Leiebil Olkusz

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Polen
  4. chevron_right
  5. Leiebil Olkusz

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Olkusz

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Olkusz fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Olkusz gjennom oss.

Olkusz guide

Bilutleie Olkusz
Leiebil Olkusz

Olkusz er en by sør i Polen ikke langt fra grensen til Tsjekkia og Slovakia, rundt 30 km nordvest for Krakow. Den har 37 552  innbyggere (2006) og er den viktigste byen i regionen Olkusz.

Det første skriftlige dokumentet som refererer til byen er fra 1299. Byen ble opprinnelig styrt av borgere av tysk avstamning, og innbyggerne var for det meste velstående på grunn av blygruver i området. Også sølv er funnet her.
Byen ligger ved elven Baba like ved Krakowsko-Częstochowska høylandet. Rundt 40 km vest for byen befinner byen Czestochowa seg som besøkes av rundt fem millioner turister og pilegrimer hvert år. Pilegrimsmålet er Den Sorte Madonna av Częstochowa, også kalt Den Sorte Maria, som oppbevares i Jasna Góra-klosteret i byen og skal utføre mange mirakler.
Nærheten til Krakow, en av Polens mest besøkte byer, er også sentral for Olkusz.

En av de mest berømte bildene i verden som brukes som illustrasjons på holocausts grusomheter er av Rabbi Moshe Hagerman den Dayan, dommer i Olkusz, som blir gjort narr av og misbrukt av tyske soldater. Bildet ble senere identifisert av folk som overlevde krigen og datert til 31. juli 1940, også kalt «blodonsdag i Olkusz»

Den nærmeste store flyplassen er John Paul II internasjonale lufthavn Kraków-Balice, 39 km fra sentrum av Olkusz, Polen. En annen stor flyplass er Katowice internasjonale lufthavn, 51 km unna.