Leiebil Pisa

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil Italia
 4. chevron_right
 5. Leiebil Pisa

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i Pisa

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Pisa fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Pisa gjennom oss.

Pisa guide

Bilutleie Pisa
Leiebil Pisa

Pisa ligger i Toscana-regionen i Nord-Italia, og har omlag 90.000 innbyggere (2010). Byen ligger nærmere bestemt ved elven Arno – 10 km fra utløpet til Det liguriske hav.

Pisa er et viktig trafikknutepunkt for Nord-Italia, og er dessuten en viktig handels- og sjøfartsby. Mange turister besøker Pisa, og byens universitet (grunnlagt i 1343) har omlag 60.000 studenter.

Pisa er verdensberømt for sitt skjeve tårn – «Torre pendente di Pisa» – som ble bygget i perioden 1175 – 1350. Tårnet er 55 meter høyt på den ene siden og 56 meter høyt på den andre. Det er anledning for publikum å komme opp i tårnet.

Attraksjoner

Det skjeve tårn i Pisa står på «Piazza del Duomo» (domkirkeplassen) eller «Piazza del Miracoli» – byens viktigste kulturelle, religiøse og turistmessige sentrum. Stedet står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Her kan man også se Pisakatedralen «Duomo di Pisa» fra 1100-tallet, det runde Dåpskapellet i hvit marmor fra 1150-tallet samt Kirkegården – som ble anlagt i 1278.

Dåpskapellet symboliserer et av de tre fasene i et menneskeliv – fødselen.

Byen har også flere interessante museer – deriblant «Museo del Opera del Duomo» – et katedralmuseum med utstillinger av skulpturer og malerier.

Kunstinteresserte bør også ta turen til «Museo di San Matteo» – et kunst- og historiemuseum som ligger i klosteret «San Matteo».

Utforsk Pisa med leiebil

Det er mye å oppleve i Pisa, og enda mer om du tar noen utflukter i samme region. Med leiebil kommer du deg enkelt til vakre og relativt ukjente landsbyer ved havet og oppe i fjellene, og til mer berømte byer som Siena og Firenze. Regionen er også et mekka for de som liker god mat og drikke. Her er noen forslag til kjøreturer med Pisa som startsted.

Lucca – Vakker middelalderby

Lucca er en vakker by med en innbydende og vennlig atmosfære. Den ligger ikke så langt fra Pisa, og nås enkelt om du har leiebil. Sentrum av Lucca er omgitt av en bymur fra middelalderen som er helt intakt. Innenfor murene finner du nydelige gamle hus, brosteinsbelagte gater, flotte kirkebygg, og massevis med hyggelige restauranter og kaféer. Dette distriktet er kjent for å produsere gode viner og grønnsaker, spesielt oliven. Er du på jakt etter olivenolje som du vil ta med deg hjem, er Lucca definitivt et sted å fokusere på. Sentrum av Lucca er også pyntet med oliventrær, som for å understreke poenget.

 • Den raskeste veien fra sentrum av Pisa til Lucca går via San Guiliano Terme, med en distanse på kun 20 kilometer. Ved normal trafikk vil kjøreturen ta mellom 25 og 30 minutter.
Piazza i Lucca med hyggelige restauranter og kaféer.
Katedralen Santa Maria del Fiore i gamlebyen av Firenze.

Firenze – Perlen i Toscana

Du kan ikke besøke Pisa og Toscana uten å ta en kjøretur innom Firenze. Byen anses som renessansens vugge, og er blant de vakreste i Italia. Å få med seg alle severdighetene er nesten umulig på en svipptur, og mange velger å ta minst en overnatting når de drar innom Firenze. Blant høydepunktene er Duomo, byens største katedral, Uffizi-galleriet der kreasjonene til kjente kunstnere som Leonardo da Vinci og Michelangelo er utstilt, Boboli-hagen, den gamle broen Ponte Vecchio, torgplassen Piazza della Signoria, og Villa Medici, godset som var vært bolig for Medici-familien, og også senere italienske konger.

 • Det er omtrent 85 kilometer fra Pisa til Firenze dersom du velger å kjøre via Empoli. Turen vil da ta cirka 1 time og 15 minutter.
 • Kjører du via Lucca og Pistoia er distansen cirka 114 kilometer, med en kjøretid på 1 time og 30 minutter.
Katedralen La cattedrale di Santa Maria Assunta e di San Genesio.

San Miniato al Tedesco

San Miniato er en liten og historisk by som ligger omtrent midt mellom Pisa og Firenze. Her passer det utmerket med en liten stopp om du er på kjøretur fra Pisa i den retningen. Sentrum i San Miniato ligger innenfor en bevart festningsmur som ble først bygget på 1100-tallet, og senere utvidet og forbedret. Byen lå nemlig den gangen midt i trafikkåren som gikk mellom Romerrikets hovedstad og Nord-Europa. Beliggenheten gjorde dermed at området ofte fikk besøk av fiendtlig innstilte hærførere, på vei til en eller annen krig eller plyndring. I dag er det fred og fordragelighet som regjerer i San Miniato. I den gamle byen kan du blant annet se flere flotte torgplasser, katedralen La cattedrale di Santa Maria Assunta e di San Genesio og flere andre kirkebygg, byens rådhus fra 1300-tallet, og mye mer.

