Leiebil Köln

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Tyskland
  4. chevron_right
  5. Leiebil Köln

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Köln

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Köln fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Köln gjennom oss.

Köln guide

Bilutleie Köln
Leiebil Köln

Köln ligger i østre del av Tyskland, i delstaten Nordrhein-Westfalen. Byen har om lag 1 millioner innbyggere (2011), og er landets 4. størst (etter Berlin, Hamburg og München).

Köln ligger på begger sider av elven Rhinen, og 8 broer forbinder bydelene. Köln er et viktig transportknutepunkt, og har stor innlandshavn. Köln inngår i by- og industri-regionen «Rhein-Ruhr».

Byen er et viktig økonomisk, kulturelt og historisk sentrum for regionen samt et betydelig handelssentrum. Den er også en av Tysklands viktigste finanssentrum – med en rekke banker og forsikringsselskaper. I tillegg er Köln en universitetsby, der ca. 50.000 av innbyggerne er studenter.

I gamlebyen «Altstadt» ligger den berømte Kölnerdomen fra 1200-tallet. Dette er en romersk-katolsk katedral, og en av byens mest kjente landemerker. Kölnerdomen har 2 tårn (157 meter høye), og er verdens nest høyeste gotiske bygning. Katedralen har siden 1996 stått oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Andre turistattraksjoner i Köln er bl.a. den romanske kirken «Gross St. Martin» fra 1200-tallet, Rådhuset fra 1569 i renessansestil, Schnütgen Museum – med utstillinger av kirkekunst, Museum Ludwig – med utstillinger av moderne kunst samt et romersk-germansk museum – med arkeologiske utstillinger.

Byen har også en rekke parker og rekreasjonsområder – deriblant «Rheinpark». For å komme hit kan man ta taubanen «Rheinseilbahn» – som har eksistert siden 1957. Ved Rheinpark ligger også byens dyrehage.

Köln har ellers gode shoppingmuligheter samt et yrende natteliv.

Flyplassen Köln/Bonn Airport ligger 15 km sørøst for sentrum.