Leiebil Tyskland

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i Tyskland

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Tyskland fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Tyskland gjennom oss.

Tyskland guide

Bilutleie Tyskland
Leiebil Tyskland

Tyskland ligger i Sentral-Europa, og har 81,7 millioner innbyggere (2011). Landet grenser i nord mot Danmark, i øst mot Polen og Tsjekkia, i sør mot Østerrike og Sveits samt i vest mot Frankrike, Luxembourg, Belgia og Nederland. Tyskland har kystlinje i nord mot Nordsjøen og Østersjøen.

Tyskland utgjør sammen med USA og Japan de tre største industriland i verden.

Berlin er hovedstaden i Tyskland, og landets største by med 3,4 millioner innbyggere. Berlin ligger i østre del av Tyskland og er landets viktigste senter for europeisk politikk, kultur og vitenskap. Byen er også et viktig transportknutepunkt. Berlin er en populær turistdestinasjon og har historiske attraksjoner, opera, teatre, museer, samtidsarkitektur og kunstgallerier. I tillegg er hovedstaden kjent for sine festivaler. Berlin mottar 9 millioner besøkende årlig.

Andre større byer i Tyskland er Hamburg, München, Köln, Frankfurt am Main og Stuttgart.

Frankfurt International Airport er Tysklands største flyplass. Den nye Berlin Brandenburg International Airport er også en av landets mest travle. Flyplassen er en utvidelse av Berlin Schönefeld Airport.

Köln er en av de større byene i Tyskland som er verdt et besøk.

Kjøring i Tyskland

Tyskland er blant de enkleste og tryggeste landene i Europa å kjøre bil i. Det går gode motorveier overalt, også landeveien holder høy standard. Det kan tidvis være køer selv på motorveiene, men da som regel fordi det foregår veiarbeid. Det er også ganske greit å komme seg frem med bil i de tyske byene. Skiltingen er god, de fleste sjåfører holder seg til trafikkreglene, og trafikken er ikke spesielt intens eller aggressiv.

I Tyskland er det ikke lov å kjøre forbi en skolebuss som nærmer seg eller står på en holdeplass.

Trafikkregler i Tyskland

 • I Tyskland kjører du på høyre side av veien.
 • Det er påbudt med kjørelys på bilen hele døgnet.
 • All bruk av mobiltelefon er forbudt når motoren er i gang, unntatt hands-free.
 • Det er påbudt med setebelte for sjåfør og passasjerer.
 • Barn under 12 år eller 150 cm skal alltid bruke godkjent barnesikringsutstyr som er tilpasset barnets høyde og vekt.
 • Barn skal sitte i bilens baksete.
 • Barn under 3 år kan plasseres i forsete, så fremt de sitter i godkjent og tilpasset barnestol, og så lenge de sitter vendt motsatt av kjøreretningen (ansikt bakover i bilen, og dersom setet ikke har aktivert airbag.
 • I Tyskland er det ikke lov å kjøre forbi en skolebuss som nærmer seg eller står på en holdeplass.
Fartsgrensen 130 kilometer/t på motorveier er såkalt anbefalt i Tyskland.

Fartsgrenser i Tyskland

Husk at fartsgrensene i boligstrøk kan være satt til 30 kilometer/t. Dersom det annet ikke er spesifisert, gjelder de følgende grensene:

 • Byer og tettsteder: 50 kilometer/t
 • Landeveier: 100 kilometer/t
 • Motorveier: 130 kilometer/t*

* Fartsgrensen 130 kilometer/t på motorveier er såkalt anbefalt i Tyskland. Med mindre annen fartsgrense er bestemt (og vist med skilt), vil du ikke bli bøtelagt for å kjøre over grensen. Imidlertid kan du bli holdt økonomisk ansvarlig for eventuelle ulykker du forårsaker dersom du kjører fortere enn den anbefalte grensen. Merk deg også at regionale myndigheter kan fastsette lavere grenser, noe som gjelder på omtrent 30% av de tyske motorveiene.

Promillegrense i Tyskland

I Tyskland er det ikke tillatt å kjøre bil dersom alkoholnivået i blodet overstiger 0,5‰ (0,5 g/l).

For sjåfører under 21 år, og sjåfører som har hatt førerkort i mindre enn 2 år, er det nulltoleranse for kjøring med alkohol i blodet, det vil si 0,0‰.

Anbefalte kjøreturer i Tyskland med leiebil

De gode motorveiene og landeveiene gjør Tyskland til et av de mest behagelige landene å utforske med leiebil. Det er også store variasjoner i hva du kan oppleve i de ulike regionene. Her er noen forslag til populære og velkjente kjøreruter i Tyskland.

