Leiebil Nederland

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i Nederland

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Nederland fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Nederland gjennom oss.

Nederland guide

Bilutleie Nederland
Leiebil Nederland

Nederland er et monarki i det nordvestlige Europa som i øst grenser til Tyskland og i sør til Belgia. I nord og vest har landet kystlinje mot Nordsjøen. Nederland er, med et areal på 41 526 km², litt mindre enn Danmark, men har nesten fire ganger så mange innbyggere – noe som gjør det til et av verdens mest tettbefolkede land.  Folketallet ligger nå på ca.16,8 millioner (2010).

Den formelle hovedstaden i Nederland er Amsterdam (762 000 innb.), som også er landets største by – mens regjeringen og parlamentet holder til i Haag (486 000 innb.). Sammen med den svært viktige havnebyen Rotterdam utgjør Haag et storbyområde med godt over 3 millioner innbyggere. Andre større byer er Utrecht og Eindhoven.

Nederland er svært flatt og et av de lavestliggende land i verden. Store deler av landet ligger faktisk under havoverflaten, men et omfattende system av diker, demninger og sanddyner fungerer som et vern mot oversvømmelser. Naturen i Nederland er ellers dominert av de store deltaområdene som er formet av elvene Waal, Maas og IJssel – som alle er ”armer” av Rhinen.

Nederland er tradisjonelt særlig kjent for landets mange vindmøller og for sine tulipaner, tresko og osteproduksjon (gouda og edamer). Nederland er imidlertid også hjemlandet til en rekke av Europas største kunstmalere og filosofer, og landet har derfor en rekke spennende museer å vise fram. Ellers er Amsterdams arkitektur og alle kanalene et svært populært turistmål.

Schiphol International Airport ved Amsterdam er Nederlands største, og Europas 4. største flyplass. Andre viktige flyplasser i Nederland er Eindhoven International Airport og Groningen Airport Eelde.

En stor åker full av svibler, med den karakteristiske vindmøllen i bakgrunnen

Kjøring i Nederland

Det er for det meste en fryd å kjøre i Nederland. Veiene er som regel i meget god stand, bilistene kjører sikkert og vennlig, og skiltingen er oversiktlig. Dette gjør at Nederland er blant de tryggeste stedene i verden å ferdes i med bil, sammen med blant annet de skandinaviske landene. Vær oppmerksom på at det er mange syklister og fotgjengere overalt i landet, og spesielt i byene.

Det er påbudt med kjørelys på bilen utenfor byer, og ved redusert sikt på dagtid.

Trafikkregler i Nederland

 • I Nederland kjører du på høyre side av veien.
 • Det er påbudt med kjørelys på bilen utenfor byer, og ved redusert sikt på dagtid.
 • Det er påbudt med kjørelys etter mørkets frembrudd, og i tunneler.
 • All bruk av mobiltelefon er forbudt når motoren er i gang, unntatt hands-free.
 • Det er påbudt med setebelte for sjåfør og passasjerer.
 • Barn under 5 år skal sitte i godkjent barnesete.
 • Barn under 135 cm skal alltid bruke godkjent barnesikringsutstyr som er tilpasset barnets høyde og vekt.
 • Dersom barnesetet er plassert i bilens passasjersete (front), skal airbag være deaktivert.
 • Barn under 13 kg bør sitte med ryggen vendt mot kjøreretningen.
Husk at fartsgrensene i boligstrøk kan være satt til 30 kilometer/t.

Fartsgrenser i Nederland

Husk at fartsgrensene i boligstrøk kan være satt til 30 kilometer/t. Dersom det annet ikke er spesifisert, gjelder de følgende grensene:

 • Byer og tettsteder: 50 kilometer/t
 • Landeveier: 80 kilometer/t (mange strekninger er begrenset til 80 kilometer/t)
 • Firefelts veier i urbane strøk: 100 kilometer/t (mange strekninger er begrenset til 80 kilometer/t)
 • Motorveier: 130 kilometer/t (mange strekninger er begrenset til 80 kilometer/t)

Merk deg at i Nederland har veien ofte nedsatt fartsgrense mellom klokken 06.00 og 19.00. Dette merkes med skilt.

Promillegrense i Nederland

I Nederland er det ikke tillatt å kjøre bil dersom alkoholnivået i blodet overstiger 0,5‰ (0,5 g/l).

For sjåfører som har hatt førerkort i mindre enn 5 år er det ikke tillatt å kjøre bil dersom alkoholnivået i blodet er over 0,2‰.

