Leiebil Zürich

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil Sveits
 4. chevron_right
 5. Leiebil Zürich

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i Zürich

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Zürich fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Zürich gjennom oss.

Zürich guide

Bilutleie Zürich
Leiebil Zürich

Zürich ligger sentralt i Sveits, og er med sine rundt 390.000 innbyggere (2011) landets største by. Den er hovedstad i kantonen Zürich, og ligger 410 m.o.h. – ved Zürichsjøen og elva Limmat. Zürich er også Sveits’ viktigste handels- og finanssenter – med hovedkontorer for en rekke internasjonale firmaer, banker og forsikringsselskaper. Byen er dessuten et kulturelt sentrum for den tysktalende delen av Sveits.

Zürich ble grunnlagt av romerne, og de kalte den Turicum. På 1200-tallet fikk byen stilling som såkalt ”fri riksstad” – og den økte sin innflytelse gjennom middelalderen.

Attraksjoner

Gamlebyen (Altstadt) ligger på begge sider av elva Limmat. Den har et umiskjennelig middelalderpreg, med sine trange, pittoreske gater, intime torv, samt vakre broer og kirker. En av disse kirkene er Grossmünster (oppført mellom 1000-tallet og 1200-tallet), og ligger på høyre elvebredd. En annen er Fraumünster-kirken på venstre bredd. Den ble oppført hundre år senere, og har glassmalerier av den berømte Marc Chagall i vinduene. En tredje kirke som må nevnes, er Wasserkirche fra slutten av 1400-tallet. Den inneholder også et eget museum for reformatoren Ulrich Zwingli.

Zürich har mange vakre kirker. På bildet ser du Fraumünster-kirken til venstre.

I det moderne Zürich finner vi kulturinstitusjoner som opera, konserthus og teater – i tillegg til Landesmuseum og Zürich Kunsthaus, som begge absolutt er verdt et besøk. Det kan nevnes at blant kunstverkene i Zürich Kunsthaus finnes det flere malerier av Edvard Munch.

Zürich er også en flott shoppingby – men helst for dem med god råd, for prisene er generelt høye. Byens mest eksklusive handlegate er «Bahnhofstrasse», der smykke- og klesbutikkene ligger tett.

Utforsk Zürich med leiebil

En av de største fordelene med å ha leiebil når du besøker Zürich er at du har kort vei til andre byer og steder i landet. Dermed kan du rekke å få med deg flere unike opplevelser enn du ellers ville gjort. Landet er ikke spesielt stort, veiene er meget gode, og det er trygt å kjøre her. I guiden vår for Zürich har vi tatt med noen av de mest populære kjøreturene.

Ta toget til Jungfraujoch – Europas høyeste togstasjon.

Jungfraujoch – Ta toget til toppen av Europa

En av de mest populære kjøreturene fra Zürich går til landsbyen Grindelwald. Landsbyen ligger ved foten av de tre fjelltoppene Jungfrau, Eiger og Mönch. Det beste stedet å se alle tre toppene fra er på platået og togstasjonen Kleine Scheidegg. For å komme dit tar du en liten togtur opp i fjellet fra Grindelwald. Om det vakre panoramaet ikke er nok, kan du ta tog videre fra Kleine Scheidegg og videre til Jungfraujoch. Da ankommer du det som er Europas høyeste togstasjon, og vil befinne deg 3454 meter over havet. Det er høyt nok til at du vil kjenne det på pusten. Utsikten er uslåelig. På toppen kan du få deg et godt måltid på en av flere restauranter og kaféer, du kan besøke Sphinx-observatoriet og titte i stjernekikkert, og du kan besøke Is-palasset hvor kunstnere lager skulpturer av nettopp is.

 • Fra Zürich til Grindelwald er det cirka 137 kilometer. Kjøreturen dit vil ta omtrent 1 time og 50 minutter.
Trebroen forbinder gamlebyen med motsatt side av Zürichsee.

Rapperswil-Jona – Middelalderby ved innsjøen Zürichsee

Rapperswil-Jona er en av de mest populære stedene å reise til blant folk som bor i Zürich. Avstanden er kort, og du kan komme deg hit med både båt, tog og bil. Byen anses som en av de vakreste i Sveits, blant annet på grunn av de mange rosehagene i sentrum, og ikke minst gamlebyen som ligger ved kanten av Zürichsee. Blant de viktigste severdighetene finner du Schloss Rapperswil som ligger på en høyde bak byen, flere kirker og klostre, byens strandpromenade, og trebroen som forbinder gamlebyen med motsatt side av Zürichsee. Merk deg at det er et par andre steder i Sveits som også heter Rapperswil, og du kan ende opp med å kjøre en lang omvei om du velger feil når du skal navigere deg frem.

 • Fra Zürich til Rapperswil-Jona er det omtrent 40 kilometer om du kjører på sørvestsiden av Zürichsee. Kjøreturen vil da ta cirka 30 minutter.

