Leiebil München

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil Tyskland
 4. chevron_right
 5. Leiebil München

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i München

Sammenlign priser og finn billig leiebil i München fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i München gjennom oss.

München guide

Bilutleie München
Leiebil München

München er hovedstad i den sør-tyske delstaten Bayern, og en av Tysklands aller mest innflytelsesrike byer. Den ligger ved elven Isar, og har ca 1.3 millioner innbyggere (2010). München er et viktig samferdelsknutepunkt – og har dessuten en variert industri. Tradisjonelt har byen vært kjent for sin ølproduksjon og for sitt rike kulturliv. Turismen er i dag en viktig næringsvei.

München ble offisielt grunnlagt i 1158, men hadde da allerede i et par hundre år vært bebodd av munker fra klosteret Tegernsee. I løpet av middelalderen befestet München sin posisjon som handelssentrum, først og fremst med hensyn til omsetning av håndverk og kunstprodukter.

Attraksjoner

Flere av Münchens severdigheter er konsentrert rundt torget Marienplatz. Her ligger bl.a. Neues Rathaus (det nye rådhuset) – oppført på slutten av 1800-tallet i nygotisk stil samt søylen Mariensäule. I nærheten ligger også Altes Rathaus (det gamle rådhuset) fra middelalderen, med sitt vakre tårn. Bygningen huser nå et leketøysmuseum.

Marienplatz i München hvor flere av byen severdigheter er konsentrert.

Andre historiske attraksjoner er det tidligere kongeslottet Alter Hof, der de eldste delene er fra 1200-tallet. Også den store Frauenkirche fra 1271 også nevnes. Kirken ble påbygget på slutten av 1400-tallet med to 99 meter høye tårn. Ellers kan følgende severdige bygninger nevnes – de fleste fra 1600- og 1700-tallet: Theatinerkirche og St. Johannes-Nepomuk Kirche – samt slottene Residenz og Nymphenburg. Det finnes dessuten en rekke praktbygg fra 1800-tallet i München – deriblant Glyptothek, Staatsgalerie og Propylän, som alle ligger ved Königsplatz.

Kulturbyen München har selvsagt også en rekke museer, kunstgallerier, teatre og konserthus å by på – og det arrangeres dessuten en rekke store kulturarrangementer i byen, bl.a. den årlige, verdensberømte ”Oktoberfest”.

Mange kjenner til at et av Tysklands beste fotballag gjennom tidene, FC Bayern München, har sin hjemmebane her. De spiller sine hjemmekamper på det nye «Allianz Arena» –  et kjempestadion med sitteplasser til 66.000 tilskuere.

Utforsk München med leiebil

Bayern er et flott område med mange vakre byer, innsjøer og skoger, med alpene som bakteppe. Med leiebil kommer du deg enkelt til vakre landsbyer, slott og andre severdigheter som er verdt å besøke når du er i München. Det er også mange steder i denne regionen som er av historisk betydning, spesielt fra Den andre verdenskrigen. Her har du forslag til kjøreruter som er blant de mest populære.

Herrenchiemsee – Bayerns svar på Versailles

En av de vakre hagene ved Herrenchiemsee – Tysklands svar på Versailles.

Herrenchiemsee er et kompleks som består av to palasser på øya Herreninsel i Chiemsee, Bayerns største innsjø (Bodensee er riktignok større, men den ligger bare delvis i Bayern). Et av palassene ble bygget av Ludwig II av Bayern, samme konge som også bygde det kjente Schloss Neuschwanstein. Det er inspirert av Versailles utenfor Paris, og står på grunnen hvor det tidligere lå et kloster. I dag er Herrenchiemsee en meget populær turistattraksjon. Du kan få guidede omvisninger i palassene, og oppleve de ekstravagante omgivelsene som Bayerns konger oppholdt seg i. Både palassene, det gamle klosteret, og de vakre hagene som ligger på øya er en unik opplevelse.

 • Fra München til Prien am Chiemsee er det 87 kilometer dersom du velger den korteste veien med motorveien A8. Kjøreturen tar omtrent 1 time.
 • I Prien am Chiemsee er det stor parkeringsplass rett ved siden av der båten over til Herrenchiemsee går fra.
 • Båten går kontinuerlig, og turen til øya tar bare noen minutter.
Det tyske slottet Neuschwanstein Schloss.

Neuschwanstein Schloss – Det vakreste slottet i Tyskland

Dette slottet har du sannsynligvis sett på film. For eksempel er slottet i Disney-versjonen av Askepott inspirert av Neuschwanstein Schloss. Dette er nok det mest kjente slottet i hele Tyskland, og mange mener det også er det vakreste. Det ble bygget på slutten av 1800-tallet av Ludwig II av Bayern, og var ment å skulle bli hans permanente hjem. Imidlertid ble den stakkars Ludwig erklært sinnssyk, og like etterpå druknet han under mystiske omstendigheter, rett før slottet stod ferdig. I dag er Neuschwanstein en av de mest populære severdighetene i Bayern. Husk at en omvisning må bookes på forhånd, og at du må spasere opp til slottet fra landsbyen under. Turen går gjennom nydelig landskap, og tar omtrent 40 minutter.

 • Fra sentrum av München til Neuschwanstein Schloss er det omtrent 108 kilometer om du velger å kjøre den korteste veien via Starnberg ved innsjøen Starnberger See. Kjøreturen går for det meste på landevei etter at du passerer Starnberg, og vil ta cirka 1 time og 30 minutter.
Fra gamlebyen i Nürnberg – byen som tidligere ble ansett som en av Tysklands vakreste.

