Leiebil Gdańsk

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Polen
  4. chevron_right
  5. Leiebil Gdańsk

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner mer enn 1600 leiebilselskaper for å finne de billigste prisene

Kvalitetssikrede merker

Sammenlign priser på leiebil fra kjente selskaper som Avis, Sixt, Hertz og Europcar

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Forsikring og ubegrenset kjørelengde er alltid inkludert i prisen

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Vi legger aldri til kredittkortgebyrer eller skjulte kostnader

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Gratis avbestilling opptil 48 timer før planlagt henting av leiebilen

Vi er alltid tilgjengelige

Vår kundeservice er alltid tilgjengelig når du trenger det

Bilutleie Gdańsk

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Gdańsk fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Gdańsk gjennom oss.

Gdańsk guide

Bilutleie Gdańsk

Leiebil Gdańsk

Gdańsk (tysk: Danzig) ligger helt nord i Polen, nærmere bestemt ved der elva Wisla renner ut i Gdanskbukta. Selve byen har et innbyggertall på omlag 457.000 (2010), og utgjør sammen med nabobyene Gdynia og Sopot en større urban region med i overkant av 1 million innbyggere (”Trippelbyen”).

Gdańsk er – sammen Gdynia – Polens viktigste havneby, og havnene i de to byene er administrert som én enhet.

De tradisjonelle næringer som skipsbygging, petrokjemisk, kjemisk og næringsmiddelindustri er fortsatt viktige, men siden 1990-årene ar det skjedd en betydelig omstilling til andre næringer, og blant nyere vekstnæringer finnes elektronisk industri, datateknologi, telekommunikasjon, kosmetikk og farmasi.

Gdańsk omtales første gang i år 980, og ble Hansaby på 1200-tallet. I 1308 ble den erobret av Den tyske orden. Fra 1300-tallet av og frem til 1945 er byen oftest omtalt under sitt tyske navn, Danzig. Senere har byen vært under vekslende styre, men har siden 2. verdenskrig vært en av Polens mest innflytelsesrike byer.

Gdańsk er i tillegg et viktig utdannings- og kultursenter, med universitet, høyskoler, forskningsinstitutter, nasjonalmuseum, opera, zoologisk hage m.m.

Gdańsk var tidligere kjent for sine arkitektoniske minnesmerker. Etter de store ødeleggelsene under den annen verdenskrig, er de fleste i dag gjenreist. Dette gjelder bl.a. Gamlebyen (Stare Miasto) med sine gavlhus fra 1500–1700-tallet og smale, krokete gater, og det vakre og imponerende Gamletorget «Dlugi Targ». Den rikt utsmykkede Mariakirken (oppført i perioden 1343–1502), for en stor del ødelagt 1945, er en av de største i Europa (lengde 105 m, bredde 66 m, tårnhøyde 78 m). Byen har også mange andre prektige kirker. Karakteristiske byggverk er også Krantor fra 1411 med skipsfartsmuseum samt renessanserådhuset fra 1605 med sitt 82 m høye tårn.

En stor turistattraksjon er også den gamle lastekranen «Stary Zuraw» fra 1300-tallet, der det idag er et sjøfartsmuseum.

Nærmeste flyplass er Gdańsk Lech Walesa Airport, som ligger 12 km nordvest for byen.

Meny