Leiebil Poznań

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Polen
  4. chevron_right
  5. Leiebil Poznań

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Poznań

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Poznań fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Poznań gjennom oss.

Poznań guide

Bilutleie Poznań
Leiebil Poznań

Poznań er en by med rundt 560.000 innbyggere (2008), som ligger ved elva Warta sentralt i Polen – omtrent midt mellom Warszawa og Berlin. Poznań er en av Polens viktigste industribyer – og den har også stor betydning som handels-, kultur- og utdanningssentrum. Her ligger bl.a. det kjente deriblant Adam Mickiewicz-universitetet, som har over 130.000 studenter.

Poznań er en av Polens eldste byer, og den var på høyden av sin makt – bl.a. som fyrstesete – på 1200-tallet. Sentrum lå da på høyre elvebredd. Etter hvert ble en nyere, tysk bydel bygget opp på venstre bredd – og her lå byens maktsentrum på 1500-tallet, under Poznans neste glansperiode. I 1793 kom byen under preussisk herredømme, men har siden 1919 tilhørt Polen. Som så mange andre polske byer, ble Poznań sterk ødelagt under 2. verdenskrig – men ble i løpet av de første etterkrigsårene fullstendig gjenoppbygd.

Mange av Poznans severdigheter befinner seg i Gamlebyen. Her ligger det gamle middelaldertorget med rådhuset fra 1300-tallet med sin nåværende fasade er fra 1500-tallet.

I Gamlebyen finner vi dessuten Gorka-palasset, et bygningskompleks fra 1500-tallet som bl.a. huser byens arkeologiske museum. Av andre kulturinstitusjoner må følgende nevnes: Det praktfulle Raczynski-biblioteket fra 1800-tallet, spesialmuseet for musikkinstrumenter, det gamle kongelige slottet (som i dag huser et kunstmuseum) og Zamek Cesarski – et palass innviet i 1910 for den tyske keiser Vilhelm II. Det fungerer i dag som kulturhus og historisk museum.

Poznans aller mest berømte byggverk er den imponerende St. Peter og St. Paulus-basilikaen, som er Polens eldste katedral (påbegynt allerede på 900-tallet).

Ellers er Poznań kjent for å være vertskap for to av Polens mest populære kulturarrangementer – den årlige Malta Teaterfestival og Henryk Wieniawski Internasjonale Fiolinkonkurranse, som arrangeres hvert femte år.

Nærmeste flyplass er Henryk Wieniawski Airport, som ligger 7 km vest for sentrum.