Leiebil Stalowa Wola

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Polen
  4. chevron_right
  5. Leiebil Stalowa Wola

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Stalowa Wola

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Stalowa Wola fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Stalowa Wola gjennom oss.

Stalowa Wola guide

Bilutleie Stalowa Wola
Leiebil Stalowa Wola

Stalowa Wola ligger sørøst i Polen i regionen Subcarpathian Voivodeship. Den har en befolkning på 64 353 (2008) innbyggere.

Stalowa Wola er en av de yngste byene i Polen. Den ble designet på 30-tallet for arbeiderne på Huta Stalowa Wola, en stor stålfabrikk som blant annet lager våpen og annet utstyr for det militære. Da Huta Stalowa Wola og andre fabrikker ble opprettet på 30-tallet var det en del av den Polske regjerings strategi at de skulle ligge langt fra grensen til Tyskland og Sovjetunionen. Spesielt var dette viktig for produksjon av våpen og høyteknologivarer i årene mellom verdenskrigene.
Stalowa Wola er kjent for å være hjembyen til Dr. Eugene Lazowski som ofte kalles Polens svar på Schindler. Under andre verdenskrig skapte Dr. Eugene Lazowski, en militær lege som tilhørte den polske motstandsbevegelsen Armia Krajowa, rykte om en falsk epidemi, Epidemic tyfus, i byen Rozwadów (nå en bydel i Stalowa Wola) og omkringliggende landsbyer og byer. Han spilte på tyskernes helseangst og ideer om renhet og reddet anslagsvis 8000 polske jøder fra den visse død i nazistenes konsentrasjonsleirer. På grunn av redselen for smitte ble de ikke sendt i konsentrasjonsleir.

Den nærmeste store flyplassen i nærheten er Rzeszów-Jasionka Lufthavn, 66 km fra sentrum.