Leiebil Lübeck

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Tyskland
  4. chevron_right
  5. Leiebil Lübeck

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Lübeck

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Lübeck fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Lübeck gjennom oss.

Lübeck guide

Bilutleie Lübeck
Leiebil Lübeck

Hansabyen Lübeck er den nest største byen i Schleswig-Holstein nord i Tyskland, og en av de store havnene i Tyskland. Den ligger ved elven Trave og var i flere århundrer «hovedstaden» av det mektige Hansaforbundet. Byen har en befolkning på 210 577 (2011) innbyggere. Lübecks verneverdige gamleby ligger på et høydedrag mellom elvene Wakenitz og Trave som knytter den til Østersjøen 15 kilometer lenger nord.

I 700 år, mellom 1226 og 1937, var Lübeck en selvstendig bystat. I 1937 kom Stor-Hamburg-loven i 1937 slik at byen mistet selvstendigheten og kom under den prøyssiske provinsen Schleswig-Holstein. En tror at grunnen til at byen mistet selvstendigheten er at Lübecks myndigheter nektet Hitler å holde tale i byen under valgkampen i 1932

Bombingen av Lübeck under 2. verdenskrig ødela tre av de viktigste kirkene og større deler av tettbebyggelsen. Gamlebyen står på UNESCOs verdensarvliste og er kjent for det årlige tradisjonsrike julemarkedet og vakre eksempler på arkitektur fra middelalderen. Lübeck regnes som det fremste eksempelet på en selvstendig bystat i middelalderens Nord-Europa.

Lübeck er også kjent for sin marsipanproduksjon. Ifølge en lokal legende ble marsipan oppfunnet i Lübeck som svar på militær beleiring eller hungersnød. Historien er at byen gikk tom for all mat unntatt lagrede mandler og sukker som ble brukt til å lage brød av marsipan

Lübeck er en rik kulturby og har mange små museer, et av dem er Lübeck Museet for dukketeater.

Lübeck internasjonale flyplass ligger 8 km sør for Lübeck.