Leiebil Polen

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil Polen

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i Polen

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Polen fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Polen gjennom oss.

Polen guide

Bilutleie Polen
Leiebil Polen

Polen ligger nordøst i Europa, ved Østersjøens sørlige bredd. Landet grenser til Tyskland, Tsjekkia, Slovakia, Ukraina, Hviterussland, Russland og Litauen. Folketallet er beregnet til 38,2 mill. (2010), hvorav 1,7 millioner er bosatt i hovedstaden Warszawa.

Andre større byer i Polen er Kraków (756 600 innb.), Lòdz 753 000 innb.), Wroclaw (633 000 innb.), Poznań (561 000 innb.) og Gdànsk (456 000 innb.).

Store deler av Polen ligger på den nordeuropeiske lavsletten, som strekker seg fra Ural i øst til Nederland i vest. Helt i sør finner vi imidlertid fjellområdene Sudetene og Karpatene, der de høyeste toppene strekker seg i et par tusen meters høyde over havet. Den godt og vel 1000 km lange elva Wisla renner gjennom landet, og har tradisjonelt vært selve ”livsnerven” i hovedstaden Warszawa.

Hovedstaden er et av de mest populære turistmålene i Polen. Dette er en tradisjonsrik kulturby med en rekke museer, konsertsaler og gallerier. Dessuten er det en livlig utelivs- og shoppingby. Arkitektonisk er den også interessant, og hele den gamle bydelen står av den grunn på UNESCOs verdensarvliste.

Polens største og viktigste flyplass er Warszawa Frederic Chopin International Airport, som ligger 10 km sør for sentrum av hovedstaden. En annen flyplass med stor trafikk er Gdansk Lech Walesa International Airport.

Kjøring i Polen

Motorveiene i Polen er som regel i god stand, og like behagelige å kjøre på som i de fleste andre land. Standarden på landeveiene man imidlertid variere en del, og noen av de er ganske dårlige. De verste veiene finnes som regel på steder der det er lite trafikk, og der de fleste turister likevel ikke ferdes. Du bør uansett kjøre defensivt i Polen, og spesielt i utkantstrøk. Vær også ekstra oppmerksom dersom du kjører etter mørkets frembrudd, da mange strekninger mangler belysning.

I Polen er det påbudt med kjørelys hele døgnet.

Trafikkregler i Polen

 • I Polen kjører du på høyre side av veien.
 • Det er påbudt med kjørelys på bilen hele døgnet.
 • All bruk av mobiltelefon er forbudt når motoren er i gang, unntatt hands-free.
 • Det er påbudt med setebelte for sjåfør og passasjerer.
 • Barn under 12 år eller under 150 cm skal alltid bruke godkjent barnesikringsutstyr som er tilpasset barnets høyde og vekt.
 • Barn skal ikke sitte i barnesete vendt bakover i forseter med airbag.

Fartsgrenser i Polen

Dersom det annet ikke er spesifisert, gjelder de følgende grensene:

 • Boligstrøk: 20 kilometer/t.
 • Byer og tettsteder: 50 kilometer/t (60 kilometer/t mellom 23.00 og 05.00).
 • Landeveier: 90 kilometer/t.
 • Firefelts veier i urbane strøk: 120 kilometer/t.
 • Motorveier: 140 kilometer/t.

Merk deg at i Polen er fartsgrensen i boligstrøk satt opp om natten.

På landeveiene i Polen er fartsgrensen 90 km/t om ikke annet er spesifisert.

Promillegrense i Polen

I Polen er det ikke tillatt å kjøre bil dersom alkoholnivået i blodet overstiger 0,5‰ (0,5 g/l). Har du et alkoholnivå som ligger over 0,5‰ vil det føre til bøter og du risikerer inndragelse av førerkort.

Anbefalte kjøreturer i Polen med leiebil

Turismen i Polen har utviklet seg i rekordfart de siste to tiårene, men landet er fortsatt å regne som en litt uoppdaget perle på den fronten. Foruten en rekke vakre byer, med bebyggelse fra middelalderen, er kysten ved Det baltiske hav med på å gjøre landet til en populær feriedestinasjon. I Polen kan du kombinere interesser for det vakre, gamle og ærverdige, med soling og bading på noen av Europas beste strender. Her er noen forslag til utflukter som er enkle å gjennomføre når du har leiebil.

Den fasjonable badebyen Sopot har tiltrukket seg turister til spaferie siden 1600-tallet.

