Leiebil Strasbourg

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Frankrike
  4. chevron_right
  5. Leiebil Strasbourg

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Strasbourg

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Strasbourg fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Strasbourg gjennom oss.

Strasbourg guide

Bilutleie Strasbourg
Leiebil Strasbourg

Strasbourg (tysk: Strassburg) ligger nordøst i Frankrike –  i regionen Alsace, og er hovedstad i departementet Bas-Rhin. Selve byen har 273.000 innbyggere (2010), og regner man med  forsteder, stiger folketallet til bortimot 440.000 innb. Bysenteret ligger ved elven Ill, ca. 4 km vest for Rhinen.

Strasbourg er et viktig kommunikasjons-, handels- og kultursentrum i denne delen av Frankrike. Mange internasjonale organisasjoner og institusjoner er dessuten lokalisert her – bl.a. Den europeiske menneskerettighetsdomstolen og Europarådet. I tillegg avholder Europaparlamentet sine sesjoner her.

Byen er også et utdannelsessentrum, med flere universiteter og høyskoler. Strasbourgs eldste universitet ble grunnlagt i 1538. Fra middelalderen av har Strasbourg vekslet mellom å være fransk og tysk by – men siden 1919 har Alcase-regionen vært en del av Frankrike. Byen er imidlertid relativt sterk preget av sin tyske historie.

Blant Strasbourgs viktigste severdigheter er den gamle bydelen, som er konsentrert på ei øy i elva Ill. Den ble grunnlagt allerede i romertiden som en festning. Gamlebyen er preget av godt bevarte bygninger og trange, pittoreske gater. Hele bydelen står på UNESCOs verdensarvliste.
Av gamlebyens mange interessante enkeltbygninger finner vi Notre Dame-katedralen, som ble påbegynt på 1000-tallet. Den er kjent for sine vakre glassmalerier og sitt astronomiske ur. I nærheten ligger palasset «Palais des Rohans» fra 1700-tallet. Dette inneholder bl.a. en rekke interessante kunstverk og et arkeologisk museum.

Litt sørvest for gamlebyen finner vi det spennende kvartalet «La Petite France» – med idylliske bindingsverkshus, intime restauranter, hoteller og souvenirbutikker. I tilknytning til dette ligger «Pont Couvant» med en særegen bro/demning og fire bevarte tårn fra 1200-tallet. Her finner vi også den lille, vakre parken «Bain-aux-Plantes». I tillegg ligger det moderne kunstmuseet «Musée d’Art Moderne et Contemporain», som inneholder billedkunst fra 1860-årene og framover mot vår tid.

Et besøk i Quartier Allemand (Det tyske kvartalet) i sentrum av byen er også å anbefale. Kvartalet er dominert av bygninger i nyklassisk stil. Eller kan man ta en liten svipptur nord for sentrum, og avlegge det gamle keiserpalasset «Palais du Rhin» et besøk.

Nærmeste flyplass er Strasbourg Lufthavn, som ligger 10 km sørvest for byen.