Leiebil Paris

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil Frankrike
 4. chevron_right
 5. Leiebil Paris

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i Paris

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Paris fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Paris gjennom oss.

Paris guide

Bilutleie Paris
Leiebil Paris

Paris, Frankrikes hovedstad, ligger like nedenfor der elva Marne munner ut i Seinen, og sistnevnte deler byen i to: Høyre bredd og venstre bredd. Selve byen, Ville de Paris, har et innbyggertall på ca. 2,2 millioner (2010), mens den større byregionen Paris har et totalt folketall på mellom 11 og 12 millioner. Ville de Paris er administrativt delt inn i 20 såkalte ”arrondissementer”.

Attraksjoner

Paris blir av mange regnet som Europas kultur- og motehovedstad, og den kan by på utallige severdigheter. Noen av de mest kjente og populære besøksmålene er den gotiske katedralen Notre-Dame, som ligger på øya Ile de la Cité midt i Seinen. Den ble påbegynt før år 1200 og er et av verdens mest berømte kirkebygg. Fra tårnet (387 trappetrinn) er det fin utsikt over sentrale deler av Paris. Andre kjente kirker i Paris er den hvite basilikaen Sacre Coeur, som ligger på Montmartre-høyden fra slutten av av 1800-tallet og den meget vakre St. Sulpice-kirken fra 1754, som ligger i  St. Germain-området.

Paris’ desidert mest berømte landemerke er Eiffeltårnet, bygget i 1889 til hundreårsjubileet for den franske revolusjonen. Tårnet er 324 m høyt (inkl. antennen på toppen), og var i sin tid verdens høyeste bygning. Det går heis opp til toppen, og derfra har man en fantastisk panoramautsikt. Omtrent like berømt er Triumfbuen med den ukjente soldats grav, som ligger på Place de l’Etoile (Stjerneplassen), i den ene enden av paradegaten Champs Elysées. I den andre enden av gaten finner vi Place de la Concorde, der det står en over 3000 år gammel egyptisk obelisk. I tilknytning til Place de la Concorde ligger de vakre Tuileries-hagene.

Trafikken i Paris med Champs Elysees i bakgrunnen.

Ved parken finner vi dessuten Frankrikes mest populære kunstmuseum, Louvre, der alle de store fra billedkunstens historie er representert – bl.a. Leonardo da Vinci med maleriet ”Mona Lisa”. I en metropol som Paris finnes det selvsagt også en rekke andre museer (bl.a. det moderne Pompidou-senteret), i tillegg til opera, teatre, konsertsaler og andre kulturinstitusjoner.

Et besøk på en av de mange restaurantene og kaféene i Paris er en selvfølge.

Når det gjelder arkitektur, er også flere av broene over Seinen verdt å se.  Det gjelder særlig den eldste av dem, Pont Neuf – som ble bygget allerede rundt år 1600.

Ellers er jo Paris kjent for sitt rike restaurant-tilbud. Et besøk på noen av de sjarmerende ute-caféene i det pittoreske Latinerkvarteret på venstre bredd, er et must for enhver Paris-turist.

Paris besøkes hvert år av mer enn 30 millioner turister, deriblant mange barnefamilier – som garantert legger turen om den gigantiske fornøyelsesparken Disneyland Paris – ca. 30 km øst for selve byen.

Utforsk Paris med leiebil

Paris er et flott utgangspunkt om du vil oppleve det nordlige Frankrike. Etter at du har tatt for deg slikt som Eiffeltårnet og Louvre, er det kort vei med leiebil til en rekke flotte steder der du vil få helt andre inntrykk og opplevelser. Det er mange små og vakre byer i regionen, og kanskje spesielt om du kjører nordover mot Den engelske kanal. her er noen forslag til dagsturer som er enkle å gjennomføre med bil.

Versailles – Jakthytten til Ludvig XIII

Versailles er blant de mest kjente slottene i verden, men startet sin historie som en liten jakthytte som de kongelige benyttet seg av. Etter hvert ble det bygget et lite slott der hytta stod, før Ludvig XIII bestemte seg for å gjøre alvor av det hele. Etterhvert ble Château de Versailles residens for de franske kongene, inkludert blant andre Ludvig XIV (Solkongen), frem til Den franske revolusjonen i 1830. Etter dette har Versailles vært brukt i offisielle sammenhenger, og som museum. Palasset og de vakre hagene rundt regnes som en av de viktigste severdighetene i Frankrike, og du vil lære mye om den franske historien når du drar innom.

