Leiebil Amsterdam

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil Nederland
 4. chevron_right
 5. Leiebil Amsterdam

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i Amsterdam

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Amsterdam fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Amsterdam gjennom oss.

Amsterdam guide

Bilutleie Amsterdam
Leiebil Amsterdam

Amsterdam er hovedstad og største by i Nederland, og ligger sørvest for innsjøen IJ (IJsselmeer) i provinsen Noord-Holland. Byen har forbindelse til Nordsjøen via Nordsjøkanalen. Selve Amsterdam har 780.000 innbyggere, mens storbyområdet har et innbyggertall på ca. 2 millioner (2011).

Hovedstaden er en viktig kulturby, og har en rekke turistattraksjoner. Amsterdam er kanskje aller mest kjent for sin bykjerne med mange kanaler og broer, bordellkvarteret «Red Light District» samt de mange kaffebarene med sin liberale cannabis-politikk.

Attraksjoner

Noen av byens mest besøkte attraksjoner er bl.a. Rijksmuseum – der man kan se utstillinger av flere mesterverk i nederlandsk malerkunst, Det kongelige palass ved Dam-plassen fra 1600-tallet, Barnekunstmuseet, Van Gogh-museet – tilegnet den kjente kunstneren samt Stedeljik Museum – et internasjonalt senter for moderne kunst –  med verk av bl.a. Picasso, Chagall og Matisse.

I tillegg er museet «Anne Franks Hus» en populær severdighet i Amsterdam. Her skjulte den jødiske familien seg under 2. verdenskrig, og Anne Frank skrev den verdenskjente dagboken i dette huset.

Ellers har Amsterdam en dyrehage, akvarium, planetarium, trikkemuseum, voksmuseum og sjøfartsmuseum.

Kanalen i Amsterdam med de kjente tulipanene i forgrunnen.

Utforsk Amsterdam med leiebil

Holland er ikke store landet, og fra Amsterdam trenger du ikke kjøre langt for å få med deg mange spennende severdigheter og byer. Det er også et ganske bra utbygd veinett i Holland, med motorvei som forbinder alle de største byene. Her er et knippe forslag til kjøreturer som er enkle å gjennomføre. Flere av de kan helt fint kombineres når du har leiebil.

Noordwijk aan Zee – Strender og sanddyner så langt du kan se

Like sørvest for Amsterdam ligger Nordsjøen, med noen av Europas flotteste og lengste sandstrender. Du har mange hyggelige småbyer å velge blant om du vil bade, sole deg, eller bare nyte sjøluften. En av de fineste stedene er Noordwijk aan Zee, hvor det ganske berømte hotellet Grand Hotel Huis ter Duin ligger. I Noordwijk finner du hyggelige små restauranter og kaféer, gode bademuligheter, samt promenader og paviljonger som er fine å spasere langs. I sommerhalvåret er det yrende og spennende folkeliv der.

 • Det er omtrent 44 kilometer fra Amsterdam sentrum til stranden ved Noordwijk aan Zee. Tre fjerdedeler av kjøreturen går på motorvei, og tar normalt 40 minutter.
Flotte lange strender langs Nordsjøen.
Tradisjonell vindmølle fra 1740 i Nederland.

Kinderdijk Molens – Hollands legendariske vindmøller

I Kinderdijk kan du se og oppleve det som de fleste kanskje forbinder mest med Holland, nemlig vindmøller, diker og kanaler. Her står det 19 møller som dateres til omtrent år 1750, og som i dag er på UNESCOs liste over verdensarv. Møllene ble brukt til å pumpe vannet bort fra åkrene, og ut i de kunstige dikene og kanalene som omgir det dyrkede arealet. De fleste av de 19 vindmøllene er bebodde, og i noen av de får du omvisning. Du kan også ta turen innom besøkssenteret til komplekset dersom du vil lære mer om de vakre bygningene.

 • Fra Amsterdam er det 96 kilometer til Kinderdijk Molens, når du kjører motorveien via Utrecht. Turen tar cirka 1 time og 20 minutter med bil.
Keukenhof er en av verdens største blomsterhager og må virkelig oppleves!

