Leiebil Frankfurt

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil Tyskland
 4. chevron_right
 5. Leiebil Frankfurt

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i Frankfurt

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Frankfurt fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Frankfurt gjennom oss.

Frankfurt guide

Bilutleie Frankfurt
Leiebil Frankfurt

Frankfurt am Main ligger sørvest i Tyskland –  i delstaten Hessen –  og har sitt bysentrum på begge sider av elva Main. Innbyggertallet ligger på litt over 650.000 (2010), men tar man hele byregionen med (som da også inkluderer nabobyene Wiesbaden, Darmstadt og Mainz), er Frankfurt sentrum i et metropolområde (Rhein-Main), som har et totalt folketall på over 5 millioner.

Frankfurt er ellers et viktig finanssentrum – både for Tyskland og for EU. Med sin store elvehavn og trafikale infrastruktur (vei og jernbane) er byen også et betydelig kommunikasjons-knutepunkt. I tillegg er Frankfurt av mange regnet som den tyske ”litteratur-hovedstaden”. Også som industriby er Frankfurt viktig. Her finnes alt fra bilfabrikker til boktrykkerier.

Frankfurts historie går tilbake til det første århundret e. Kr., da romerne bygde et kastell ved bredden av Main – og på slutten av 700-tallet holdt Karl den store riksforsamling i ”Franconofurd”.

Deler av det moderne Frankfurt er dominert av svære kongress- og messehaller, hvor forskjellige årlige evenementer finner sted. Mest kjent er nok den internasjonale bokmessen, som samler forlag og forfattere fra hele verden. Ellers huser byen et av Tysklands største universiteter – oppkalt etter dikteren Johann Wolfgang von Goethe.

Attraksjoner

Frankfurt har et rikt kulturliv med museer (bl.a. kunstmuseet Städel, Goethe-museet og det naturhistoriske museet), biblioteker og teatre, zoologisk- og botanisk hage.

Frankfurt am Main var en av de tyske byene som ble mest ødelagt under 2. verdenskrig. Store deler av det gamle middelaldersentrum – Altstadt – ble pulverisert. Mange av bygningene er imidlertid blitt rekonstruert i etterkrigstiden. Det gjelder bl.a. det praktfulle rådhuset, ”Der Römer”, opprinnelig oppført i 1405. Også Gothes barndomshjem – Goethehaus – er gjenoppbygget, samt den vakre Paulskirche. Blant de arkitektoniske severdighetene i Frankfurt må også Domkirken fra 1300-tallet nevnes. Den var blant de få gamle byggverkene som unngikk store skader da byen ble bombet.

Som et eksempel på moderne monumental-arkitektur har Commerzbank-tårnet fra 1997 en dominerende plass i bybildet. Ved oppførelsen var dette Europas høyeste bygning. Selve tårnet er 259 meter høyt, men regner man antennen med, er høyden 300 meter.

I bydelen Sachsenhausen (må ikke forveksles med den tidligere konsentrasjonsleiren nord for Berlin), finner man Frankfurts største fornøyelseskvarter.

Frankfurt am Main var en av de tyske byene som ble mest ødelagt under 2. verdenskrig. Mange av bygningene er imidlertid blitt rekonstruert i etterkrigstiden.

Utforsk Frankfurt med leiebil

Det er særdeles mye spennende å ta for seg for de som har Frankfurt som utgangspunkt, og som vil utforske omgivelsene med en leiebil. Å kjøre er både enkelt og behagelig i Tyskland, i tillegg til at du som regel kommer raskt frem. Her er noen tips til kjøreturer som er lette å gjennomføre, og hvor du vil få unike opplevelser.

Tyskerne beskriver Heidelberg som en av landets vakreste byer.

Heidelberg – En av Europas peneste og mest romantiske byer

Heidelberg er i dag kjent for å ha et de beste universitetene på kontinentet, og er også et senter for avansert forskning innen en rekke felt. Byen har også lange tradisjoner innen kunst og kultur. Tyskerne selv beskriver Heidelberg som en av landets vakreste byer, og da spesielt gamlebyen (Altstadt). Gamlebyen har mange praktfulle bygninger som ble oppførte tidlig i middelalderen, og domineres av en festning som troner 200 meter over sentrum. Alt dette kombineres med vennlige innbyggere og en romantisk og hyggelig atmosfære.

 • For å komme fra Frankfurt til Heidelberg kjører du omtrent 87 kilometer rett sør. Hele strekningen går på motorvei, unntatt inn og ut av de to byenes sentrum. Tiden du kommer til å bruke på kjøreturen er cirka 1 time.
Spabyen Baden-Baden ligger oppå varme kilder.

Baden-Baden – Historiske spa

Som navnet indikerer er Baden-Baden en spa-by som ligger oppå varme kilder. Byen var et viktig senter i denne delen av Europa allerede et par hundre år før vår tidsregning. Det noe merkelige navnet skyldes at byen Baden ligger i distriktet som heter det samme. Hit reiser folk for å få spabehandling, bade i de termiske kildene, rusle i de vakre parkene, titte på byens imponerende arkitektur, og nyte en rolig og hyggelig atmosfære. Blant de beste attraksjonene i byen er taubanen som går opp til fjellet Merkuruisberg. Banen regnes som både den bratteste og lengste i Tyskland. Både turen opp, og oppholdet på toppen, gir deg en fantastisk utsikt over landskapet.

