagio degli Spini). Dit kommer du deg med shuttle-bussen som går hvert tjuende minutt. Per i dag finner du blant annet Avis, Budget, Europcar, National, Hertz, Thrifty og Sixt der, samt en rekke italienske leiebilselskap. Merk deg at flere av selskapene deler skranker.

 • Avstanden fra Amerigo Vespucci Airport til sentrum i Firenze er cirka 8 kilometer. Kjøreturen tar omtrent 15 til 20 minutter.