Leiebil Lublin

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Polen
  4. chevron_right
  5. Leiebil Lublin

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Lublin

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Lublin fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Lublin gjennom oss.

Lublin guide

Bilutleie Lublin
Leiebil Lublin

Lublin ligger ca. 160 km sørøst for Polens hovedstad Warszawa, og har i overkant av 350.000 innbyggere (2008). Byen er ellers et sentrum for handelsvirksomhet og utdanning, og det kjente Marie Curie-universitetet ligger her.

Byen Lublin ble først gang nevnt på 1200-tallet – og hadde sin glansperiode på 1500-tallet, på grunn av sin strategiske beliggenhet mellom Krakow (Polens daværende hovedstad) og Vilnius (hovedstaden i Litauen). Den hadde den gangen et multikulturelt preg, og var et viktig sentrum både for jødedommen og for den kristne reformasjonsbevegelsen. Under 2. verdenskrig ble en av de verste nazistiske konsentrasjonsleirene – Majdanek – bygget rett ved byen. I løpet av krigen ble den jødiske befolkningen i Lublin redusert fra over 42.000 til rundt 4.500 – en ufattelig tragedie.

Mange av Lublins vikstigste severdigheter befinner seg i gåavstand fra hverandre i byens sentrum. Det gjelder bl.a. det gamle Lublin Slott fra middelalderen (restaurert på 1800-tallet) og Den Hellige Treenighets kapell fra 1300-tallet. I kapellet befinner det seg unike, bysantinske veggmalerier fra tidlig 1400-tall, samt en del nyere kunstverk. Like i nærheten ligger byens gamle torg, der man har avdekket fundamentene til en gammel 1300-tallskirke (St. Michaels-kirken). Det finnes for øvrig en rekke interessante kirkebygg i Lublin.

I det historiske sentrum er ellers flere av de gamle byportene bevart og flott restaurert – og de fungerer som et symbol for Lublin.

Blant byens mange museer og minnesmerker finner man flere knyttet til 2. verdenskrig. Det gjelder i første rekke Majdanek, som dokumenterer konsentrasjonsleirens grusomheter – men også Gestapo-museet (også kjent som Martyr-museet).

Lublin er utpekt som europeisk kulturhovedstad i 2016, og fram til da vil markedsføringen av en rekke planlagte begivenheter sette sitt preg på bybildet.

Lublin er også en shoppingby, der man i det historiske sentrum vil finne mange små spesialbutikker som selger souvenirer og lokale spesialiteter. I tillegg kan det nevnes at det i utkanten av byen ligger flere store kjøpesentre.

Lublin ligger midt mellom to internasjonale flyplasser: Warszawa Lufthavn ligger ca. 160 km nordvest for byen, mens Rzeszow Lufthavn ligger i en tilsvarende avstand sør for Lublin.