Leiebil Warszawa

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Polen
  4. chevron_right
  5. Leiebil Warszawa

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Warszawa

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Warszawa fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Warszawa gjennom oss.

Warszawa guide

Bilutleie Warszawa
Leiebil Warszawa

Warszawa er hovedstaden i Polen og landets største by. Den er også landets viktigste senter for kultur, vitenskap, politikk og industri. Warszawa ligger ved elven Wisla, cirka 350 km sør for Østersjø-kysten – og innbyggertallet i selve byen er på rundt 1,7 millioner (2008). Tar man drabantbyområdene med, stiger folketallet til nesten 3 millioner.

Warszawa har hatt bystatus siden 1334, og byen har opp gjennom historien hatt en sentral rolle under ulike herskere (bl.a. svenske, tyske og russiske). De ulike kulturpåvirkningene har satt sitt preg på byens arkitektur – som ble sterkt ødelagt under 2. verdenskrig.

Gamlebyen (Stare Miasto) utgjør Warszawas historiske sentrum, og ble gjenoppbygd etter krigen på en så vellykket måte at den kom på UNESCOs verdensarvliste –  som et særegent eksempel på et historisk kulturminneområde. Mange av Warszawas mest kjente attraksjoner ligger nettopp i Gamlebyen. Det gjelder bl.a. den imponerende Slottsplassen med Kongeslottet, Sigismundsøylen og Kobbertakspalasset – og det historiske torget, som er omgitt av vakre murbygninger. Også restene av de gamle bymurene med Portfestningen og det store Branicki-palasset må nevnes, som ligger i nærheten av Kongeslottet.

Warszawa har også mange praktfulle kirker å vise fram. Blant disse er St. Johannes døperens katedral (oppført i siste del av 1400-tallet), Jesuittkirken fra begynnelsen av 1600-tallet og St. Martin-kirken fra 1300-tallet. Andre severdige kirker er St. Florian og St. Mikael katedralbasilika, St. Anna-kirken og St. Alexander-kirken.

Ellers er Warszawa en viktig, europeisk kulturby – med flere teatre, konserthus og opera. I tillegg finnes det en rekke spennende museer i byen. Et av de mest populære er Frederic Chopin-museet (viet til den verdensberømte komponisten), men også Nasjonalmuseet, Warszawa Historiske Museum og det spesielle motormuseet er vel verd et besøk.

Warszawa er også en shoppingby – med flere store kjøpesentre, i tillegg til de mer tradisjonelle markedene. Ellers finnes det mange spennende butikker i Gamlebyen, der man bl.a. kan kjøpe med seg souvenirer og typiske, polske håndverksprodukter.

Nærmeste flyplass er Warszawa Frédéric Chopin Airport, som ligger 10 km sørvest for Warszawa.