 • Fra Frankfurt til Baden-Baden kjører du cirka 175 kilometer rett sør, og passerer Heidelberg. Du kjører hele etappen på cirka 1 tie og 50 minutter om du holder deg til motorveien.
Den historiske middelalderbyen Rothenburg ob der Tauber.

Rothenburg ob der Tauber – Billedskjønn middelalderby

Rothenburg er en meget godt bevart middelderby som ligger i den frankiske delen av den tyske fristaten Bayern. Byens vakre sentrum ligger på en høyde over elven Tauber, og består av en eventyraktig bebyggelse. Her er det mange koselige brosteinsbelagte smågater, med kaféer, restauranter og butikker som er dekorerte med blomster, og mange severdigheter som er verdt å få med seg. Blant høydepunktene er byens imponerende rådhus fra 1200-tallet, bymurene som omringer gamlebyen, slottshagen, og den billedskjønne bydelen Plönlein.

 • Rothenburg ob der Tauber ligger cirka 170 kilometer sørøst for Frankfurt, og er forbundet så godt som hele strekningen med motorvei. Uten stopp tar kjøreturen med leiebil omtrent 2 timer.

Bamberg – Hyggelig middelalderby med gamle bryggerier

Gamlebyen i Bamberg er blant de flotteste i Tyskland, og er oppført på UNESCOs liste over verdensarv. I tillegg til at Bamberg er en særdeles pen småby, er den kjent for et av landets beste julemarkeder, og ikke minst tradisjonene for å brygge godt øl. Her ligger små bryggerier tett i sentrum, og flere av de har holdt på i mange hundre år. Dette distriktet har i lang tid brygget ølsorter som kjennetegnes ved at maltet røykes, og ølet får dermed en ganske unik smak. Tar du en utflukt fra Frankfurt hit, bør du unne deg selv minst et døgn. Sett leiebilen i hotellets garasje, og utforsk de vakre smågatene. Gå innom de legendariske bryggeriene og smak på maten og drikkevarene.

 • Det er litt i underkant av 200 kilometer mellom Frankfurt og Bamberg. Så godt som hele kjøreturen går på motorvei, og du bruker omtrent 2 timer og 30 minutter.
Bamberg
Burg Eltz er nesten 900 år gammel!

Burg Eltz – Imponerende slott

Burg Eltz er et av de mest kjente blant Tysklands mange imponerende borger og slott. Det regnes også som et av de mest romantiske. De fleste av oss har sannsynligvis sett bilder av den nesten 900 år gamle borgen, men kanskje uten videre kjennskap til den. Er du i Frankfurt har du muligheten. Selv om Eltz ligger avsides, er det fullt mulig å kjøre helt frem. Sett leiebilen på den tilhørende parkeringsplassen. Du kan også parkere nedenfor toppen, og deretter rusle opp til borgen gjennom skogen. Merk deg at Burg Eltz er stengt om vinteren, og normalt åpen fra tidlig i april, til tidlig i november. Den guidede omvisningen på inn- og utsiden av Eltz starter hvert femtende minutt.

 • Det er omtrent 140 kilometer fra Frankfurt til Burg Eltz. Cirka 110 kilometer går på motorvei mot Koblenz, og deretter på landevei frem til landsbyen Moselkern. Derfra er det kjørbar småvei opp til borgen.
I Frankfurt er det en fordel å sette bilen i et parkeringshus, da det er få parkeringsplasser utendørs.

Parkering og trafikk med leiebil

Det er til tider svært utfordrende å finne parkering i gatene i Frankfurt. Som mange andre tyske storbyer gjøres det mye for å begrense biltrafikken i sentrum, av hensyn til miljø og innbyggernes helse. Antallet parkeringsplasser er lavt, og det er ulike soner som regulerer hvor man kan parkere, og til hvilke tider. Som mange andre steder er det best å satse på parkeringshusene også her.

Å kjøre i byen er ikke spesielt utfordrende, selv om du også i Frankfurt treffer på trange gater, enveiskjøringer og blindgater. Utenfor sentrum, både på landeveier og motorveier, er det enkelt å kjøre i det meste av Tyskland. Vær oppmerksom på at bilistene holder høyere fart på motorveiene enn mange er vant med, og du blir fort en sinke om du ligger i venstre kjørefelt.

Flyplassen i Frankfurt er delt inn i to terminaler.

Flyplass

Frankfurt am Main Airport kalles også Flughafen Frankfurt am Main, og er den fjerde travleste flyplassen i Europa. Her er det cirka 70 millioner passasjerer i året som betjenes. Flyplassen har to terminalbygninger, og hvor du havner kommer an på hvilket flyselskap du har brukt, uansett hvor du fløy fra. Dette i motsetning til de fleste andre flyplasser som deler inn i forhold til innenlands- og internasjonale flyvninger. Terminal 1 er størst, og tar omtrent 75% av all trafikken.

For tiden er det 11 leiebilselskap på flyplassen i Frankfurt, og alle er representerte på begge terminalene. Selskapene inkluderer de mest kjente og internasjonale aktørene, blant annet Budget, Hertz, Thrifty, Sixt og Avis. Merk deg at levering av leiebil normalt kan foretas på begge terminaler, med noen få unntak. Spør selskapet du leier fra om du er i tvil (som regel får du dette oppgitt i bookingbekreftelsen), så er du på den sikre siden, og slipper å bruke tid på finne ut hva som er rett sted for tilbakeleveringen.

 • Flughafen Frankfurt am Main ligger i underkant av 15 kilometer fra gamlebyen i Frankfurt sentrum. Kjøretiden er omtrent 20 til 25 minutter, avhengig av trafikken på veien.