Leiebil Bonn

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Tyskland
  4. chevron_right
  5. Leiebil Bonn

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Bonn

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Bonn fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Bonn gjennom oss.

Bonn guide

Bilutleie Bonn
Leiebil Bonn

Bonn ligger i den vestlige delen av Tyskland, nærmere bestemt i Nordrhein-Westfalen. Byen var tidligere hovedstad i forbundsrepublikken Vest-Tyskland. Enkelte deler av den tyske sentraladministrasjonen har fremdeles sete i Bonn. Rhinen renner gjennom gjennom sentrum, og bydelene på hver side av elva er bundet sammen med tre broer. Innbyggertallet i Bonn ligger på rundt 315.000 innb. (2010).

Mange arbeidsplasser forsvant da regjeringen, forbundsdagen, og de utenlandske ambassadene flyttet til Berlin etter at Tyskland ble samlet. Flere av disse er imidlertid senere blitt erstattet ved at en rekke internasjonale organisasjoner (bl.a. en del FN-kontorer) har etablert seg her.

Byens forhistorie strekker seg tilbake til ca. år 40 e. Kr., da romerne anla borgen Castra Bonnensia i nærheten. Først i middelalderen ble imidlertid Bonn en by av betydning.

Det gamle sentrum i Bonn – Altstadt – er meget vakkert, og her finner man også noen av byens mest kjente severdigheter. Det gjelder for eksempel barndomshjemmet til komponisten Ludwig van Beethoven, som i dag er museum. Det må også nevnes at Bonn selvsagt har sin Beethovenhalle – et stort kongress- og konserthus, der det hvert 3. år arrangeres festspill. Også Kunst- und Ausstellungshalle og det historiske museet «Haus der Geschichte» er viktige kulturinstitusjoner i den tidligere hovedstaden.

Andre historiske attraksjoner i Bonn er det gamle rådhuset fra 1700-tallet, som ligger ved den sentrale Markplatz. Der ligger også byens domkirke, som ble påbegynt på 1000-tallet. Kurfyrstens gamle slott er en storslagen 1700-tallsbygning, og er i dag hovedbygningen til Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität. Det imponerende Palais Schaumburg – oppført i perioden 1858-60 må også nevnes. Bygningen brukes i dag bl.a. til offisielle representasjonsformål.

Nærmeste flyplass er Köln-Bonn Airport, som ligger i utkanten av Köln – ca. 24 km nord for Bonn.