Leiebil Rzeszów

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Polen
  4. chevron_right
  5. Leiebil Rzeszów

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Rzeszów

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Rzeszów fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Rzeszów gjennom oss.

Rzeszów guide

Bilutleie Rzeszów
Leiebil Rzeszów

Rzeszów er en by sørøst i Polen med en befolkning på 179 455 (2010) innbyggere. Det ligger på begge sider av Wisłok elven, i den sentrale delen av den Sandomierska dalen ikke så langt fra grensen til Ukraina og Slovakia.

Det er en kjent universitetsby, og det største er Rzeszów universitet. Til sammen har den rundt 50 000 studenter som setter preg på byens kulturliv. Byen er et samferdselsknutepunkt med elvehavn og en variert industri, spesielt er software og informatikk viktig i byen. I 1991 besøkte Pave Johannes Paul II  Rzeszów. Under feiringen deltok nesten en million mennesker.

Slik som de fleste polske byer led både byen og spesielt dens jødiske befolkningen en tragisk skjebne etter okkupasjonen av den tyske hær. I løpet av krigen ble rundt 20 000 jøder myrdet i gettoen i Rzeszów. I bymuseet kan en få vite mer om historien til byen som ble grunnlagt i 1354.

Av byens viktigste attraksjoner er det gedigne palasset til den mektige Lubomirski familien og rådhuset fra 1591. Byen har en koselig gammelby som er konsentrert rundt markedsplassen. 20 km utenfor byen, i det lille stedet Lancut, ligger det vakre Lancut-slottet som ble bygget på 1600-tallet og nå er gjort om til museum.

Rzeszów-Jasionka Lufthavn (Port Lotniczy Rzeszów-Jasionka) ligger i landsbyen Jasionka 7,8 Km nord for byen.