 • Fra Louvre-museet, i midten av sentrum i Paris, til Versailles er den korteste veien cirka 21 kilometer. Ved vanlig mengde trafikk vil kjøreturen ta omtrent 40 minutter.
Palasset og de vakre hagene rundt regnes som en av de viktigste severdighetene i Frankrike, og du vil lære mye om den franske historien når du drar innom.
Holmen Mont Saint-Michel ble brukt som festning i romertiden.

Mont Saint-Michel – Unik klosterby på nordkysten av Frankrike

Mont Saint-Michel har du sannsynligvis sett bilde eller film av før. Dette er en steinete holme som ser ut som et lite fjell som stikker opp fra havet. Holmen har en lang historie, og ble blant annet brukt som festning i romertiden, før det ble bygget et kloster på toppen en gang på 700-tallet. Rundt klosteret er det hyggelige små hus langs brosteinsbelagte gater, som strekker seg opp mot toppen av holmen. Under den Franske revolusjonen ble Mont Saint-Michel omgjort til et fengsel. Holmen ble senere erklært som et nasjonalmonument. I dag går det en tusen meter lang bro over til den vakre lille holmen, og du kan parkere leiebilen rett ved foten av Mont Saint-Michel.

 • Dersom du kjører fra sentrum i Paris via Caen er det cirka 360 kilometer til Mont Saint-Michel. Kjøreturen uten stopp tar da rundt 4 timer.
 • Kjører du via Le Mans er strekningen kun 15 kilometer lenger, men kjøreturen vil ta cirka 1 time mer.
Walt Disney Studio Park passer for både store og små!

Disneyland Paris og Walt Disney Studios Park

Om du er i Frankrikes hovedstad på familietur (eller bare har et lekent sinn), bør du vurdere å ta en tur med leiebilen innom Disneyland Paris og Walt Disney Studios Park. Dette er fornøyelsesparken som tidligere het Euro Disney, og som i dag er to sammenslåtte parker. Her er det ingen solkonger som regjerer, men i stedet Mikke Mus og Donald Duck. Anlegget ligger i utkanten av Paris, omtrent rett øst for sentrum, like ved drabantbyen Chessy. Totalt er det over 320 millioner mennesker som har vært innom, noe som gjør Disneyland Paris til Europas største fornøyelsespark.

 • Fra Louvre til Disneyland Paris er den korteste veien cirka 43 kilometer. Kjøreturen vil da etterhvert gå på motorveien A4, og du vil bruke omtrent 50 minutter.

Amiens – Byen med flytende hager

Amiens ligger en liten kjøretur nord for Paris, i regionen Picardie. Byen er en av de vakreste i landet, og den er spesielt kjent for sin imponerende katedral i gotisk stil. Den er også kjent for kanalene sine, der innbyggerne setter ut såkalte ”hortillons”, det vil si flytende hager med vakre blomsterbed. Reiser du innom bør du unne deg en tur med robåt på kanalene, mens du nyter atmosfæren, blomsterhagene og de billedskjønne husene fra middelalderen. I området rundt Amiens er det en rekke andre severdigheter, som kjente slagmarker fra Den første verdenskrig, minnesmerker og museer som også er verdt et besøk.

 • Fra Louvre og sentrum i Paris til Amiens er det cirka 144 kilometer om du velger den korteste ruten, det vil si motorveien A16 via Beauvais. Kjøreturen vil da ta omtrent 2 timer.
I Amiens kan du oppleve flytende hager med blomsterbed i byens mange kanaler.
Fontainebleau-palasset ligger idyllisk til i Fontainebleau-skogen.

Château de Fontainebleau – Vakkert slott i fasjonabelt distrikt

Dette vakre slottet ligger inne i den store Fontainebleau-skogen, like sør for Paris. Området har mange fornemme strøk og landsbyer hvor rike parisere har hjemmene sine, og Fontainebleau er et populært utfartssted i helgene. Slottet er et av de største i Frankrike. Den første versjonen ble bygget allerede i 1130-tallet, men er endret og utvidet mange ganger opp gjennom tidene. Flere av landets statsoverhoder brukte Château de Fontainebleau som residens, blant annet Ludvig VII og Frankrikes første president Napoleon III (nevøen til hærføreren Napoleon I). Slottet har vært brukt som museum siden 1927, og er utvilsomt et av de mest imponerende i Frankrike. For øvrig ligger INSEAD i Fontainebleau, Europas kanskje mest prestisjefylte handelshøyskole.

