Leiebil Kraków

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Polen
  4. chevron_right
  5. Leiebil Kraków

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave leiebilpriser

Vi sammenligner mer enn 1600 leiebilselskaper for å finne de billigste prisene

Kvalitetssikrede merker

Sammenlign priser fra kjente selskaper som Avis, Sixt, Hertz og Europcar.

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Forsikring og ubegrenset kjørelengde vil alltid være inkludert i prisen oppgitt

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Vi legger aldri til kredittkortgebyrer eller skjulte kostnader

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Gratis avbestilling opptil 48 timer før planlagt henting. Vi har ingen endringsgebyrer.

Vi er alltid tilgjengelige

Vår kundeservice er alltid tilgjengelig når du trenger det

Bilutleie Kraków

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Kraków fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Kraków gjennom oss.

Kraków guide

Bilutleie Kraków

Leiebil Kraków

Kraków ligger helt sør i Polen, ved elva Wisla – og har omlag 850.000 innbyggere (2010). Kraków er Polens nest største by, og den regnes for å være landets kulturelle hovedstad. Den er dessuten et viktig sentrum for handel og industri.

Krakows historie som by strekker seg tilbake til ca. 800 e.Kr., med utgangspunkt i en mektig borg. En periode i middelalderen var den polsk hovedstad, men ble helt ødelagt av tatarene i 1241. Etter å ha blitt gjenoppbygget, fortsatte den å ha en sentral posisjon som polsk kroningsby.

Kraków har mange viktige kultur- og utdanningsinstitusjoner – bl.a. Polens eldste universitet (grunnlagt i 1364), samt en rekke andre høyskoler og akademier. Blant byens mange museer finner vi Czartoryski-museet (der man bl.a. kan se kunstverk av kjente renessansemalere) – og Det Jagiellonske Museum (som huser den berømte Copernicus’ globus).

Gamlebyen i Kraków (Stare Miasto) inneholder en rekke arkitektoniske og historiske severdigheter, og står i sin helhet på UNESCOs verdensarvliste. Mange av bygningene er i renessansestil, men også gotikk og barokk er representert. De tidligere festningsmurene og vollgravene rundt gamlebyen danner i dag fundamentet for et vakkert parkanlegg. To av de gamle festningstårnene er fremdeles intakte. Midt i det historiske sentrum ligger det gamle torvet fra 1300-tallet (Rynek Glowny), omkranset av flere monumentale byggverk, bl.a. Mariakirken (oppført i 1355). Også den store, berømte markedhallen Sukiennice ligger her. Der kan man også se utstillinger av polsk kunst. Dessuten må det flotte rådhustårnet fra 1300-tallet nevnes.

I den sørlige delen av gamlebyen ligger kalksteinsklippen Wawel, der både den mektige Kraków-katedralen og det gamle kongeslottet (begge fra 1300-tallet) ligger. I katedralen ligger flere av Polens gamle konger og helter begravet, og borggården rundt slottet regnes for å være en av Europas vakreste.

Også bydelen Kazimierz er verd et besøk, først og fremst fordi den representerer det historiske sentrum for byens sterke jødiske kultur. Her finner man også et betydelig jødisk museum.

Kraków ble kåret til europeisk kulturby i år 2000.

Nærmeste flyplass er Kraków Airport, som ligger 11 km vest for sentrum.

Meny