Nürnberg – Münchens vakre lillebror

Før Den andre verdenskrigen var Nürnberg ansett som en av Tyskland og Bayerns vakreste byer. Det meste av byens sentrum ble imidlertid ødelagt av bombingen, men heldigvis gjenoppbygget etter krigen. Gamlebyen, palasset, bymurene og broene ser omtrent helt like ut i dag, som de gjorde da de ble bygget i middelalderen. Kaiserburg som troner over gamlebyen er den viktigste severdigheten, men det er mer enn nok annet å se på i denne byen. Om du er interessert i krigens historie har du mange museer å besøke i Nürnberg, blant annet justispalasset der Nürnbergprosessene ble holdt.

 • Du kjører på motorvei hele strekningen mellom München og Nürnberg, i retning nesten rett nordover. Distansen er omtrent 168 kilometer, med en kjøretid på cirka 2 timer.

Dachau – Den andre verdenskrigens første konsentrasjonsleir

Dachau er en by like utenfor München, i dag med omtrent 47 000 innbyggere. Stedet er mest kjent for sin umenneskelige rolle under Den andre verdenskrigen. Like utenfor det billedskjønne sentrumet, ble konsentrasjonsleiren KZ Dachau bygget i 1933. Her ble titusenvis av fanger henrettet og pint, frem til amerikanske styrker inntok området 29. april 1945. I tillegg til å besøke leiren, som i dag er et museum og minnested, bør du få med deg sentrum av byen. Der finner du blant annet Schloss Dachau, og mange vakre bygninger av historisk interesse.

 • Den raskeste veien fra München sentrum til Dachau er som regel å kjøre nordover til du kommer til Allianz Arena, og deretter ta av mot vest til Dachau. Strekningen er da cirka 30 kilometer, og du bruker normalt 25 til 30 minutter med leiebil.
 • Merk deg at man må være minimum 14 år gammel for å kunne besøke konsentrasjonsleiren.
Utenfor det billedskjønne sentrum av Dachau finner man konsentrasjonsleiren fra andre verdenskrig.

 

Berchtesgaden – et besøk du sent vil glemme.

Berchtesgaden og Kehlsteinhaus – Besøk Ørneredet

Som mange andre steder i det sørlige Tyskland har Berchtesgaden en mørk historie fra Den andre verdenskrig. Den vakre landsbyen ligger ved foten av fjellet Kehlstein, der nazistene bygde Kehlsteinhaus i 1938. Bygningen som topplederne i nazipartiet hadde som møtested ligger på en av fjellets topper, og er mest kjent under navnet ”Ørneredet”. Landsbyen Berchtesgaden er en perle, med vakre hus og koselige gater, og med innsjøen Königssee like i nærheten. Et besøk hit er neppe noe du kommer til å angre på. Samtidig kan du ta turen opp til den historiske bygningen på toppen over landsbyen, både av historiske hensyn, og for å få med deg den utrolige utsikten utover Obersalzberg. Vurder også en tur innom Salzburg i samme slengen, siden du likevel passerer i utkanten av byen når du kommer fra München.

 • Den korteste veien mellom München og Berchtesgaden er om du kjører motorveien A8 via Rosenheim. Distansen er da omtrent 155 kilometer, og du vil bruke cirka 1 time og 45 minutter på kjøreturen.
Det er relativt enkelt å kjøre i München.

Parkering og trafikk med leiebil

Det er relativt enkelt å finne parkeringsplass, også i gatene, når du er i München. Vær oppmerksom på at plasser som er merket med grønne striper er forbeholdt innbyggerne i byen, og krever at bilen er registrert i en tilhørende database. Alle andre skal parkere på plasser som er merket med blått. På dagtid må du betale avgift på automatene som står langs gatene, og prisen vil variere ettersom hvor sentralt parkeringsplassen ligger. Prisene er ikke spesielt høye i forhold til hva man betaler i mange andre europeiske storbyer. Det er også nok med parkeringshus i sentrum. Disse vil du normalt finne enkelt med leiebilens navigasjon, eller med smarttelefon med navigasjon.

Å komme seg frem med leiebil inne i sentrum av München er relativt enkelt, men det beste er å bruke navigasjon dersom du ikke er kjent. I noen strøk er gatene trange, og det finnes mange enveiskjørte gater her. Trafikken kan imidlertid være ganske tett til tider. Når du skal inn og ut av byen går det mye enklere. Motorveiene i Tyskland er som regel meget gode, og sjåførene kjører hensynsfullt, selv om mange holder høy hastighet.

Flyplass

Det tyske navnet på den internasjonale flyplassen i München er Flughafen München. Dette er den nest mest travle flyplassen i Tyskland, kun forbigått av Flughafen Frankfurt am Main. Det totale antallet passasjerer årlig er på over 48 millioner mennesker. Flughafen München har to hovedterminaler. Terminal 1 er den eldste, og håndterer for det meste lavprisselskapene, og flyselskap som ikke tilhører Star Alliance. Terminal 2 håndterer alle flyene til Lufthansa, og de fleste fly som er tilknyttet Star Alliance. Terminalen holder imidlertid til i to forskjellige bygninger, med flyparkering mellom hverandre.

Leiebilselskapene holder til i et eget senter i midten av flyplassen, og utenfor terminalene. Dette ligger rett ved parkeringshuset der bilene skal hentes og leveres. Levering av leiebil er for øvrig veldig enkelt på flyplassen i München. Alle selskap bruker det samme servicesenteret for dette. Per i dag Sixt, Avis, Budget, Europcar, Alamo, Enterprise, National og Flizzr representerte på flyplassen i München.

 • Fra flyplassen utenfor München og inn til sentrum er det omtrent 35 kilometer om du velger den raskeste ruten. Kjøretiden vil bli cirka 30 minutter.
Flyplassen i München om natten.