Leiebil Sicilia

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Italia
  4. chevron_right
  5. Leiebil Sicilia

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie på Sicilia

Sammenlign priser og finn billig leiebil på Sicilia fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie på Sicilia gjennom oss.

Leiebil Sicilia

Sicilia Guide

Sicilia er den største øya i Middelhavet, og en av de fem autonome regionene i Italia. Det bor like i underkant av 5 millioner innbyggere her. Sicilias historie er lang og spennende. De første menneskene på øya kan ha ankommet for over 14 000 år siden, før blant annet fønikere, grekere, romere og maurere erobret området.

I moderne tid er Sicilia blant annet kjent for å ha spilt en avgjørende rolle i foreningen av Italia, og for å være stedet den kriminelle organisasjonen Cosa Nostra har sitt utspring fra.

Øyas største byer er Palermo (668 000 innbyggere), Catania (312 000 innbyggere) og Messina (234 000 innbyggere). Langs kysten og oppe i fjellene ligger det mange vakre fiskerlandsbyer og fjellandsbyer.

Turisme er blitt en av øyas viktigste næringer, sammen men blant annet jordbruk, kjemisk industri, teknologi og utvinning av salt.

Attraksjoner

Utelivet, shoppingmulighetene, restauranter og så videre er omtrent det samme i de sicilianske storbyene, som det du finner ellers i Italia. På kunst- og kulturfronten er Sicilia regnet som viktig i europeisk sammenheng. Mange poeter, forfattere, malere og andre kreative sjeler er født og oppvokste på Sicilia, eller de har hatt lengre opphold her.

De mange arkeologiske utgravningene på Sicilia er blant de viktigste severdighetene. Du finner flere steder her med ruiner og rester fra fønikere, romere, maurere og oldtidens grekere, for eksempel templer, arenaer, amfiteatre og villaer.

Øya er også kjent for sine flere hundre festninger og slott, og ikke minst de mange tårnene som står langs kysten. Naturen er variert og vakker. På Sicilia finner du vulkanfjellet Etna, med en høyde på hele 3326 meter over havet.

Sicilias behagelige klima, gode mattradisjoner, varierte landsbyer, vakre strender og spennende kultur, har gjort øya til en svært populær feriedestinasjon.

Sicilia har flere fiskerlandsbyer med fine strender og restauranter som tilbyr tradisjonsrike matretter.

Utforsk Sicilia med leiebil

Det er ikke noe problem å bruke mange uker på å utforske Sicilia med leiebil. Øya er stor, og antallet steder som er verdt å besøke er overveldende. Her finner du alt fra stille og rolige fiskerlandsbyer, til storbyer som Palermo der pulsen er helt annerledes. Sicilia er spekket med flotte strender langs kysten, og innover på øya er det fjell med landsbyer, vingårder, olivenhager, og vakre landskap. Det er også mange arkeologiske utgravninger på Sicilia som beretter om øyas spennende historie. Her er et lite utvalg av anbefalte kjøreruter.

Distanser og kjøretid på Sicilia

Å oppgi distanser og kjøretid til de anbefalte kjøreturene er ikke hensiktsmessig i denne guiden. I stedet velger vi å vise distanser og kjøretid mellom noen av de største byene. Dette vil gi deg et inntrykk av hva du trenger av tid for å komme deg imellom stedene du vil se. Merk deg at disse distansene er de som går på motorvei.

  • Trapani til Palermo – distansen er 107 kilometer, kjøretid er 1 time og 25 minutter.
  • Palermo til Messina langs kysten – distansen er 225 kilometer, kjøretid er 2 timer og 30 minutter.
  • Palermo til Catania via A19 innenlands – distansen er 210 kilometer, kjøretid er 2 timer og 25 minutter.
  • Messina til Catania langs kysten – distansen er 96 kilometer, kjøretid er 1 time og 10 minutter.
  • Catania til Siracusa langs kysten – distansen er 67 kilometer, kjøretid er 55 minutter.
Palermo byr på mye spennende arkitektur fra ulike tidsepoker, her fra katedralen i byen.

Palermo – En kulturell smeltedigel

Om du er på Sicilia og har tid nok, er du nesten nødt til å ta et besøk til Palermo. Byen er den største på øya, og var også hovedstad i det som en gang var Det sicilianske kongedømmet, og senere i Det tysk-romerske riket. Palermo er et mekka for den som liker kultur, eldre historie, vakre bygninger og ikke minst, meget god mat. I Palermo bør man ta seg tid til å se på den flotte arkitekturen fra forskjellige epoker, besøke de vakre piazzaene, gå på matmarkedene, sitte å kaféene, og kanskje ta en shoppingrunde. Byen har alle slags kulturelle arrangementer å by på, det er mange spennende museer her, og du finner det meste beliggende sentralt. Om du trenger å slappe av med litt soling og bading etterpå, har du flotte strender like i utkanten av sentrum.

