Leiebil København

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil Danmark
 4. chevron_right
 5. Leiebil København

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i København

Sammenlign priser og finn billig leiebil i København fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i København gjennom oss.

København guide

Bilutleie København
Leiebil København

København er Danmarks hovedstad og største by, og ligger ved Øresund på øyene Sjælland og Amager. Selve byen har 540.000 innbyggere (2011), mens storbyområdet har et folketall på omlag 1,2 millioner. København hører inn under Region Hovedstaden, og er landets viktigste kulturelle og økonomiske sentrum. I tillegg er byen et viktig transportknutepunkt.

Sentrumskjernen i København kalles «den indre by», og her ligger gågaten «Strøget» – som går fra Rådhusplassen til Kongens Nytorv. Strøget er kjent for sine flotte shoppingmuligheter med butikker, stormagasiner og arkader. København er også berømt for sitt pulserende og varierte natteliv, og sommerstid er havnekvarteret Nyhavn et populært og fargerikt restaurant- og caféområde.

Attraksjoner

De aller fleste kjenner nok til Københavns berømte skulptur «Den lille havfrue» fra 1913, som står ved havnen i bydelen Østerbro – litt nord for sentrum. Også byens fornøyelsespark «Tivoli» er kjent for allmennheten. Ellers har København utallige turistattraksjoner og severdigheter – deriblant landets ledende museumsinstitusjoner innen kulturhistorie, kunst og naturhistorie.

Mange turister finner veien til Amalienborg Slott fra 1766 –  som har vært kongelig residens siden 1794. Deler av slottet er åpen for publikum – bl.a. et museum som viser kongens private rom fra perioden 1863 – 1947. Også «De danske Kongers Kronologiske samlinger» kan beskues i Amalienborg-museet.

Andre attraksjoner i København er bl.a. Rosenborg Slott fra 1624 – der man kan se utstilling av de danske kronjuvelene, Københavns bymuseum, Vår Frue Kirke fra 1829, Rundetårn fra 1642 samt  Nationalmuseet – som ble grunnlagt i 1807.

Christiansborg slott sentralt i København er bygningen for blant annet Danmarks regjering.

Utforsk København med leiebil

Selv om København har mye spennende å by på, er det ingen dum idé å leie bil når du er der. Du trenger ikke bruke lang tid på veien for å få noen unike opplevelser. Danmark er ikke store landet, veiene er gode, og trafikken går som regel ganske flytende. Hva du bør oppleve er imidlertid vanskeligere å bestemme. Det er nemlig veldig mange flotte steder å velge blant. Her er noen forslag for de som vil ta en kjøretur med København som utgangspunkt.

Idylliske Dragør med vakre småhus og brosteinsbelagte gater.

Dragør – Danmarks vakreste landsby

Angivelig har den lille og gamle byen Dragør Danmarks mest lykkelige innbyggere. Om dette stemmer er nok ikke enkelt å fastslå, men at Dragørfolket i hvert fall bør være fornøyde med omgivelsene er det ingen tvil om. Den lille byen var tidligere en viktig havn, sentral for sjøfart, handel og fiske i regionen. Sentrum består av vakre småhus, hvorav mange er flere hundre år gamle. Gatene er brosteinsbelagte og intime, og overalt finner du hyggelige serveringssteder, gallerier, koselige småbutikker og museer. Fiske er fortsatt en viktig inntektskilde for mange av innbyggerne, og dette kan du nyte godt av på restaurantene der. Nærheten til København gjør også sitt til at det er svært populært med en kjøretur til Dragør.

 • Dragør ligger like forbi Kastrup, og omtrent 14 kilometer fra sentrum av København. Kjøretiden er rundt 20 minutter.
Egeskov slott ligger omgitt av en liten dam og nydelige parker i området rundt.

Egeskov Slott – Unikt slott på øya Fyn

Dette slottet er av de vakreste i både Danmark og Europa. Egeskov ligger på øya Fyn, den du kjører over for å komme deg mellom Sjælland og Jylland, og ikke så langt unna Odense. Slik det fremstår i dag er slottet datert til år 1554, men det ble den gangen bygget på grunnmuren til en tidligere versjon. Det vakre slottet i teglstein er omgitt av en liten dam, og i området ligger det nydelige parker, et gårdsbruk som tilhører slottet, museum, kafé, lekeplass, festivalområde og flotte skoger. Museet tar ikke bare for seg historien til slottet, men har også flere andre imponerende utstillinger. Blant annet kan du titte på en kolleksjon veteranbiler, utrykningskjøretøy fra gamle dager, veteranmotorsykler og kunstutstillinger.

 • Fra København til Egeskov Slott er det cirka 160 kilometer. Det meste av turen går på motorvei. Uten stopp vil du bruke omtrent 1 time og 50 minutter på kjøreturen.
Et besøk til Legoland er et must for både barn og voksne!

