Leiebil Berlin

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil Tyskland
 4. chevron_right
 5. Leiebil Berlin

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i Berlin

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Berlin fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Berlin gjennom oss.

Berlin guide

Bilutleie Berlin
Leiebil Berlin

Berlin ligger nordøst i Tyskland, ved elven Spree, og er landets hovedstad. Selve byen har 3,5 millioner innbyggere (2010), mens metropolområdet har et innbyggertall på 4,5 millioner.

Berlin er landets viktigste senter for europeisk politikk, kultur og vitenskap – og er dessuten et transportknutepunkt. Byen har en rik historie, og var som kjent delt i to (Øst-Berlin og Vest-Berlin) fra 2. verdenskrig og frem til 1989 – da Berlinmuren falt. Denne delingen preger bybildet fremdeles.

Berlin har flere universiteter, palasser, museer, teatre, operahus og gallerier, og byen er en populær turistdestinasjon. Berlin er også kjent for sitt livlige og varierte natteliv med puber, barer og nattklubber.

Attraksjoner

Byens mest berømte landemerke er «Brandenburger Tor» fra 1791, som er den eneste gjenværende byporten av «det gamle Berlin».

Andre populære turistattraksjoner er bl.a. Berliner Dom – katedral fra 1905, Operahuset «Staatsoper Berlin» fra 1749, «Rotes Rathhaus» – «Det røde rådhus» fra 1869, Marienkirche – gotisk kirke fra 1200-tallet samt Nikolai-kirken fra 1230.

På ei kunstig øy i elven Spree, ligger Berlins eldste og mest kjente museumskompleks. Området heter «Museuminsel» (Museumsøya), og er verdens største museumskompleks. Her finner man bl.a. Altes Museum – med sin antikksamling, Neues Museum – med egyptisk og forhistoriske samlinger, Pergamonmuseet – med utstillinger av antikk monumental-arkitektur samt orientalsk og muslimsk kunst, Alte Nationalgalerie – med malerier og skulpturer fra 1800-tallet samt Bodemuseum – med skulpturer og bysantisk kunst.

Museumsøya står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Berlin har ellers en zoologisk- og botanisk hage samt et akvarium.

Museumsøya står på UNESCOs verdensarvliste.

Utforsk Berlin med leiebil

Selv om Berlin har mye å by på i form av severdigheter, uteliv, opplevelser, og alt det der, så er det absolutt å anbefale at du også utforsker regionen om du har tid. Med leiebil kommer du deg raskt og rimelig frem, uten å være avhengig av tog- eller busstidene. Innenfor en ganske kort radius finner du mange spennende byer og landsbyer, og også mange badesteder som er flotte å dra innom når været er varmt. Her er noen forslag.

Palasset i Charlottenburg er bygget i rokokko-stil på slutten av 1600-tallet.

Schloss Charlottenburg – Berlins største severdighet

Palasset i Charlottenburg er det største og eldste som fortsatt eksisterer i Berlin-området. Det ble bygget i rokokko-stil på slutten av 1600-tallet, men er utvidet flere ganger i tiden etter. Både palasset og den tilhørende hagen er blant de vakreste i Europa. Hagen ble designet av samme arkitekt som tegnet hagen til slottet i Versailles. Du kan besøke Charlottenburg året rundt, og mye av palasset og de tilhørende bygningen er åpne for publikum.

 • Charlottenburg ligger i utkanten av sentrum. Hvor du kommer fra vil ha stor betydning for tiden det tar å komme dit (Berlin er en meget stor by, også i utstrekning). Avstanden fra Mitte, det vil si sentrum, er cirka 8 kilometer. Det tar omtrent 20 minutter å kjøre til det vakre slottet fra Alexanderplatz.
Badebyen Wannsee er populært reisemål.

Wannsee – Badeby for historieinteresserte

Wannsee er en liten kommune som ligger ganske nært Berlin, og som er både berømt og beryktet. Stedet har en trist plass i den moderne verdenshistorien, da det var her nazistene la planene sine for jødeutryddelsen under Den andre verdenskrigen. Navnet Wannsee er fra de to innsjøene som ligger her. Hit reiser berlinerne for å bade, gå turer i de fine parkene og skogene, og for å hygge seg på de mange restaurantene og kaféene. Det er flere interessante bygninger, monumenter og andre severdigheter her, og spesielt anbefales det å ta turen innom Wannsee Villa, huset der Wannsee-konferransen foregikk, og som nå er et museum og utdanningssenter.

 • Fra Mitte i Berlin er det cirka 25 kilometer til Wannsee. Den første milen går da på motorvei, mens de siste omtrent 15 kilometrene går på landevei. Turen vil ta omtrent 40 minutter om du kjører fra midt i sentrum.
Potsdam – Tysklands svar på Versailles.

