Leiebil Maastricht

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Nederland
  4. chevron_right
  5. Leiebil Maastricht

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Maastricht

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Maastricht fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Maastricht gjennom oss.

Maastricht guide

Bilutleie Maastricht
Leiebil Maastricht

Maastricht ligger helt sør i Nederland ved elven Maas, og er hovedstad i provinsen Limburg. Byen har 121.000 innbyggere. Det er kort avstand fra Maastricht til både Belgia og Tyskland, og 35 km i sørlig retning ligger den belgiske byen Liege.

Maastricht er et administrasjons- og handelssentrum samt et viktig kultursentrum for provinsen. Byen er også et viktig jernbaneknutepunkt.

Maastricht er en av landets eldste byer, og ble grunnlagt av romerne som «Trajectum as Mosam». I middelalderen var byen et viktig sentrum for kunst og kultur. Maastricht er idag berømt for underskrivelsen av den europeiske unionstraktaten i 1992 – den såkalte «Maastricht-traktaten».

Noen populære turistattraksjoner i Maastricht er bl.a. st. Servitius-katedralen fra 500-tallet, den romanske «Onze Lieve Vrouwekert» fra 1100-tallet, Tinghuset fra 1470 samt Rådhuset fra 1664.

Mange turister besøker Bonnefantenmuseet i byen – der man bl.a.  kan se utstillinger av romerske skulpturer og monumenter.

Maastricht har ellers flere teatre og  kunstgallerier samt et arkitekturmuseum, et lokalhistorisk museum, et arkeologisk museum samt et naturhistoriske museum.

I tillegg arrangerer byen et årlig karneval, og har ofte arrangementer og messer i kongressenteret MECC.

Nærmeste flyplass er Maastricht Aachen Airport, som ligger 14 km nordøst for sentrum.