Leiebil Bern

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Sveits
  4. chevron_right
  5. Leiebil Bern

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Bern

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Bern fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Bern gjennom oss.

Bern guide

Bilutleie Bern
Leiebil Bern

Bern ligger sentralt i den vestlige delen av Sveits, og er landets hovedstad. Byen ligger mer enn 500 m.o.h., og elva Aare renner gjennom sentrum. Bern har omlag 134.000 innbyggere (2011) – og er i første rekke et viktig administrasjons- og handelssentrum.

Bern ble grunnlagt 1191 – og ble, i likhet med bl.a. Zürich, såkalt ”fri riksstad” på 1200-tallet. Hovedstad for den samlede forbundsstaten Sveits har Bern vært siden 1848. Da hadde byen få år tidligere fått sitt eget universitet (1834).

Bern er en vakker by, preget av en del historisk bebyggelse i en blanding av fransk, tysk og sveitstisk arkitektur-tradisjon. En dominerende severdighet i bybildet, og et av Berns landemerker,  er den store katedralen Berner Münster, som ble påbegynt på 1400-tallet. Den regnes som den vakreste barokkirken i Sveits. Katedralen ligger i et av de eldste kvartalene i gamle bydelen.
Et annet landemerke er tårnet «Zytglogge», som ble bygget rundt år 1200 i forbindelse med det som den gangen var vestre byport. Den er ellers kjent for sitt ”figurspill” og sitt astronomiske ur. Også to andre middelaldertårn – Käfigturm og Holländerturm – er populære besøksmål.

Andre severdige bygninger er den store parlamentsbygningen «Bundeshaus» fra 1902 og «Erlacherhof» – oppført i 1747 som privatbolig. Idag huser bygningen bl.a. lokaliteter for bystyret. Byens mange broer over elva Aare må også nevnes. Den eldste som fremdeles eksisterer, er «Untertorbrücke» fra 1490-tallet.

Rundt omkring i Altstadt finnes en rekke historiske brønner – noen av dem med motiver fra 1600-tallet. De er unike – og har vært en sterkt medvirkende årsak til at hele den gamle delen av Bern nå er oppført på UNESCOs verdensarvliste

Ellers har Bern mange spennende museer å by på – bl.a. «Zentrum Paul Klee» (åpnet i 2005) og viet den verdensberømte modernistiske maleren Paul Klee. Byen har også et eget Einstein-museum. Albert Einstein var bosatt i Bern da han laget sin berømte formel E = mc ² i 1905. Einstein Museum er en del av det større Bern Historische Museum.

En attraksjon av en annen type finner vi litt sør for Bern, nærmere bestemt på fjellet Gurten (864 m.o.h.). Herfra er det en praktfull utsikt både over Bern og innover i Jura-fjellene og Alpene. På Gurten er det både hotell, restauranter, utkikkstårn og lekeplass for barn. Om vinteren er det dessuten en rekke vintersportstilbud her – og i juli hvert år arrangeres det populære musikk-evenementet Gurtenfestivalen. Gurten er tilgjengeleg til fots eller med kabelbanen Gurtenbahn fra forstaden Wabern.

Nærmeste flyplass er Bern-Belp Airport, som ligger 6 km sørøst for Bern sentrum.