De Tyske Alper

Om du er i München-området og har leiebil til rådighet, bør du vurdere en kjøretur til den delen av alpene som ligger i Tyskland. Denne delen av alpene anses som et av de vakreste områdene i Europa. Her er det et rikt dyreliv, fjelltopper dekket av isbre, fruktbare daler med elver og innsjøer, og mange nydelige småbyer og landsbyer. Den kanskje mest kjente byen er Berchtesgaden, blant annet fordi den ligger rett nedenfor fjellet der Kehlsteinhaus (Ørneredet) befinner seg. Andre byer du bør vurdere å besøke inkluderer de kjente skidestinasjonene Garmisch-Partenkirchen og Reit Im Winkel, Rottach-Egern som ligger ved innsjøen Tegernsee, og landsbyer som Kochel og Walchensee. Det ligger også flere vakre slott og palasser i de tyske alpene, blant annet Schloss Neuschwanstein, Schloss Hohenschwangau og Schloss Linderhof.

Alpene i Tyskland har et rikt dyreliv, fjelltopper dekket av isbre, fruktbare daler med elver og innsjøer.
I Potsdam hadde de tidligere kongene i Preussen sitt hovedsete.

Berlin til Leipzig og Dresden

Berlin er et utmerket utgangspunkt for kjøreturer til svært ulike steder. En av de mest populære ruten går til Leipzig via Potsdam. Selv om du ikke har kjørt spesielt langt når du kommer til Potsdam, bør du ta en stopp her. Her hadde de tidligere kongene i Preussen sitt hovedsete, og derav finner du mange flotte palasser og slott i byen. Det mest kjente er Sanssouci som står på UNESCOs liste over verdensarv. På veien derfra videre til Leipzig passerer du flere vakre skoger, slott og småbyer. Leipzig i seg selv er verdt et lengre opphold, blant annet på grunn av den unike blandingen av arkitektur som du finner i sentrum. Dersom du skal tilbake til Berlin etterpå kan du vurdere en tur innom Dresden på veien. Byens vakre historiske sentrum, og som ble bombet under Den andre verdenskrig, er så godt som fullstendig restaurert.

Deutsche Weinstraße

Den Tyske Vinruten er en av landets eldste reiseruter, etablert som en turistattraksjon allerede i 1935. Starten på den omtrent 90 kilometer lange ruten er i en liten landsby som heter Schweigen-Rechtenbach, og som ligger nært grensen til Frankrike (like nord for Strasbourg). Derfra går vinruten nordover i dalføret som elven Rhinen renner i, forbi en rekke vakre byer og småsteder, før den ender opp i Bockenheim an der Weinstraße. Om du vil holde deg strengt til vinruten er det bare å følge de gule skiltene med vindruer på. Mange av vingårdene er åpne for besøkende som vil delta på vinsmaking og kurs, og noen har egne overnattingsrom. Den Tyske Vinruten er best å kjøre i månedene mellom mars og oktober. Da arrangeres det ofte forskjellige festivaler der, og vin er tema for de fleste.

Den Tyske Vinruten er en av landets eldste reiseruter, etablert som en turistattraksjon allerede i 1935.
Et av høydepunktene på turen er Bremen, med den idylliske gamlebyen i sentrum.

Den tyske nordkysten

Er du nord i Tyskland på ferie og har leiebil, bør du vurdere en kjøretur mellom de nordligste byene og langs kysten mot Polen. Et av høydepunktene her er Bremen, der den idylliske gamlebyen i sentrum er det store trekkplasteret. Fra Bremen kan du ta en tur innom Bremerhaven og se kontrasten mellom det moderne havneanlegget og den gamle fiskerlandsbyen som fortsatt er intakt. Deretter har du kort vei til Hamburg, en av Tysklands mest spennende storbyer og som har fått et kraftig oppsving de siste årene. Etter et besøk i disse to storbyene passer det utmerket å sette kursen mot Lübeck og deretter til kysten. Besøk for eksempel den vakre Hansabyen Stralsund, og deretter øya Rügen som ligger rett utenfor. På Rügen finner du noen av de flotteste sandstrendene i Europa og flere billedskjønne badebyer med topp spahotell, strandpromenader og en avslappende atmosfære. Langs en av strendene kan du se det merkelige feriekomplekset Prora som nazistene bygde i 1939.

Den romantiske byen Rothenburg ob der Tauber på Romantische Straße.

