Leiebil Wrocław

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Polen
  4. chevron_right
  5. Leiebil Wrocław

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Vi sammenligner mer enn 1600 leiebilselskaper for å finne de billigste prisene

Kvalitetssikrede merker

Sammenlign priser på leiebil fra kjente selskaper som Avis, Sixt, Hertz og Europcar

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Forsikring og ubegrenset kjørelengde er alltid inkludert i prisen

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Vi legger aldri til kredittkortgebyrer eller skjulte kostnader

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Gratis avbestilling opptil 48 timer før planlagt henting av leiebilen

Vi er alltid tilgjengelige

Vår kundeservice er alltid tilgjengelig når du trenger det

Bilutleie Wrocław

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Wrocław fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Wrocław gjennom oss.

Wrocław guide

Bilutleie Wrocław

Leiebil Wrocław

Wrocław (tysk: Breslau) ligger i Polens sørvestlige hjørne – og har ca. 633.000 innbyggere (2010). Elva Oder deler byen i to, og har gjennom historien vært Wroclaws hovedpulsåre, og dessuten gjort byen til en viktig, sentraleuropeisk elvehavn. I år 2000 kunne Wrocław feire sitt 1000-årsjubileum.

Wrocław er en av Polens mest betydningsfulle industribyer – med bl.a. stor produksjon av biler, busser og jernbanevogner. Blant de store industrikonsernene som har etablert seg i Wrocław, er Siemens og Volvo. Ellers er byen kjent for sine høyskoler og universiteter, bl.a. Wrocław Universitet – som ble etablert i 1702.

Som de fleste andre polske byer ble Wrocław sterkt ødelagt under 2. verdenskrig – særlig i krigens sluttfase. Flere av de flotte historiske bygningene er gjenoppført (som kopier av de gamle) i etterkrigstiden. Det gjelder bl.a. byens domkirke fra 1100-tallet. Det finnes imidlertid også noen få historiske bygninger som ble spart under bombardementene, deriblant den vakre St. Idzis-kirken fra 1230 – som i dag er Wroclawa eldste, bevarte byggverk. En severdighet i seg selv er den såkalte Domkirkeøya – opprinnelig ei øy i Oder som nå er landfast. I tillegg til domkirken finner vi bl.a. også byens botaniske hage her (anlagt i 1811).

Ved sørbredden av Oder ligger Wroclaws gamle festningsvoller, og innenfor disse ligger det flere bevarte – og en del restaurerte – middelalderbygninger. Dessuten finner vi byens gamle markedsplass her – i tillegg til den gjenoppbygde Elisabeth-kirken med sitt 83 m høye tårn. På vollene kan man ellers oppleve det helt spesielle synet av det historiske maleriet Panorama Raclawicka – opprinnelig malt i byen Lviv i 1894, men flyttet til Wrocław i 1945. Det danner en sirkel med en omkrets på hele 120 meter, og framstiller en viktig historisk hendelse.

Populære besøksmål er ellers Nasjonalmuseet –  som bl.a. har en flott samling av middelalderkunst og Arkitekturmuseet – med en avdeling som viser byens gjenoppbygging etter krigen.

Nærmeste flyplass er Wrocław Kopernicus Airport, som ligger rundt 10 km sørøst for byen.

Meny