Leiebil Leipzig

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Tyskland
  4. chevron_right
  5. Leiebil Leipzig

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Leipzig

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Leipzig fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Leipzig gjennom oss.

Leipzig guide

Bilutleie Leipzig
Leiebil Leipzig

Leipzig ligger i østre del av Tyskland, og er den største byen i delstaten Sachsen. Leipzig har om lag 532.000 innbyggere (2011), og er et viktig økonomisk, administrativt, kommersielt og kulturelt sentrum for regionen.

Leipzig ligger i et lavlandsområde ved elva Weisse Elster, som senere munner ut i Saale ved Halle. Høyeste punkt er Monarchenhügel, som måler 159 m.o.h.

Byen er kanskje mest kjent for sine store varemesser, men er også en universitetsby. Leipzig universitet ble grunnlagt i 1415, og er et av de eldste i Europa.

Gamlebyen «Altstadt» ble sterkt ødelagt av bombing under den 2. verdenskrig, men er senere blitt rekonstruert.

Noen av de mest populære turistattraksjoner i Leipzig er bl.a. Det gamle rådhuset fra 1557, det nye rådhuset fra 1899 – med sitt 114 meter høye rundtårn, Nikolaikirken fra 1165 samt Thomas-kirken fra 1496 – der komponisten Johan Sebastian Bach var kantor i perioden 1723 – 1750. Foran kirken står det et monument av Bach, og like i nærheten ligger Bach-museet.

Det 91 meter høye minnesmerket «Völkerschlachtdenkmal» er også en av byens populære severdigheter. Monumentet er reist for å minnes slaget ved Leipzig i 1813.

Byen har ellers zoologisk – og botanisk hage, etnografisk museum, apotekermuseum, sportsmuseum samt et kunstmuseum – med utstillinger av malerier, grafikk og skulpturer.

Leipzig Halle Airport ligger 23 km nordvest for sentrum, og er en internasjonal flyplass.