Leiebil Katowice

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Polen
  4. chevron_right
  5. Leiebil Katowice

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner mer enn 1600 leiebilselskaper for å finne de billigste prisene

Kvalitetssikrede merker

Sammenlign priser på leiebil fra kjente selskaper som Avis, Sixt, Hertz og Europcar

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Forsikring og ubegrenset kjørelengde er alltid inkludert i prisen

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Vi legger aldri til kredittkortgebyrer eller skjulte kostnader

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Gratis avbestilling opptil 48 timer før planlagt henting av leiebilen

Vi er alltid tilgjengelige

Vår kundeservice er alltid tilgjengelig når du trenger det

Bilutleie Katowice

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Katowice fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Katowice gjennom oss.

Katowice guide

Bilutleie Katowice

Leiebil Katowice

Katowice (tysk: Kattowitz) ligger helt sør i Polen, i regionen Schlesien – og er en by med rundt 320.000 innbyggere (2010). Den ligger imidlertid i et større, urbant område – der det totalt bor rundt 3,5 millioner mennesker. Katowice er først og fremst en viktig industriby – men er også områdets desiderte sentrum for kultur og utdanning.

Katowice ble grunnlagt rundt år 1600, men fikk ikke bystatus før i 1865. Den tyske påvirkningen på Katowice har historisk sett vært betydelig, men siden 1921 har byen tilhørt Polen – selv om et flertall av innbyggerne den gangen hadde foretrukket å være ”tyske”.

Det finnes en rekke betydelige kulturinstitusjoner i Katowice – deriblant flere teatre og museer. Svært mye av byens kultur er viet den schlesiske tradisjonen. Byens viktigste teater (etablert 1907) er Det Schlesiske Teater – mens det største og mest kjente museet er Det Schlesiske Museum. Sistnevnte holder til i en eldre, staselig hotellbygning – og huser en rekke etnologiske og arkeologiske gjenstander –  i tillegg til et stort antall schlesiske kunstverk.
Blant de andre museene må særlig det interessante museet for polsk scenografi nevnes.

Katowices sentrale kirke, Kristus-katedralen, er relativt ny – bygget i perioden 1927-1955 i klassisistisk stil. I tilknytning til den ligger et praktfullt, eldre erkebispepalass i en vakker park. Parker er det ellers mange av i Katowice – og den største og mest populære er Wojewodzki kultur- og rekreasjonspark, som bl.a. inneholder en zoologisk hage, et planetarium, et badeland og en fornøyelsespark.

Nærmeste flyplass er Katowice Airport, som ligger 40 km nord for byen.

Meny