Anbefalte kjøreturer i Nederland med leiebil

Nederland er et særdeles enkelt område å utforske med leiebil. Landet er såpass lite i geografisk utstrekning at du kan rekke veldig mye på kort tid. Det er også mye variert å få med seg der, for eksempel de flotte strendene og feriedestinasjonene, gamle og ærverdige byer, slottene, tulipanhagene, vindmøllene, og øyriket i Friesland. Her er noen forslag til kjøreturer.

Provinsen Friesland ligger nord i landet, og er en veldig annerledes og unik del av Nederland.

Friesland i nord

Friesland er en provins som ligger nord i Nederland, og som inkluderer de såkalte østfrisiske og vestfrisiske øyene. De avlange øyene kan nås med bil og ferge, og er blant de beste feriedestinasjonene i landet. Dette er en ganske unik og annerledes del av Nederland, noe som gjenspeiles Friesland har sitt eget språk. Av flere dialekter snakker de fleste vestfrisisk, et språk som er mer beslektet med gammelt engelsk, enn med det moderne nederlandske. Om du tar en kjøretur til denne provinsen bør du også få med deg noen av de mange titalls slottene og herskapshusene som ligger her.

Den Haag

Den Haag er administrativt sett den viktigste byen i Nederland, selv om Amsterdam er den offisielle hovedstaden. Det er i Haag at regjeringen og parlamentet holder til, og hvor kongefamilien har sin offisielle bolig. Byen huser også De to internasjonale domstolene, samt hovedkvarterene til en rekke internasjonale organisasjoner. Byen har et vakkert sentrum, med flotte bygninger fra tidlig middelalder. Det er også mange interessante museer i Den Haag som er verdt et besøk.

Parlamentet og regjeringen holder til i Den Haag. Byen er administrativt sett den viktigste byen i Nederland.

På ostemarkedet i Alkmaar stiller selgerne opp i tradisjonelle drakter.

Ostemarkedet i Alkmaar

Byen Alkmaar er verdt et besøk i seg selv, men det største trekkplasteret her er nok ostemarkedet som arrangeres hver fredag i sommerhalvåret. Markedet skal ha eksistert helt siden 1365, og foregår utenfor en av byens vakreste bygninger, De Waag (vekten). Hit kommer ostemakere fra hele landet for å by på sine produkter. Selve gjennomføringen skjer i gammel stil. Alle som deltar har på seg tradisjonelle drakter, og hele arrangementet minner mer om enn festival, enn et marked.

Kasteel de Haar

Badebyer vest for Amsterdam

Nederlenderne kan skryte av å ha noen av Europas flotteste strender. Det aller meste av kysten i vest er dekket med fin og gylden sand, og med veldrevne badebyer innimellom. De tre mest kjente badebyene er Noordwijk Aan Zee, Katwijk Aan Zee og Zandvoort, og samtlige ligger kun en kort kjøretur unna Amsterdam eller Den Haag. Der er alt lagt til rette for at besøkende kan ha en fin og behagelig dag på stranden.

Maastricht blir ansett som landets eldste by og har flere svært unike kirker.

Maastricht

Maastricht ligger sør i Nederland, like ved grensen til Belgia. Byen anses som den eldste i landet, og er i dag kjent som stedet der Den europeiske union (EU) ble stiftet (Maastricht-avtalen). Sentrum av Maastricht består av bygninger fra middelalderen, vakre torgplasser, flere unike kirker, og er blant de peneste gamlebyene i Nederland.

Tulipanhagene i Keukenhof

Keukenhof er en av de største blomsterhagene i verden, og ligger like utenfor byen Lisse, like sørvest for Amsterdam. Så godt hele anlegget består av tulipaner, og totalt plantes det over 7 millioner her hvert år. Om du er i Nederland i perioden fra midten av mars til midten av mai, kan du besøke Keukenhof når tulipanene blomstrer. ta også en titt innom Keukenhof slott som ble bygget på 1700-tallet.

Keukenhof

Kasteel de Haar ser ut som et eventyrslott og ligger idyllisk til omgitt av en vakker hage.

Kasteel de Haar

Dette slottet ble sannsynligvis bygget første gang på 1300-tallet, men det er blitt ødelagt og gjenoppbygget flere ganger siden det. Det du ser i dag er resultatet av en restaurering som foregikk mellom 1892 og 1912. Slottet var da boligen til baronen Etienne van Zügeln og kona Hélène de Rothschild, som den gangen var blant Europas rikeste. Kasteel de Haar anses som et av de største og vakreste slottene i Nederland, og er omgitt av en like vakker rosehage.