Taormina – Spennende kystby ved Etnas fot

Om du er i nærheten av Messina eller Catania når du besøker Sicilia, bør du vurdere en tur innom den lille byen Taormina. Den ligger på en klippe helt ved kysten av Det joniske hav, og ved foten av Etna. Byen anses som svært vakker. Den tyske poeten Goethe beskrev Taormina i en av sine bøker, og mente at byen var blant Europas vakreste. Foruten beliggenheten, er Taorminas største attraksjon et amfiteater som står igjen etter oldtidens grekere. På byens nordside finner du festningsverk som ble bygget da arabere hersket på øya, og i sentrum dominerer vakre murhus og kirker fra 1200- og 1300-tallet. Etter å ha tatt for deg byen oppe på klippen, kan du spasere ned til havet og strendene. Ta også en tur innom den lille holmen Isola Bella (du kan gå tørrskodd) og se på sjeldne blomster og planter som kultiveres der.

Taorminas største attraksjon et amfiteater som står igjen etter oldtidens grekere.
Barokk arkitektur preger byen Ragusa.

Ragusa – En av Sicilias vakreste småbyer

I 1693 ble den sørlige delen av Sicilia rammet av et kraftig jordskjelv. Skjelvet forårsaket store skader i byene, og mange menneskeliv gikk tapt. Den barokke byggestilen rådet i Italia da byene skulle gjenoppbygges, noe du ser veldig tydelig i blant annet Ragusa. Byen ligger ganske nært flyplassen i Comiso, og er en av seks lignende byer i samme område som nå står på UNESCOs liste over verdensarv. Bygningene strekker seg opp på en høyde, slik mange andre gjør det på Sicilia. Den er delt i to, Ragusa Ibla i bunn, og Ragusa Superiore på toppen, og forbundet med fire vakre broer. Du finner mange nydelige kirker i byen, flere små palasser, nydelige smågater, trapper og en stille atmosfære. Maten som serveres på de lokale restauranten er himmelsk, og området har en rekke tradisjonelle retter som du ikke finner andre steder på Sicilia.

Cefalù – En av de beste badebyene

Cefalú er en av de beste småbyene å besøke på Sicilia, dersom du vil kombinere vakker arkitektur, hyggelig atmosfære og god mat, med flotte strender og badeliv. Byen ligger rundt en steinete klippe, hvor du finner ruinene av et arabisk fort, og en nyere festning fra Det tysk-romerske riket. I den historiske delen av Cefalú er det mange imponerende bygninger. Den mest kjente er Duomo di Cefalú, en unik katedral som ble bygget allerede i 1130. Kysten rundt byen er spekket med nydelige strender. Inne i sentrum av Cefalú ligger den som er mest populær, stranden Il Lungomare. Den er over fem kilometer lang og har gylden og ren sand. Her er det langgrunt, noe som gjør at badetemperaturen som regel er ypperlig. I turistsesongen er det mye aktivitet på Il Lungomare, men om du vil hygge deg på en mer stille strand, finner du mange alternativer i nærheten.

Stranden Il Lungomare er over fem kilometer lang og har gylden ren sand. Her er det langgrunt, noe som gjør at badetemperaturen som regel er ypperlig.
Concordia-tempelet i har alle de doriske søylene intakte.

Agrigento – Byen ved de greske templene

Byen Agrigento ligger på en høyde, noen få kilometer fra havet på Sicilias sørkyst. Fra Palermo er det omtrent 127 kilometer dit, og en kjøretid på rundt 2 timer. Selve byen er verdt en tur innom, både fordi landskapet og utsikten er flott der, og fordi den har et gammelt og vakkert sentrum. Det store trekkplasteret er imidlertid Valle dei Templi (Tempeldalen) som ligger i nærheten av Agrigento. Der finner du godt bevarte ruiner av flere templer, kirkegårder, krypter med mer, som dateres til rundt 500 år f.Kr. Concordia-tempelet er det mest imponerende. Alle søylene er intakte, noe du finner kun noen få steder i det som utgjorde oldtidens Hellas.

 

I de større byene finner du en del parkeringshus hvor du kan sette fra deg leiebilen.

Parkering på Sicilia

I byene på Sicilia er det merket med linjer hvor du kan parkere i gatene. Blå linje betyr at alle kan parkere, og som regel må du betale avgift. Noen steder er det rikelig med automater for avgiftsbetaling, men andre steder kan automatene være vanskelig å finne. Husk at parkeringsavgiften kan også betales i tobakkskiosker. Kvitteringen for betalt avgift skal legges synlig i frontvinduet på leiebilen. Hvite linjer betyr at det er kun beboere i området som har lov å parkere, mens gule linjer er kun for varebiler som henter og leverer.

Du finner også såkalte Zona Disco enkelte steder. Det betyr at parkering på plasser merket med blå linje er gratis, men du må legge en oblat (blå) i vinduet på bilen. Oblatene får du på postkontorer, banker, tobakkskiosker og turistinformasjon. Merk deg at parkering på Zona Disco er tidsbegrenset.

