Leiebil Stuttgart

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Tyskland
  4. chevron_right
  5. Leiebil Stuttgart

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Stuttgart

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Stuttgart fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Stuttgart gjennom oss.

Stuttgart guide

Bilutleie Stuttgart
Leiebil Stuttgart

Stuttgart ligger sørvest i Tyskland, og er hovedstad i delstaten Baden-Württemberg. Byen har en vakker beliggenhet i en sidedal til Neckardalen. Stuttgart har en viktig funksjon som sør-tysk industri- og handelssentrum, samt som regionalt kommunikasjons-knutepunkt.

Stuttgart har omlag 600.000 innbyggere (2010), og er en betydelig utdanningsby – med bl.a. to universiteter, kunstakademi og en høyskole for musikk og teaterkunst.

Stuttgart ble grunnlagt ca. 1250 – og var i flere hundre år residensby for grevene og hertugene av Württemberg – og fra 1806 og fram til Tysklands samling i 1860-årene, var byen hovedstad i kongeriket Württemberg.

Også Stuttgart ble – i likhet med de fleste andre storbyer i Tyskland – sterkt ramponert under 2. verdenskrig. Noen historiske bygninger unngikk skader – bl.a. Stiftskirche fra 1321 og Altes Schloss fra 1500-tallet. Sistnevnte huser i dag et arkeologisk og historisk museum.

Også flere praktfulle slott nær Stuttgart er bevart. Det gjelder bl.a. Schloss Rosenstein, der det i dag er et naturvitenskapelig museum samt Neues Schloss.

I sentrum finnes det flere moderne byggverk, som skiller seg ut – først og fremst Neues Rathaus fra 1950-årene og Carl-Zeiss-Planetarium fra 1970-tallet.
Stuttgart har ellers en rekke museer og kulturinstitusjoner å vise fram. Fremst blant disse er det store Statsteateret og konserthuset Liederhalle.

Et annet populært besøksmål i Stuttgart er Opplevelsessenteret Sl-sentrum (som omfatter hotell, temarestauranter, teater, kino, casino, SPA-bad og shopping-muligheter). Senteret har tre millioner besøkende årlig.

Også den zoologisk-botaniske hagen Wilhelmina, er en stor turistattraksjon i Stuttgart. Dette er den største i sitt slag i Europa – med bl.a. 9000 forskjellige dyr, akvarium med krokodillehall samt en kjempesamling av orkidéer.

Ellers er bydelen Bad Cannstatt –  med alle sine kurbad –  vel verd et besøk.

Nærmeste flyplass er Stuttgart Airport, som ligger 13 km sørvest for sentrum.