Den polske rivieraen

Området mellom byene Gdynia og Gdansk kalles gjerne den polske rivieraen. Her finner du en av Europas flotteste og lengste strender, med kritthvit og ren sand. Omtrent midt mellom de to havnebyene ligger Sopot, en fasjonabel badeby som har tiltrukket seg folk som reiser på spaferie helt siden 1600-tallet. Promenaden i Sopot er hele 511 meter lang, og med det ansett som den lengste i Europa. Langs promenaden ligger eksklusive spahotell, trendy barer, småbutikker og mange gode fiskerestauranter. Det ligger også andre badebyer langs rivieraen som ikke er like luksuriøse som Sopot, der stranden er like flott, og ferielivet like behagelig. I dette området finner du også mange severdigheter, for eksempel slottet Malbork som står på UNESCOs liste over verdensarv.

Middelalderbyen Toruń har flere bygninger som står på UNESCOs liste over verdensarv.

Middelalderbyen Toruń

Middelalderbyen Toruń ligger ganske sentralt i den nordre halvdelen av Polen, og nås enkelt med leiebil fra byer som Warszawa, Poznan, Lodz og Gdansk. Innbyggerne i Polen er på sett og vis bortskjemte når det gjelder vakre og gamle byer, men mange mener at Toruń stiller i en egen klasse, sammen med blant annet Krakow. En rekke av monumentene og bygningene i Toruń står på UNESCOs liste over verdensarv, hvorav flere dateres tilbake til 1200- og 1300-tallet. En av de mest populære severdighetene er huset som astronomen Nicolaus Copernicus bodde i, og som i dag er et museum i hans navn. Copernicus anerkjennes som den som beviste at planetene går i bane rundt sola, noe som ikke var en spesiell populær idé på tiden han levde i. Toruń er ellers kjent for å være byen som oppfant pepperkakene. Går du innom en av de koselige kaféene får du naturligvis servert mange varianter av bakverket, og de passer ypperlig sammen med en kopp kaffe.

Kraków og Auschwitz

Kraków er blant de vakreste byene i Europa, med en gamleby i sentrum full av flotte bygninger fra middelalderen. Naturligvis står Stare Miaso på UNESCOs liste over verdensarv. Der kan du se blant annet den vakre Mariakirken, den store markedsplassen Rynek Główny, verdens eldste ”shoppingsenter” Sukiennice, og byens gotiske rådhus fra 1400-tallet. På høyden i utkanten av gamlebyen, og rett ved elven Wisla, troner Wawel-slottet og dets tilhørende katedral. Til tross for alt det vakre Kraków har å by på, er det likevel byens historie fra Den andre verdenskrig som tiltrekker seg flest tilreisende. Konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau ligger omtrent 5 mil vest for sentrum, og er i dag et museum og minnesmerke som vitner om nazistenes grusomheter under krigen. For de historieinteresserte er også Oskar Schindler’s fabrikk, jødekvarteret Kazimierz, museet Galicia og byens synagoge fra 1400-tallet verdt besøket.

I utkanten av gamlebyen, ved elva Wisla, ligger Wawel-slottet.

Gamlebyen i Lublin med severdige gamle bygninger.

Lublin i øst

Lublin ligger ganske langt øst i Polen, og nært grensene til både Hviterussland og Ukraina. Det er likevel ikke lenger dit fra Warszawa enn at du når frem med leiebil på under to timer. Byen er svært vakker, og har en rekke unike severdigheter å vise frem. Det er også færre som reiser hit sammenlignet med for eksempel Gdansk og Krakow. Besøkende i Lublin opplever derfor en mer avslappende atmosfære enn det du finner andre steder. Lublins gamleby er intim, med mange vakre bygninger, trange og koselige gågater, og med hyggelige serveringssteder overalt. Byen har også en av landet flotteste katedraler, et middelalderslott fra 1400-tallet, og en rekke spennende museer. Lublin er også kjent for sine gode bryggerier, og besøkende bør ta seg tid til å smake på varene på en av de hyggelige pubene i sentrum.

Hel-halvøya med innbydende badestrender ligger ved Gdanskbukten.