Legogland, Givskud Zoo og Lalandia – Best for familier

Billund har utviklet seg til kanskje Danmarks beste område for familieaktiviteter. Her finner du Legoland side om side med Lalandia, en slags landsby med hytteutleie, og tilknyttet en stor fornøyelsespark. I parken finner du alle slags vannaktiviteter, spill, lekeplasser og mye mer. Cirka 25 minutter unna Lalandia og Legoland ligger Givskud Zoo. Der får du sett blant annet gorilla, løver, sjiraffer, neshorn, antiloper, bøffel og mange andre spennende arter. Dyrene i den zoologiske hagen har store områder å boltre seg på, og lever ganske tilnærmet slik de ville gjort i sine naturlige habitat. Det er fullt mulig å få til en dagstur til Billund med leiebil fra København, men vi anbefaler en overnatting eller to, spesielt for de som reiser med barn.

 • Fra København til Billund er det cirka 260 kilometer. Du kjører på gode motorveier helt frem til Vejle, og deretter rundt 30 kilometer på riksvei. Kjøretiden uten stopp er cirka 2 timer og 40 minutter.

Malmö – Søsterbyen rett over sundet

I luftlinje er det ikke mer enn omtrent 20 kilometer fra København til Malmö. Den svenske byen har mye å vise frem, og passer perfekt til en dagstur fra Danmarks hovedstad. Gamlebyen er hjertet av Malmö sentrum, og hvor du finner flest av de eldre severdighetene. Dette historiske sentrumet er avgrenset av kanaler, og ligger ved siden av den flotte Kungsparken, med Malmöhus Slott i den ene enden. Derfra er det gåavstand til byens mer moderne sentrum, Västra Hamnen. I dette området står skyskraperen Turning Torso. Huset er Nordens høyeste bygning, med en høyde på hele 190 meter. Västra Hamnen er et fint område å shoppe i, sitte på bryggekanter, innta en kafé eller restaurant, og delta i det yrende folkelivet.

I Västra Hamnen i Malmö er det gode shoppingmuligheter, eller kan du sitte på bryggekanten og slappe av.
 • Fra sentrum av København til sentrum av Malmö er det ikke mer enn 42 kilometer. Det går motorvei hele strekningen, og kjøretiden er cirka 40 minutter.
 • Merk deg at det koster per i dag 23 Euro hver vei å bruke Øresundforbindelsen med en vanlig leiebil.
 • Spør selskapet du leier bil fra om reglene for å krysse landegrenser.
Klippeveggen Møns Klint er Danmarks høyeste på 128 meter.

Møns Klint – Unik naturopplevelse på øya Møn

Klippeveggen Møns Klint er den høyeste i Danmark. Fra stranden og havet nedenfor går klippen 128 meter til værs. Du finner den på østsiden av øya Møn, som ligger som en forlengelse av den sørlige enden av Sjælland. Klippen ble dannet for cirka 75 millioner år siden, og består av kalksteinen kritt. Foruten å få med deg den unike naturopplevelsen, bør du også ta turen innom GeoCenter Møns Klint når du er der. Senteret er også det beste stedet å parkere leiebilen på når du skal se klippen. Det geologiske forskningssenteret har et meget bra opplevelsessenter for besøkende, og passer for folk i alle aldre.

 • Det er 135 kilometer fra sentrum i København og til GeoCenter Møns Klint. De første 40 minuttene går på motorvei, og deretter er det omtrent 1 time på landevei. Total kjøretid er normalt 1 time og 40 minutter.
Motorveien utenfor København.

Parkering og trafikk med leiebil

København er inndelt i flere soner når det gjelder parkering. Du betaler mer for å parkere i den innerste sonen, og prisene synker jo lenger bort fra sentrum du kommer. Betalingen gjør du i automatene som er plassert på fortauene, der du taster inn registreringsnummeret på leiebilen. Du kan også betale med mobiltelefonen dersom du laster ned en app på forhånd. I helgene (fra klokken 17.00 på lørdager), og mellom klokken 17.00 og 08.00 i ukedagene er det gratis å parkere på oppmerkede plasser. Det er også et relativt høyt antall parkeringshus i sentrum du kan benytte deg av.

Den tetteste trafikken i København er ikke alltid forårsaket av biler, men ofte av de som bruker sykkel som fremkomstmiddel. Det er faktisk flere som sykler her, enn de som velger å kjøre. Fordi byen er såpass sykkelvennlig, er det noe enklere å komme seg frem her med bil enn mange andre steder. Samtidig bør man være ekstra påpasselig, i og med at det er et høyt antall myke trafikanter i gatene.

Flyplassen i København, mest kjent som Kastrup.

Flyplass

Det offisielle navnet på flyplassen er Københavns Lufthavn, men de fleste kjenner den som Kastrup. Dette er den største flyplassen i Norden, med over 30 millioner passasjerer i året. Selskap som flyr innenfor Schengen-området benytter gate A2 til A24 eller gate F1 til F9.

Det er enkelt å hente eller levere leiebil på Kastrup. Alle de per i dag 6 selskapene er samlet i et eget bilutleiesenter. Dette ligger i tilknytning til parkeringsanlegget utenfor terminal 3, og på samme sted som du finner togstasjonen, undergrunnsbanen, og busstasjonen.

 • Det er 9 kilometer fra flyplassen og inn til sentrum av København dersom du kjører den korteste ruta via Amager. Dette bruker du omtrent 15 til 20 minutter på med leiebil.