I de større byene finner du en del parkeringshus, og mange hotell har egne garasjer som ofte er tilgjengelig også for de som ikke bor på hotellet.

Trafikken er noe mer rolig og behagelig utenfor byene, men her også bør man være litt ekstra oppmerksom.

Trafikk på Sicilia

Å kjøre i sentrum av de større byene som Palermo, Catania, Siracusa og Messina er ikke vanskelig når det gjelder å navigere seg frem. Trafikken er imidlertid mer aggressiv enn de fleste andre steder i Europa. Det anbefales at man kjører litt defensivt, og er ekstra oppmerksom. Følg flyten i trafikken, og husk at ikke alle sjåfører følger trafikkreglene og skiltingen.

I mindre byer, og områder med et historisk sentrum, kan det være verre å navigere seg frem enn i de større byene. Her kan deler av sentrum være avstengt for trafikk. Disse sonene heter Zona Traffico Limitato (ZTL), og vil være merket med skilt.

På Sicilia kan du kjøre på gode motorveier langs hele nord- og østkysten. Det går også en lang strekning med motorvei (A19) inn i landet, på tvers fra nordkysten og ned til Catania. Det gjør det enkelt å komme seg mellom Palermo, Messina, Siracusa og Catania, og tilhørende områder.

Trafikken er noe mer rolig og behagelig utenfor byene, men her også bør man være litt ekstra oppmerksom. Mange av landeveiene går i kupert terreng, og kan være ganske svingete.

Flyplass

Det er fire internasjonale flyplasser på Sicilia, i tillegg til et par som kun betjener italienske innenriksfly. De aller fleste turister som besøker øya har ankomst og avgang fra enten Falcone Borsellino Airport utenfor Palermo, eller Catania–Fontanarossa Airport. Disse er de desidert største i antall passasjerer som betjenes. Noen charterfly og lavprisselskap bruker i tillegg Trapani-Birgi Airport helt på den nordvestre enden av Sicilia, og Comiso Airport som ligger nært øyas sydspiss.

Falcone Borsellino Airport

Flyplassen utenfor Palermo er den nest største på Sicilia målt i antall passasjerer. Hit flyr en rekke europeiske selskap fra så godt som alle storbyene på kontinentet, i tillegg til Alitalia fra både Roma og Milano. Det går for tiden også direktefly fra New York hit (United Airlines). Mange lavprisselskap har fly til Palermo, og det samme gjelder charteroperatører.

Leiebil på flyplassen i Palermo

På Falcone Borsellino Airport finner du alle bilutleieselskapene samlet i ankomsthallen. Bilene deres står parkert på et eget dedikert område rett utenfor, og du vil ikke få behov for transport. Per i dag finner du leiebiler fra Avis, Hertz, Europcar, Goldcar og Sixt på flyplassen, i tillegg til en rekke italienske selskap.

Flyplassen utenfor Palermo er den nest største på Sicilia målt i passasjerer.

Catania–Fontanarossa Airport

Flyplassen utenfor Catania er den største på øya, med rundt 10 millioner passasjerer i året. Hit kan du fly fra de fleste europeiske storbyer, i tillegg til en rekke andre steder, blant annet Israel og Dubai. Lavprisselskap som Ryanair flyr hit fra et tyvetalls steder i Europa, og det går en god del charterfly til denne delen av Sicilia.

Leiebil på flyplassen i Catania

Bilutleieselskapene du finner på flyplassen i Catania inkluderer Sixt, Dollar Car Rental, Thrifty, Holiday Car Rental, Alamo, Enterprise, National og Hertz, samt fem italienske selskaper. Disse er samlet i ankomsthallen, med parkeringsplass rett i nærheten.

Trapani-Birgi Airport

Flyplassen i Trapani heter offisielt Vincenzo Florio Airport Trapani–Birgi, men som oftest brukes kun Trapani Airport. Den ligger helt nordvest på Sicilia, og er også base for det italienske luftforsvaret. Per i dag kan du fly hit med Ryanair fra utvalgte byer i Italia og Nederland, i tillegg til noen andre små flyselskap og charteroperatører.

Leiebil på flyplassen i Trapani

På flyplassen i Trapani er det 9 selskap som driver med bilutleie. Disse inkluderer Hertz, Avis, Europcar og Enterprise, i tillegg til italienske aktører som Locauto, Essepirent og SicilyByCar.

Comiso Airport

For tiden kan du fly til Comiso Airport med lavprisselskap som Ryanair og easyJet, i tillegg til Alitalia og Brussels Airlines. Flyplassen egner seg for de som skal feriere på øyas sørside, eller starte utforskingen av Sicilia med leiebil fra denne kanten av øya.

Leiebil på flyplassen i Comiso

På denne flyplassen finner du kun et knippe selskap som driver med bilutleie. Per i dag har Avis, Budget og Maggiore felles skranke inne på flyplassen. I tillegg har de lokale selskapene SiciliyByCar og Sicily Rent Car kontorer her.