Leiebil Aachen

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Tyskland
  4. chevron_right
  5. Leiebil Aachen

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner mer enn 1600 leiebilselskaper for å finne de billigste prisene

Kvalitetssikrede merker

Sammenlign priser på leiebil fra kjente selskaper som Avis, Sixt, Hertz og Europcar

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Forsikring og ubegrenset kjørelengde er alltid inkludert i prisen

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Vi legger aldri til kredittkortgebyrer eller skjulte kostnader

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Gratis avbestilling opptil 48 timer før planlagt henting av leiebilen

Vi er alltid tilgjengelige

Vår kundeservice er alltid tilgjengelig når du trenger det

Bilutleie Aachen

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Aachen fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Aachen gjennom oss.

Aachen guide

Bilutleie Aachen

Leiebil Aachen

Aachen  er en tysk by som ligger i Nordrhein-Westfalen 40 km vest for Köln helt på grensen til Nederland og Belgia. Byen har en befolkning på 260 454 (2011) innbyggere.
Aachen er kjent for å være en spa-by med tradisjoner langt bakover i historien. Det oppstod som et romersk kursted på grunn av de varme svovelkildene. Den ble forlatt etter romertiden fram til 768 da Karl den store kom til Aachen. Han bygget et slott her og byen ble hovedstad i Karl den stores rike. Byen fungerte som kroningsby for de tysk-romerske keiserne inntil 1500-tallet.

Byen ble svært skadet under 2. verdenskrig. Det var den første byen som ble inntatt av de allierte. Aachen katedral som ble påbegynt av Karl den store er en av de få bygningene som ikke ble skadet under krigen, og den står på UNESCOS verdensarvliste. Her befinner også Karl den stores grav seg.

Andre attraksjoner i sentrum er rådhuset (bygd i 1530) med sine mange stilarter fra gotikk til barokk, og som står på ruinene av Karl den stores slott. To av byportene står igjen, samt deler av den middelalderske bymuren som fortsatt har fem tårn. Den jødiske synagogen ble ødelagt på krystallnatten 9. november 1938, men ble restaurert og gjenåpnet i 1995.

Aachens dominerende økonomiske motor er vitenskap, teknologi, informasjonsteknologi og relaterte sektorer. Her ligger et av Europas viktigste tekniske utdannelsesinstitusjoner på høyt nivå, Rheinisch-Westfalische Technische Hochschule, med over 32 000 studenter.

Den internasjonale Karlsprisen, en av Europas mest prestisjefylte priser, utdeles i byen.

Maastricht Aachen flyplass ligger i Nederland nær byen Beck rundt 40 km unna. Düsseldorf internasjonale flyplass befinner seg 80 km unna.

Meny