Vindmøllene i Kinderdijk

Landsbyen Kinderdijk er det beste stedet å se de tradisjonelle hollandske vindmøllene. I dette området finner du 19 av de, og alle ble bygget en gang på 1700-tallet. De var opprinnelig brukt for å pumpe vann bort fra marker og åkrer, men er i dag først og fremst severdigheter og kulturminner. Noen av vindmøllene er bebodde, og flere fungerer som kaféer og museer.

Vindmøllene i landsbyen Kinderdijk ble bygget en gang på 1700-tallet.

Selskaper du kan leie bil fra i Nederland

I Nederland er de de største internasjonale bilutleieselskapene som dominerer markedet. Så godt som alle steder vil du finne selskap som Hertz, Enterprise, Sixt, Avis, Budget og Europcar, og ofte Alamo, National og Goldcar. Lokale selskap er mindre utbredt her enn for eksempel i Italia og Spania.

7 vanlige spørsmål om leiebil i Nederland

Hva er aldersgrensen for å få leie bil i Nederland?

I Nederland er det ikke uvanlig at leiebilselskapene har 19 år som aldersgrense, men du finner også de som krever at sjåføren er 21 år. Leietaker og sjåfør (også ekstra sjåfører) må i alle tilfeller ha hatt førerkortet i 1 eller 2 år, avhengig av hvem du leier bilen fra. Det kan være restriksjoner på hvilken type bil du kan få leie om du er yngre enn 25. Leietakere som er under 25 år må normalt betale en ekstra avgift som skal dekke utgiftene til forsikring for unge sjåfører.

Hvilke dokumentasjon må jeg ta med når jeg skal hente bilen?

Leietakeren må fremvise gyldig kredittkort, førerkort og identifikasjon (pass er best) når bilen hentes. Alle ekstra sjåfører må også fremvise identifikasjon og førerkort. Ta også med bestillingsbekreftelsen når du skal hente bilen.

Trenger jeg navigasjon i bilen når jeg kjører i Nederland?

Selv om det er enkelt og oversiktlig å kjøre i Nederland er GPS-navigasjon en fordel å ha i bilen. Med navigasjon er det enklere å konsentrere seg om selve kjøringen. Om du ikke er kjent i byene vil navigasjon også være en stor fordel.

Er trafikken i Nederland trygg?

Nederland er blant landene i Europa med færrest bilulykker. Sjåførene i landet holder seg stort sett til fartsgrensene, og disse er i tillegg blitt nedsatte i de siste årene av hensyn til miljøkrav. Kjør likevel forsiktig, og spesielt i de større byene der det er mye trafikk, mange fotgjengere og syklister, og ofte trikker i gatene.

Kan jeg kjøre innom nabolandene til Nederland med leiebilen?

Alle land som ligger rundt Nederland er medlemmer av EU- og EØS-samarbeidet, og det er ikke noe problem å krysse grensene med leiebil. I og med at Nederland er ganske lite i geografisk utstrekning, er det enkelt å besøke Belgia, Tyskland og det nordlige Frankrike. Du bør likevel opplyse leiebilselskapet om reiseplanene dine. I noen tilfeller kan det tilkomme en ekstra avgift, avhengig av hvilken kategori bil du har bestilt.

Er det vanlig med bomstasjoner i Nederland?

I Nederland slipper du å tenke på bomstasjoner, bortsett fra om du skal kjøre gjennom to av tunnelene i landet. Den ene er Westerschelde Tunnel som er 6,6 kilometer lang, og der prisen er 5 Euro. Den andre er Kil Tunnel på 22,8 kilometer, og der prisen er 2 Euro. Begge tunnelene ligger sør i Nederland, på grensen mot henholdsvis Belgia (Westerschelde) og Tyskland (Kil).

Hvem kontakter jeg dersom jeg er involvert i en ulykke med leiebil i Nederland?

Nødnummeret i Nederland for ambulanse, brannvesen og politi er 112. Dette skal du kun ringe dersom du har vært involvert i en ulykke der det er personskader, dersom det oppstår brann, eller ved andre alvorlige tilfeller og nødsituasjoner. Du bør også kontakte leiebilselskapet og/eller forsikringsselskapet du bruker.

Andre nummer:

 • Politi – 0900 8844 / (+31) 34 357 88 44
 • Medisinsk assistanse – (+31) 20 592 34 34

Destinasjoner