Keukenhof – En av verdens vakreste hager

Hollenderne er fortsatt en av verdens ledende eksportører av tulipaner, og blomsterarten har en sentral del av landets moderne historie. Det beste, og kanskje vakreste stedet å oppleve dette på er i Keukenhof. Dette er en av verdens største blomsterhager. Du kan se over 7 millioner tulipaner i alle forskjellige farger, en opplevelse som er spesielt flott om våren når tulipanene blomstrer. Hagekomplekset er en av Hollands viktigste severdigheter, og tiltrekker seg nesten 1,5 millioner besøkende hver sommer. Merk deg at parken kun er åpen i omtrent 8 uker i året, fra cirka midten av mars til midten av mai.

 • Keukenhof ligger i landsbyen Lisse, bare 34 kilometer sørvest for Amsterdam, og du kjører på motorvei via flyplassen Schiphol for å komme dit. Turen tar normalt cirka 30 til 40 minutter.

Den Haag – Hollands andre hovedstad

Haag er kjent blant annet fordi her ligger Den internasjonale domstolen. At byen er Hollands administrative hovedstad er det færre som vet (Amsterdam er den offisielle hovedstaden). I Haag finner du blant annet Hollands høyesterett, kabinettet, alle ambassadene, og her har også dronningen sin primære bolig, Paleis Huis ten Bosch. Byen ble grunnlagt så tidlig som i 1248, den har mye vakker og gammel bebyggelse, mange spennende severdigheter, og et godt utvalg av restauranter, kaféer, shoppingmuligheter, og mye mer.

 • Det er enkelt å kjøre fra Amsterdam til Den Haag. Hele kjøreturen går på motorvei, og er ikke mer enn 58 kilometer lang. Med normal trafikk på veiene vil turen ta cirka 45 til 50 minutter.
Haag er Nederlands administrative hovedstad.
I fiskelandsbyen Volendam bør du dra innom en av de mange fiskerestaurantene.

Volendam – Vakker fiskelandsby nært Amsterdam

Den store innsjøen som ligger nordøst for Amsterdam er IJsselmeer. langs sjøen ligger det en rekke tradisjonelle fiskerlandsbyer, hvor Volendam er en av de mest berømte. Denne er ligger også relativt nært Amsterdam, noe som gjør det enkelt å besøke landsbyen. Volendam er et bra sted å oppleve det autentiske ved Holland. Landsbyens brygge og havn er meget vakker og godt bevart, og omgitt av små, koselige og pene hus i tradisjonell stil. Du finner mange gode fiskerestauranter i Volendam, flere spennende museer, det er ofte konserter her, og masse annet å oppleve.

 • Fra sentrum av Amsterdam og frem til fiskerlandsbyen Volendam er det rundt 24 kilometer. Nesten hele strekningen går på landevei, og turen tar vanligvis cirka 30 minutter.
Trafikken i Amsterdam

Parkering og trafikk med leiebil

Det er ikke spesielt vanskelig eller tungvint å kjøre i sentrum av Amsterdam, men de fleste velger å la bilen stå parkert på hotellet. Bruk leiebilen til utflukter, og ta heller trikken eller beina fatt i sentrum. Det går som regel raskere. Hvis du kjører i sentrum, vær oppmerksom på at trikken alltid har forkjørsrett, selv om du skulle komme fra høyre.

For tiden jobbes det med å gjøre Amsterdam bortimot bilfritt. Derfor kan det være litt utfordrende å finne parkering i gatene, og dette vil garantert bli verre etter hvert. Parkeringsplassene finnes likevel fortsatt, men avgiften kan være noe høy. Bruke heller parkeringshusene som du finner mange av, eller hotellets parkering dersom de har.

Flyplass

Du lander på Luchthaven Amsterdam Schiphol når du flyr til den nederlandske hovedstaden. Schiphol er en stor flyplass, og anses som Europas tredje mest trafikkerte (nummer 11 på verdensbasis). Som regel er det kort vei fra leiebilselskapets skranke til plassen der bilen står parkert.

På Schiphol finner du alle de største leiebilselskapene som opererer i Europa, blant annet Alamo, Budget, Avis, Sixt og Europcar. I tillegg finner du kontorene til mindre kjente selskap, og noen lokale nederlandske aktører, som Goldcar og Green Motion.

 • Flyplassen ligger 16 kilometer sørvest for sentrum, med en kjøretid på omtrent 15 til 20 minutter, avhengig av hvor mye trafikk det er på veien. Omtrent halvparten av turen går på motorvei, før du tar av og beveger deg inn mot sentrum. Navigasjon i bilen (eller på telefonen) er nødvendig for de fleste som ikke er kjent i byen.
Flyplassen Schipol