Leiebil Hviterussland

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Hviterussland

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Hviterussland fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Hviterussland gjennom oss.

Hviterussland guide

Bilutleie Hviterussland
Leiebil Hviterussland

Hviterussland er en innlandsstat som grenser mot Polen i vest, Litauen og Latvia i nordvest, Russland i nord og øst og Ukraina i sør. Hovedstaden er Minsk. Det bor 9 457 500 (2012) innbyggere i landet.

Hviterussland er et lavtliggende land uten naturlige grenser mot nabolandene og landskapet består i all hovedsak av lave åser og koller. Nesten en tredjedel av landet er dekket av tette skogområder, og landets høyeste fjell, Dzyarzynskaya Hara, stiger bare 346 meter over havet. I sør er landet vått med mange myrer, elver og rundt 11 000 innsjøer.

I 1919 ble Hviterussland en del av Sovjetunionen, og utviklet seg etter andre verdenskrig til å bli et av de viktigste industrisentrene i hele Sovjetunionen. Under andre verdenskrig ble landet okkupert av Tyskland, og mistet mer enn en tredjedel av befolkningen. Siden 1994 har landet blitt styrt av Aleksander Lukasjenko. Landet er blitt omtalt som den siste sovjet-stat, og president Lukasjenko som Europas siste diktator. Hviterussland er derfor et svært isolert land i Europa.

Den nasjonale sikkerhetstjenesten KGB sørger for å holde den politiske opposisjonen under kontroll, demonstrasjoner mot styresmaktene er ulovlig. Hviterussland kritiseres for grove brudd på menneskerettighetene, og er det eneste landet i Europa hvor dødsstraff er lovlig. Det preges av høy korrupsjon og arbeidsledighet. En femtedel av landet ble sterkt forurenset da atomreaktoren i Tsjernobyl i nabolandet Ukraina eksploderte i 1986. Hviterussland sliter med store miljøproblemer etter omfattende utslipp fra tiden under Sovjetunionen.

Hviterussland har fortsatt mye tung industri som drives som i sovjettiden, med stor våpen- og maskinproduksjon. Mer enn 80 prosent av den økonomiske aktiviteten i Hviterussland eies og styres av staten. Landbrukssektoren er godt utviklet.

Det er få tradisjonelle turistattraksjoner i Hviterussland, og en må ha visum for å besøke landet. De fleste turister besøker hovedstaden Minsk for et par dager hvor en kan oppleve rene gater, ”lov og orden” og arkitektur fra Sovjetunionens dager.

National Minsk Airport er den største flyplassen i Hviterussland, og ligger 42 km øst for Minsk.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Destinasjoner