Leiebil Salzburg

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Østerrike
  4. chevron_right
  5. Leiebil Salzburg

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie Salzburg

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Salzburg fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Salzburg gjennom oss.

Salzburg guide

Bilutleie Salzburg
Leiebil Salzburg

Salzburg ligger vest i Østerrike ved elven Salsach – like ved grensen til nabolandet Tyskland. Byen har 148.000 innbyggere (2011), og befinner seg 115 km sørøst for den tyske byen München.

Salzburg er et viktig turist-, handels- og kultursentrum, og dessuten et betydelig samferdselsknutepunkt. Salzburg er også kjent for å være en kongress- og messeby.

Byen er berømt for sine festspill – som har vært en årlig begivenhet siden 1920. Festspillene har gjort Salzburg til et sentrum for musikk- og teaterkultur.

Komponisten W. A. Mozart ble født i Salzburg i 1756, og huset han vokste opp i har vært museum siden 1880.

Gamlebyen står oppført på UNESCOs verdensarvliste, og her ligger bl.a. det gamle rådhuset fra 1768, universitetet (grunnlagt 1618) samt Franciskanerkirken fra 1300-tallet.

Andre turistattraksjoner i Salzburg er Domkirken fra 1628, Residenz-bygningen fra 1600-tallet, Kapuciner-klosteret fra 1602 samt slottet Mirabell fra 1606 – som dessuten har en vakker hage. Like i nærheten ligger musikkinstitusjonen «Mozarteum» med konserthaller, musikkakademi og Mozart-arkiv.

Det anbefales også et besøk til byens museum for kunst- og kulturhistorie («Salzburg Museum») – der man bl.a. kan se funn fra romertiden samt eldre malerier og skulpturer.

På en høyde over byen ligger borgen Hohensalzburg, som ble grunnlagt i 1077. Dette er Europas største festningsanlegg fra det 11. århundre, og er en stor turistattraksjon. Borgen har bortimot 1 millioner besøkende årlig.

Salzburg Airport ligger 11 km sørvest for sentrum.