 • Distansen mellom Pisa og San Miniato er rundt 48 kilometer. Kjøretiden ved normal trafikk vil bli omtrent 40 til 50 minutter.

Monte Cimone – Skidestinasjon som er like flott om sommeren

Monte Cimone er det høyeste fjellet i området av alpene som kalles Apennines, med en høyde på 2165 meter over havnivå. Rundt fjellet ligger det flere vakre landsbyer, og hit reiser mange for å nyte naturen. Om vinteren er Monte Cimone en populær skidestinasjon, med gode løyper og veldrevne skiheiser. Om sommeren går folk på fottur til toppen for å nyte utsikten over det vakre landskapet. Det mest spesielle med fjellet er at det italienske forsvaret hadde militære installasjoner inne i berget på fjelltoppen, og området var avstengt for sivile under den kalde krigen. Dersom du vil oppleve den flotte naturen er landsbyen Sestola et godt utgangspunkt. Der finner du gode spisemuligheter og en trivelig atmosfære, og byen er et knutepunkt for stolheisene og taubanene som går opp til toppen av Monte Cimone.

 • Fra Pisa til Sestola på nordsiden av Monte Cimone er det cirka 140 kilometer. Kjøretiden uten stopp vil bli omtrent 2 timer og 20 minutter.
Monte Cimone er det høyeste fjellet i området av alpene som kalles Apennines.
Havnen i fiskerlandsbyen Porto Venere.

Porto Venere – Lillebroren til Cinque Terre

Porto Venere sammenlignes ofte med den mer kjente regionen Cinque Terre, og ligger heller ikke langt unna. Begge områdene står på UNESCOs liste over verdensarv, og begge inkluderer flere landsbyer. For Porto Venere sin del gjelder dette Fezzano, La Grazie, og fiskerlandsbyen som heter det samme som distriktet. Her finner du billedskjønn bebyggelse i et nydelig landskap, rett ved sjøen, og en mer avslappet atmosfære enn i Cinque Terre. Porto Venere byr rett og slett på mye av det samme, men med færre turister. Forfattere, poeter, kunstnere og artister av ulike slag har hatt dette området som favoritt i mange tiår, og du vil skjønne hvorfor om du tar en kjøretur innom.

 • Det er omtrent 90 kilometer fra Pisa til Porto Venere. Med leiebil vil kjøreturen ta rundt 1 time og 20 minutter.
 • Hvis du vil videre til provinsen Cinque Terre er det kun 44 kilometer. Veien er imidlertid ganske svingete, og kjøreturen fra Porto Venere kan komme til å ta bortimot 1 time og 20 minutter.

Parkering og trafikk med leiebil

Området innenfor muren fra middelalderen som omkranser sentrum av Pisa, er et såkalt ZTL-sone (Zona Traffico Limitato). Det vil si at du ikke kan kjøre her, med mindre du har innhentet tillatelse på forhånd. Parkering i gatene må derfor foretas utenfor bymurene. De fleste severdighetene, blant annet det kjente og skjeve tårnet, har egne parkeringsplasser som kan benyttes mot avgift. Det er også flere gratis parkeringsplasser på utsiden av bymurene, samt parkeringsanlegg.

Å kjøre utenfor ZTL-sonen i Pisa er enkelt og greit. Det kan forekomme noe kø i rushtiden, men i forhold til mange andre italienske byer er det lite å utsette på trafikken i denne byen. Pisa er heller ikke en spesielt stor by, og det er enkelt å komme seg inn og ut av sentrum når du skal til de andre spennende stedene i Toscana.

Området innenfor muren fra middelalderen som omkranser sentrum av Pisa, er et såkalt ZTL-sone, som betyr du ikke kan kjøre her. Parkering i gatene må derfor foretas utenfor bymurene.
Flyplassen i Pisa er den viktigste flyplassen i regionen Toscana.

Flyplass

Flyplassen i Pisa heter på italiensk Aeroporto Internazionale di Pisa, Pisa International Airport på engelsk, men kalles også Galileo Galilei Airport lokalt. Dette er den viktigste flyplassen i regionen Toscana. Totalt betjenes omtrent 5,5 millioner passasjerer i året. Selv om denne delen av Italia har mange populære destinasjoner, er det ikke så mange av de store selskapene som har direkteruter til Pisa. Derimot flyr mange av lavprisselskapene hit, og spesielt Ryanair.

Bilutleieselskapene er samlet på et eget senter ved parkeringsanlegget P5, kun 500 meter fra terminalbygningen. Dit kommer du deg ved å ta shuttlebussen som stopper rett utenfor hovedinngangen til ankomsthallen, eller du kan spasere. Per i dag finner du internasjonale aktører som Hertz, Sixt, Avis, Budget, Goldcar og Europcar her, i tillegg til omtrent 10 italienske og mindre bilutleieselskap.

 • Fra Aeroporto Internazionale di Pisa til sentrum av Pisa er det kun 4 kilometer. Kjøretiden ved normal trafikk er som regel mellom 5 og 10 minutter.