Leiebil Paris

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Frankrike
  4. chevron_right
  5. Leiebil Paris

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave leiebilpriser

Vi sammenligner mer enn 1600 leiebilselskaper for å finne de billigste prisene

Kvalitetssikrede merker

Sammenlign priser fra kjente selskaper som Avis, Sixt, Hertz og Europcar.

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Forsikring og ubegrenset kjørelengde vil alltid være inkludert i prisen oppgitt

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Vi legger aldri til kredittkortgebyrer eller skjulte kostnader

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Gratis avbestilling opptil 48 timer før planlagt henting. Vi har ingen endringsgebyrer.

Vi er alltid tilgjengelige

Vår kundeservice er alltid tilgjengelig når du trenger det

Bilutleie Paris

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Paris fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Paris gjennom Goautos.no.

Paris guide

Bilutleie Paris

Leiebil Paris

Paris, Frankrikes hovedstad, ligger like nedenfor der elva Marne munner ut i Seinen, og sistnevnte deler byen i to: Høyre bredd og venstre bredd. Selve byen, Ville de Paris, har et innbyggertall på ca. 2,2 millioner (2010), mens den større byregionen Paris har et totalt folketall på mellom 11 og 12 millioner. Ville de Paris er administrativt delt inn i 20 såkalte ”arrondissementer”.

Attraksjoner

Paris blir av mange regnet som Europas kultur- og motehovedstad, og den kan by på utallige severdigheter. Noen av de mest kjente og populære besøksmålene er den gotiske katedralen Notre-Dame, som ligger på øya Ile de la Cité midt i Seinen. Den ble påbegynt før år 1200 og er et av verdens mest berømte kirkebygg. Fra tårnet (387 trappetrinn) er det fin utsikt over sentrale deler av Paris. Andre kjente kirker i Paris er den hvite basilikaen Sacre Coeur, som ligger på Montmartre-høyden fra slutten av av 1800-tallet og den meget vakre St. Sulpice-kirken fra 1754, som ligger i  St. Germain-området.

Paris’ desidert mest berømte landemerke er Eiffeltårnet, bygget i 1889 til hundreårsjubileet for den franske revolusjonen. Tårnet er 324 m høyt (inkl. antennen på toppen), og var i sin tid verdens høyeste bygning. Det går heis opp til toppen, og derfra har man en fantastisk panoramautsikt. Omtrent like berømt er Triumfbuen med den ukjente soldats grav, som ligger på Place de l’Etoile (Stjerneplassen), i den ene enden av paradegaten Champs Elysées. I den andre enden av gaten finner vi Place de la Concorde, der det står en over 3000 år gammel egyptisk obelisk. I tilknytning til Place de la Concorde ligger de vakre Tuileries-hagene.

Champs Elysees i bakgrunnen.

Ved parken finner vi dessuten Frankrikes mest populære kunstmuseum, Louvre, der alle de store fra billedkunstens historie er representert – bl.a. Leonardo da Vinci med maleriet ”Mona Lisa”. I en metropol som Paris finnes det selvsagt også en rekke andre museer (bl.a. det moderne Pompidou-senteret), i tillegg til opera, teatre, konsertsaler og andre kulturinstitusjoner.

Et besøk på en av de mange restaurantene og kaféene i Paris er en selvfølge.

Når det gjelder arkitektur, er også flere av broene over Seinen verdt å se.  Det gjelder særlig den eldste av dem, Pont Neuf – som ble bygget allerede rundt år 1600.

Ellers er jo Paris kjent for sitt rike restaurant-tilbud. Et besøk på noen av de sjarmerende ute-caféene i det pittoreske Latinerkvarteret på venstre bredd, er et must for enhver Paris-turist.

Paris besøkes hvert år av mer enn 30 millioner turister, deriblant mange barnefamilier – som garantert legger turen om den gigantiske fornøyelsesparken Disneyland Paris – ca. 30 km øst for selve byen.

Det er flere flyplasser rundt Paris, deriblant de to hovedflyplassene Paris – Orly Airport og Paris Roissy-Charles-de-Gaulle Airport.

Meny