Luzern – Sveits på sitt beste

Luzern ligger i enden av innsjøen Vierwaldstätter See, og har elven Reuss rennende gjennom sentrum. Tilknytningen til sjøen og elven setter sitt preg på den vakre byen, og Luzern er spesielt kjent for sine mange broer. Den mest kjente av disse er Kapellbrücke, en trebro som antas å ha blitt bygget i år 1365. Blant flere unike trekk er Kapellbrücke bygget med tak, og på innsiden er den dekorert med veggmalerier fra 1600-tallet. Foruten byens kjente trebroer er det en rekke andre severdigheter i Luzern som er spennende å få med seg. I gamlebyen finner du blant annet et praktfullt rådhus fra tidlig 1600-tallet, vakttårn bygget på 1300-tallet, flere vakre fontener, og torgplasser med flotte kirkebygg.

 • Den raskeste veien til Luzern går via A4 og A14. Distansen er da cirka 52 kilometer, med en kjøretid på omtrent 35 til 40 minutter.
Luzern er spesielt kjent for sine mange broer,
På toppen av fjellet finnes det både et hotell og flere spisesteder.

Pilatus – Besøk toppen av dragefjellet

Pilatus er et av de mest kjente fjellene i Sveits. Det er også det fjellet som er mest myteomspunnet. Her skal det visstnok bo drager, om en skal tro på sagnene som områdets innbyggere gjerne forteller om. Fjellet har flere topper, der Tomlishorn er den høyeste (2128 meter over havet). Du kommer deg opp til Tomlishorn om du vil, med enten gondol fra landsbyen Kriens, like sør for Luzern. Gondolen stopper på en imponerende plattform med utsikt i alle retninger. Du kan også komme deg dit med taubane fra Alpnachstad som ligger på motsatt side av fjellet, sett fra Kriens. På toppen finner du et hotell om du vil overnatte, og flere spisesteder om du blir sulten av den friske fjelluften.

 • Fra Zürich til Kriens, landsbyen ved foten av Pilatus, er det 54 kilometer. Ved normal trafikk på veiene tar kjøreturen omtrent 40 til 45 minutter.
Bern er hovedstaden i Sveits, der hele en tredjedel av innbyggerne er utenlandske statsborgere.

Bern – Hovedstaden i Sveits

Det er mange som tar feil og antar at Zürich er den sveitsiske hovedstaden, men den tittelen tilhører faktisk Bern. Byen har ikke mer enn omtrent 135 000 innbyggere, hvorav en tredjedel er statsborgere fra andre land. De fleste av disse er tilknyttet ambassader, internasjonale selskaper, universitetet og ulike institusjoner som ligger i Bern. Samtidig som byen er veldig kosmopolitisk og livlig, er den også gammel og ærverdig. Hele gamlebyen i Bern står på UNESCOs liste over verdensarv, og regnes som blant de vakreste i Europa. Det er inne i gamlebyen du finner de viktigste severdighetene, og også den mest trivelige atmosfæren.

 • Den raskeste og korteste ruten mellom Zürich og Bern er om du kjører via Baden og Aarau. Distansen er da 121 kilometer, med en kjøretid på cirka 1 time og 20 minutter.
I sentrum av Zürich er gatene godt skiltet.

Parkering og trafikk med leiebil

I Zürich er det kun tillatt å parkere på oppmerkede plasser i gatene. Her er det ikke alltid enkelt å finne plass, og mange steder er det kort tidsbegrensning for hvor lenge bilen kan stå. Mellom 08.00 og 21.00 er de fleste parkeringsplassene avgiftsbelagte. Du betaler på automater som står på fortauene, og kvitteringen må legges synlig i frontruten på bilen. Det beste alternativet er som regel å sette fra seg bilen på en av de 10 parkeringshusene i sentrum. Se etter skiltene i gatene som viser hvor mange ledige plasser parkeringsanlegget har, og som også indikerer retningen til inngangen.

I sentrum av Zürich må du regne med at det er mye trafikk, spesielt når folk skal til og fra jobb. Gatene er godt skiltet, og det er ikke vanskelig å navigere i byen, men det kan ta en del tid å komme seg imellom med leiebil. Vær oppmerksom på de mange trikkesporene, og vis hensyn til fotgjengere.

Utenfor Zürich, og i resten av Sveits, er det svært gode veier å kjøre på. Dette er også blant de tryggeste landene i verden å kjøre bil i. Imidlertid er det ofte kødannelser i Sveits, også på motorveiene. Dette skyldes hovedsakelig at landet er lite i geografisk utstrekning, og samtidig er det mange biler på veiene der. Å kjøre i alpene er også noe utfordrende på grunn av de store høydeforskjellene, og fordi mange av veiene er svingete.

Flyplass

Zürich Airport heter Flughafen Zürich på tysk-sveitsisk, og ligger like nord for sentrum av byen. Den er svært moderne, og vinner stadig priser i kåringer av verdens beste flyplasser. Hit kan du fly direkte fra hele Europa, og fra en rekke byer i USA, Canada, Midtøsten, Emiratene, Asia og Afrika. Totalt er det rundt 31 millioner passasjerer i året som benytter seg av Zürich Airport.

Selskapene som tilbyr bilutleie på Zürich Airport er samlet i et eget senter rett ved siden av parkeringsanlegget merket P3. Per i dag kan du leie bil fra National, Hertz, Budget, Thrifty, Dollar, Avis, Europcar, Enterprise og Sixt på flyplassen i Zürich.

 • Fra Zürich Airport til sentrum av byen er det kun 9,6 kilometer. Kjøreturen vil ta deg omtrent 10 minutter.