Potsdam – Tysklands Versailles

Det er nesten synd å besøke Berlin uten å dra innom Potsdam i samme slengen. Den lille og vakre byen ligger ikke langt unna, og byr på opplevelser du ikke finner andre steder i regionen. Potsdam kalles gjerne for Tysklands Versailles, både på grunn av arkitekturen, og fordi det var hit de adelige dro for å forlyste seg. Det aller meste er vakkert og gammelt, med en rik historie, også fra nyere tid. Blant annet finner du den berømte spion-broen her, Glienicker Brücke, der øst og vest utvekslet agenter under Den kalde krigen (se filmen ”Bridge of Spies” med Tom Hanks). Byens viktigste severdighet er nok likevel Schloss Sanssouci, en av mange bygninger i Potsdam som står på UNESCOs liste over verdensarv.

 • Fra Berlin sentrum er det cirka 33 kilometer til Potsdam, der du kjører på motorvei omtrent en tredjedel av veien. Den korteste ruten tar deg forbi blant annet Wannsee. Du bør beregne cirka 50 minutters kjøretid med leiebil.

Sachsenhausen og Oranienburg – Middelalderby og konsentrasjonsleir

Oranienburg er en liten og vakker middelalderby like nord for Berlin. I byens historiske senter finner du mange severdigheter, blant annet et flott slott og mye nydelig arkitektur. Det er likevel byens tilknytning til konsentrasjonsleiren Sachsenhausen som i dag setter Oranienburg på kartet. Sachsenhausen er en av bydelene som ligger i utkanten av Oranienburg, og hvor nazistene primært fengslet og drepte politiske fanger. I dag er det 12 forskjellige utstillinger og museer her som dokumenterer historien, og som er åpent hele året, unntatt på mandager.

 • Fra Berlin Mitte er det cirka 35 kilometer til Oranienburg. Det meste av strekningen går på motorvei, og du bruker normalt omtrent 40 minutter på kjøreturen.
Oranienburg – den lille vakre middelalderbyen.
Ta en båttur på en av de mange kanalene og elvene i Spreewald .

Spreewald – Når du trenger en dag eller to i det grønne

Spreewald er navnet på vernet og vannrikt naturområde som ligger sør for Berlin. Her fant det siste store slaget mellom tyskerne og sovjetiske styrker sted under Den andre verdenskrigen. I dag er dette et perfekt område å utforske for de som liker fred, ro og vakker natur. I området finner du mange historiske bygninger, museer, slott og andre severdigheter, godt med muligheter for en liten båttur på en av de mange kanalene og elvene, koselige hotell, restauranter og kaféer, og fargerike festivaler nesten hele året. Flere av hotellene har spa i toppklassen, med vann fra varme kilder.

 • Fra Berlin til Lübbenau, den viktigste landsbyen i Spreewald, er det cirka 90 kilometer. Du kjører som godt som hele strekningen på motorvei, og kan beregne en tidsbruk på omtrent 1 time og 10 minutter hver vei.
Fartsgrensen i sentrum er som regel 50 kilometer i timen.

Parkering og trafikk med leiebil

I Tyskland er det generelt vanskelig å finne gratis parkeringsplasser i byene. Samtidig er det meste på stell, og i Berlin er det mer enn nok med offentlige parkeringsplasser og parkeringshus som er godt markerte, både med skilt og i navigasjonssystemene. Det er også vanlig at hotellene og de mest besøkte severdighetene har godt med parkeringsplasser for tilreisende.

Å kjøre i Berlin går som regel helt fint, men vær oppmerksom på at i mange strøk er gatene trange. Det er også mange enveiskjørte gater, spesielt i sentrum, så navigasjon i leiebilen er anbefalt. Innbyggerne er generelt flinke sjåfører, de kjører trygt og overholder trafikkreglene. Fartsgrensen i byene er som regel 50 kilometer i timen, og det er hyppige fartskontroller, samt fartsmålere langs veiene. Husk at det er mange syklister i Berlin, og veiene har ofte eget sykkelfelt som du bør ta hensyn til.

Flyplass

Hovedflyplassen som per 2020 betjener Berlin er Berlin Tegel Airport. I tillegg brukes også Berlin Schönefeld Airport. Den siste er under utvidelse, og vil overta som hovedflyplass i slutten av 2020. Navnet vil da også endres til Willy Brandt Airport, Berlin Brandenburg International (som regel brukes kortvarianten Berlin Brandenburg Airport).

Berlin Brandenburg Airport

På Berlin Tegel Airport finner du alle bilutleieselskapenes skranker og kontorer samlet i et eget senter i Terminal E. leiebilene er parkert rett i nærheten. Per 2020 er det 12 selskap på Tegel, blant annet Hertz, Thrifty, Sixt, Avis, Budget, Europcar og Alamo.

 • Berlin Tegel Airport, som sannsynligvis legges ned når den nye flyplassen settes i full drift, ligger innenfor bygrensene, og cirka 12 kilometer fra Berlin Mitte. Kjøretiden er omtrent 25 minutter.
 • Berlin Brandenburg Airport ligger 20 kilometer nesten rett sør for Berlins sentrum. Kjøretiden på mellom flyplassen og Berlin Mitte er cirka 40 minutter.