Romantische Straße

Den såkalte romantiske kjøreruten i Tyskland starter i Würzburg like nordvest for Nürnberg. Derfra kjører du omtrent 350 kilometer sørover til en vakker liten by som heter Füssen, rett ved foten av de bayerske alpene. Navnet på kjøreruten kommer av at den går innom en rekke vakre og romantiske småbyer. De beste eksemplene er Rothenburg ob der Tauber og Dinkelsbühl. Begge er kjente for sin velbevarte arkitektur fra middelalderen, brosteinsbelagte gater, vakre kirker og rådhus, og intime atmosfære. Om du kjører Romantische Straße vil du også få med deg noen av de flotteste slottene i regionen, inkludert Schloss Weikersheim og velkjente Schloss Neuschwanstein som ligger kun noen kilometer fra Füssen.

Selskaper du kan leie bil fra i Tyskland

Det er de kjente og store internasjonale selskapene som dominerer leiebilmarkedet i Tyskland. Selskap som Avis, Sixt, Europcar, Budget, Hertz, National, Enterprise og Thrifty finner du overalt i storbyene, på flyplassene, og på andre steder som besøkes av mange turister. I noen av de største byene finnes det lokale aktører som driver med bilutleie, men disse er mindre kjente. Blant de nasjonale selskapene som er godt representerte mange steder, er Buchbinder det største.

7 vanlige spørsmål om leiebil i Tyskland

Hvor gammel må jeg være for å få leiebil i Tyskland?

I Tyskland krever de fleste som driver med bilutleie at sjåføren er minst 21 år gammel. Sjåføren må i tillegg ha hatt førerkort i minst 1 år. Reglene gjelder også for ekstrasjåfører. Det tilkommer et gebyr for alle som er under 25 år. Unge sjåfører kan vanligvis ikke få leiebil i alle kategorier. For eksempel må du vanligvis være over 25 år og ha hatt førerkort i 2 år for å leie en bil i en av luksuskategoriene.

Kan jeg betale for leiebilen med et debetkort?

Det finnes noen selskap i Tyskland som lar deg betale for selve leien med debetkort, men de fleste krever kredittkort. Du må uansett ha et kredittkort, i og med at depositumet kun kan tas derfra. Kredittkortet må stå i samme navn som den som leier bilen, og det må være gyldig i minst 6 måneder frem i tid.

Hvor stort er depositumet bilutleieselskapet tar?

Depositumet trenger ikke være så stort. Det er ment å dekke summen du må betale i egenandel for eventuell skade på bilen, eventuell manglende drivstoff når du leverer den tilbake, og eventuelle bøter du ikke har betalt men som er registrert på bilen. Har du egenandelforsikring vil denne delen bli trukket fra på depositumet. Merk deg at depositum kan kun tas fra et gyldig kredittkort som står i samme navn som leietakeren.

Hvilken type bil bør jeg leie i Tyskland?

Hvis du planlegger lange etapper på tyske motorveier bør du vurdere å leie en komfortabel bil med nok motorkraft. Leier du en bil i de minste kategoriene, kan kjøreturene bli slitsomme. Skal du til den tyske delen av alpene, sør for München, kan det være greit med en firehjulsdreven bil på vinteren. Uansett bør sikkerhet, komfort og god nok plass være prioriteringene når du skal velge bil.

Trenger jeg GPS-navigasjon i bilen når jeg skal kjøre i Tyskland?

Selv om tyske veier er meget gode, oversiktlige og godt skiltet, er det alltid en fordel med navigasjon i bilen. Kjøreopplevelsen blir bedre og tryggere. Det er også en stor fordel å ha navigasjon i store byer der man ikke er lokalkjent, noe som gjelder uansett hvor du er i verden.

Er det vanlig med bomstasjoner i Tyskland?

I Tyskland må du ikke betale bompenger for å kjøre på motorveiene så lenge kjøretøyet veier mindre enn 7,5 tonn. De eneste strekningene som er avgiftsbelagte for personbiler er tunnelen som går mellom Warnow og Rostock, og tunnelen mellom Lübeck og Travemünde.

Hvem kontakter jeg dersom jeg er involvert i en ulykke med leiebil i Tyskland?

Nødnummeret i Tyskland for ambulanse, brannvesen og politi er 112. Dette skal du kun ringe dersom du har vært involvert i en ulykke der det er personskader, dersom det oppstår brann, eller ved andre alvorlige tilfeller og nødsituasjoner. Du bør deretter ringe leiebilselskapet og/eller forsikringsselskapet du bruker.

Andre nummer:

 • Veihjelp – (+49) (18 02) 22 22 22 22

Destinasjoner