Leiebil Olkusz

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Polen
  4. chevron_right
  5. Leiebil Olkusz

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner mer enn 1600 leiebilselskaper for å finne de billigste prisene

Kvalitetssikrede merker

Sammenlign priser på leiebil fra kjente selskaper som Avis, Sixt, Hertz og Europcar

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Forsikring og ubegrenset kjørelengde er alltid inkludert i prisen

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Vi legger aldri til kredittkortgebyrer eller skjulte kostnader

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Gratis avbestilling opptil 48 timer før planlagt henting av leiebilen

Vi er alltid tilgjengelige

Vår kundeservice er alltid tilgjengelig når du trenger det

Bilutleie Olkusz

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Olkusz fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Olkusz gjennom oss.

Olkusz guide

Bilutleie Olkusz

Leiebil Olkusz

Olkusz er en by sør i Polen ikke langt fra grensen til Tsjekkia og Slovakia, rundt 30 km nordvest for Krakow. Den har 37 552  innbyggere (2006) og er den viktigste byen i regionen Olkusz.

Det første skriftlige dokumentet som refererer til byen er fra 1299. Byen ble opprinnelig styrt av borgere av tysk avstamning, og innbyggerne var for det meste velstående på grunn av blygruver i området. Også sølv er funnet her.
Byen ligger ved elven Baba like ved Krakowsko-Częstochowska høylandet. Rundt 40 km vest for byen befinner byen Czestochowa seg som besøkes av rundt fem millioner turister og pilegrimer hvert år. Pilegrimsmålet er Den Sorte Madonna av Częstochowa, også kalt Den Sorte Maria, som oppbevares i Jasna Góra-klosteret i byen og skal utføre mange mirakler.
Nærheten til Krakow, en av Polens mest besøkte byer, er også sentral for Olkusz.

En av de mest berømte bildene i verden som brukes som illustrasjons på holocausts grusomheter er av Rabbi Moshe Hagerman den Dayan, dommer i Olkusz, som blir gjort narr av og misbrukt av tyske soldater. Bildet ble senere identifisert av folk som overlevde krigen og datert til 31. juli 1940, også kalt «blodonsdag i Olkusz»

Den nærmeste store flyplassen er John Paul II internasjonale lufthavn Kraków-Balice, 39 km fra sentrum av Olkusz, Polen. En annen stor flyplass er Katowice internasjonale lufthavn, 51 km unna.

Meny