Leiebil Lucerne

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Sveits
  4. chevron_right
  5. Leiebil Lucerne

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner mer enn 1600 leiebilselskaper for å finne de billigste prisene

Kvalitetssikrede merker

Sammenlign priser på leiebil fra kjente selskaper som Avis, Sixt, Hertz og Europcar

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Forsikring og ubegrenset kjørelengde er alltid inkludert i prisen

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Vi legger aldri til kredittkortgebyrer eller skjulte kostnader

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Gratis avbestilling opptil 48 timer før planlagt henting av leiebilen

Vi er alltid tilgjengelige

Vår kundeservice er alltid tilgjengelig når du trenger det

Bilutleie Lucerne

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Lucerne fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Lucerne gjennom oss.

Lucerne guide

Bilutleie Lucerne

Leiebil Lucerne

Lucerne er det franske navnet på den byen som nok er bedre kjent under sitt tyske navn – Luzern. Byen ligger nord i Sveits, og er hovedstad i kantonen Luzern. Byen ligger der elva Reuss renner ut i  Vierwaldstätter-sjøen. Selve byen Lucerne/Luzern har rundt 60.000 innbbyggere (2010), men regner man hele storbyområdet med, øker folketallet til omlag 200.000.

Lucerne/Luzern er et viktig jernbaneknutepunkt, og turisttilstrømningen er betydelig.

Byens historie går tilbake til 700-tallet, da det ble etablert et benediktinerkloster her, og utover i middelalderen vokste byen rundt klosteret –  og ble etterhvert et viktig handelssentrum.

Blant attraksjonene i Lucerne finner vi Europas største og mest moderne samferdselsmuseum. Det inneholder også et planetarium og et såkalt ”kosmorama”. Ellers må Kapellbrücke nevnes. Dette var opprinnelig en overbygget trebro, som ble oppført i 1333 over elva Reuss. Inne i overbygget kan man se en rekke malerier fra 1600-tallet, som framstilte byens og landets historie. Det var dermed en stor kulturell katastrofe da broen brant i 1993. En kopi er senere blitt bygget, slik at man igjen kan få et inntrykk av dette unike byggverket.

En annen type severdighet er hageanlegget «Gletschergarten». Det er bygget rundt en kjempemessig avsetning fra istiden, og anlegget inkluderer også et museum. I en fjellvegg i dette imponerende anlegget kan man se det såkalte ”Løvemonumentet” – et minnesmerke aver falne sveitsiske gardister hugget ut i en stor sandsteinsblokk. Modellen til monumentet ble laget av den berømte danske billedhuggeren Bertel Thorvaldsen.

Og får man behov for en luftig tur mens man er i Lucerne/Luzern, kan man ta svevebanen fra forstaden Kriens til toppen av fjellet Pilatuskulm, som ligger i en høyde av 2070 m.o.h.

Nærmeste flyplass er Zürich-Kloten International Airport, som ligger omlag 68 km nord for Luzern sentrum.

Meny