 • Fra Louvre til Château de Fontainebleau er det cirka 68 kilometer om du kjører via Évry. Kjøreturen tar normalt 1 time og 10 minutter.
Trafikken i Paris kan være svært tett på dagtid.

Parkering og trafikk med leiebil

I Paris må du normalt betale for å parkere på oppmerkede plasser i gatene mellom klokken 21.00 og 08.00. Byen er inndelt i to soner, hvor prisen er høyst i sonen som omfatter sentrum. Det finnes noen gratis parkeringsplasser her og der, men disse er som regel begrenset til to timer. På søndager og nasjonaldager er gateparkering gratis, og parkometrene vil vise dette.

De beste alternativene for de som må parkere leiebil er å bruke en av de mange parkeringsanleggene du finner i sentrum. De anleggene som ligger litt utenfor sentrum, er betydelig rimeligere. Et godt tips er å finne en garasje som er i nærheten av en metrostasjon.

Det er generelt sett ikke lett å kjøre i Paris. Trafikken kan være svært tett på dagtid, og spesielt i rushtiden. I de siste årene har også mange gater blitt sperret for biltrafikk, for å redusere forurensning, og for å gjøre byen mer fotgjengervennlig. De fleste som besøker paris med leiebil, velger å la bilen stå parkert på hotellet eller i en garasje. Når du skal rundt for å oppleve byen er det som regel best å bruke undergrunnsbanen.

Flyplass

Når du flyr til Paris lander du normalt på enten den største flyplassen som er Paris Charles de Gaulle International Airport, eller Orly International Airport. Noen lavprisselskap og charterfly lander også på den mye mindre flyplassen Beauvais Airport, blant annet noen av flyene til Ryanair og Wizz Air.

Leiebil på Paris Charles de Gaulle International Airport

Charles de Gaulle Airport kalles også Roissy Airport, selv om dette er blitt mindre vanlig med årene. Den er Frankrikes største, og rangeres som nest størst i antall passasjerer i Europa. Her betjenes nesten 80 millioner passasjerer i året.

De fleste store internasjonale leiebilselskap er representerte på Charles de Gaulle, inkludert Avis, Hertz, Budget, Enterprise, Sixt, Europcar, Alamo og National. Skrankene deres er imidlertid ikke samlet, men de fleste finner du i terminal 1 og/eller i terminal 2. I terminal 2 vil de fleste selskap ha skranker  flere steder.

 • Fra Charles de Gaulle til Louvre Museum midt i sentrum av Paris er det 30 kilometer. Kjøretiden vil variere veldig i forhold til hvor tett trafikken er, og kan bli på mellom 30 minutter og opp til over 1 time.
Charles de Gaulle er Europas nest største flyplass målt i antall passasjerer.
Orly Airport er Frankrikes nest største flyplass.

Leiebil på Orly International Airport

Selv om Orly er betydelig mindre enn Charles de Gaulle, er også dette en stor flyplass i europeisk målestokk. Den rangeres som nest størst i Frankrike, med omtrent 33 millioner passasjerer i året. Flyplassen tar seg av mye av innenlandstrafikken i Frankrike, men også internasjonale og interkontinentale flyvninger.

Leiebilselskapene du finner på Orly er så godt som de samme som du finner på Charles de Gaulle. Skrankene finner du som regel i begge de to terminalene på flyplassen.

 • Fra Orly til Louvre Museum midt i Paris er det omtrent 18 kilometer. Kjøretiden ved normal trafikk blir cirka 40 minutter.
Beauvais Airport er delt opp i to små terminaler.

Leiebil på Beauvais International Airport

Beauvais Airport ligger et godt stykke nord for Paris. Flyplassen har omtrent 4 millioner passasjerer i året, fortrinnsvis de som flyr med lavprisselskapene. Det er to relativt små terminaler her, nummerert 1 og 2.

Leiebilselskapene som du finner på Beauvais Airport holder til i et eget senter ved siden av terminalene 1 og 2. Per i dag kan du leie bil fra Avis, Budget, Hertz, Firefly, Europcar, Thrifty og Sixt på denne flyplassen.

 • Fra Beauvais International Airport til Louvre i Paris er det 86 kilometer. Kjøretiden blir ofte minst 1 time og 20 minutter, mest avhengig av trafikken i sentrum.