Kjøretur langs det Baltiske Hav

Nesten hele kysten fra Świnoujście ved grensen til Tyskland, til Hel-halvøya som ligger ved Gdanskbukten, er dekket med flotte strender. En kjøretur langs denne delen av landet er spesielt fin å gjennomføre i sommerhalvåret. Da er badetemperaturen fin, i badebyene er det mye folkeliv, og du vil oppleve noe av det beste med Polen. Kjør for eksempel innom Międzyzdroje, feriebyen som Polens film- og TV-stjerner reiser til når de tar sommerferie, og når byen arrangerer festivaler. Besøk også den vakre nasjonalparken Słowiński, kjent for sine unike sanddyner, og de to småbyene Ustka og Leba som ligger på hver sin side av naturområdet. I tillegg til flere hyggelige småbyer og badesteder, er det også mange spennende severdigheter langs kysten. Du finner spesielt mange flotte bygninger i byen Kołobrzeg, blant annet byens basilika, og et vakkert fyrhus fra 1600-tallet. Om du starter turen i vest, bør du sørge for å også få med deg Sopot, Gdynia og Gdansk etter at du passerer Hel-halvøya.

Selskaper du kan leie bil fra i Polen

Det finnes noen få polske selskap som tilbyr bilutleie, for eksempel Panek og Express Rent a Car, men i begrenset omfang. På flyplasser og ellers i landet er det først og fremst de store internasjonale selskapene som dominerer markedet. Selskap som Hertz, Avis, Sixt, Europcar og Budget finner du overalt, og i nesten like stor grad selskap som Dollar og Thrifty.

7 vanlige spørsmål om leiebil i Polen

Hva er aldersgrensen for å få leie bil i Polen?

Leietaker og sjåfør må være minimum 21 år i Polen. I tillegg må sjåføren ha hatt førerkort i minimum 1 år. Disse kravene stilles også til eventuelle ekstra sjåfører. Det er vanlig at det kreves en tilleggsavgift for alle sjåfører som er under 25 år.

Er det trygt å kjøre i Polen?

Polen er ikke blant de tryggeste landene i Europa når det gjelder antall ulykker i trafikken. Likevel er sjansene for at det skal skje en ulykke lav. Du bør være mer oppmerksom på spesielt motgående trafikk på tofelts landeveier, og det anbefales at man kjører litt defensivt. Forlat aldri bilen med verdisaker i, selv ikke i bagasjerommet.

Må jeg ha internasjonalt førerkort i Polen?

Om du har førerkort fra et EU- eller EØS-land trenger du ikke internasjonalt førerkort (IDP) i Polen. Har du førerkort fra USA, Canada, Karibien, Sør-Amerika, Australia, Asia eller Afrika er internasjonalt førerkort påkrevd. Husk at IDP kan kun utstedes i landet du kommer fra.

Må jeg hente og levere bilen på samme sted når jeg leier i Polen?

Enveisleie aksepteres av samtlige bilutleieselskap i Polen, men det avhenger normalt at selskapet har kontorer begge steder. Noen selskap krever en liten avgift for enveisleie, mens andre tilbyr gratis enveisleie.

Kan jeg kjøre til Kaliningrad, Ukraina eller Hviterussland med leiebilen?

Om du kan kjøre leiebilen innom Kaliningrad, Ukraina eller Hviterussland kommer an på hvilket selskap du leier av. De fleste selskap er restriktive når landet det er snakk om ikke er medlem av EU/EØS, og spesielt disse tre landene. Hvis selskapet du leier fra aksepterer at bilen tas med utenfor EU/Schengen, må du regne med å måtte betale ekstra forsikring/avgift.

Er det vanlig med bomstasjoner i Polen?

Antallet strekninger med motorvei i Polen er noe begrenset, og alle er avgiftsbelagte på hele eller deler av strekningene. Dette gjelder per i dag veiene merket A1, A2, A4 og A8. Avgiften kommer an på hvor langt du kjører på motorveien, og du betaler i bomstasjoner når du skal ta av. Prisen er relativt lave, og du kan betale med både kort og kontanter. For betaling med kontanter aksepteres Zloty, Euro og USD.

Hvem kontakter jeg dersom jeg er involvert i en ulykke med leiebil i Polen?

Nødnummeret i Polen er 112. Dette skal du kun ringe dersom du har vært involvert i en ulykke der det er personskader, dersom det oppstår brann, eller ved andre alvorlige tilfeller og nødsituasjoner. Du bør også kontakte leiebilselskapet og/eller forsikringsselskapet du bruker.

Andre nummer:

 • Politi – 997
 • Brannvesen – 998
 • Medisinsk assistanse – 999
 • Veihjelp – 9637

Destinasjoner