Leiebil Sardinia

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Leiebil Italia
  4. chevron_right
  5. Leiebil Sardinia

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie på Sardinia

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Sardinia fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Sardinia gjennom oss.

Sardinia guide

Bilutleie Sardinia
Leiebil Sardinia

Sardina er en italiensk øy som ligger i Middelhavet, og har omlag 1,6 millioner innbyggere (2010). Øya ligger sør for Korsika, vest for det italienske fastlandet og nord for Tunisia. Sardinia er den nest største øya i Middelhavet etter Sicilia.

Øya er kjent for sitt varme Middelhavsklima, sine vakre badestrender og gode dykkermuligheter – med både fargerike fisk og gamle romerske skipsvrak. Sardinia har stor turisme, og den vakre naturen med tropisk vegetasjon, det rene turkisblåe havet og de mange hvite badestrender er nok det største trekkplasteret.

Landskapet på øya består av sletter, åser og fjell – og høyeste topp «Punta la Marmora» måler 1834 m.o.h.

Attraksjoner

Hovedstaden på Sardinia heter Cagliari og ligger på øyas sørøstkyst. Byen har 165.000 innbyggere (2010), og fra havnen er det fergeforbindelse til bl.a. Tunisia og Sicilia. Populære turistattraksjoner i Cagliari er bl.a. festningen, det nasjonale arkeologiske museet, et romersk amfiteater samt en vakker botanisk hage.

Andre større byer på øya er Sassari, Quartu Sant’ Elena, Olbia og Alghero. Kjente turiststeder på Sardinia er bl.a. Costa Esmeralda på nordkysten, Alghero på nordvestkysten samt Bosa på vestkysten.

Vakker natur med tropisk vegetasjon, det rene turkisblåe havet og hvite badestrender trekker mange turister til øya.

Utforsk Sardinia med leiebil

Sardinia har svært mange vakre småbyer å vise frem, nydelige strender, og flere unike severdigheter. For komme deg fra sted til sted er du nesten avhengig av å ha eget kjøretøy, i og med at øya er temmelig stor. Vi har plukket ut noen av de mest populære kjørerutene. Før du planlegger turen anbefaler vi at du også titter litt på kartet. Langs veien vil du nesten garantert kjøre forbi flere steder som er verdt et besøk, og kanskje en av de mange arkeologiske utgravingene du finner på Sardinia.

Om distanser og kjøretid

Lenger ned i guiden finner du informasjon om distanser og kjøretid mellom de tre byene som har flyplasser på Sardinia. Utover dette er det ikke hensiktsmessig å oppgi avstander og kjøretid i forhold til de anbefalte utfluktene. Distansene vil bli svært forskjellige alt ettersom hvilket sted på Sardinia du har som utgangspunkt.

Alghero er omgitt av et imponerende festningsverk.

Alghero – Sardinias spanske festningsby

I Alghero er det mange av innbyggerne som snakker katalansk, slik de gjorde det i den katalanske delen av Spania for flere hundre år siden. Årsaken er at den spanske kongen Aragon hersket i dette området av Sardinia på 1400-tallet og Alghero var en slags spansk koloni. Språket er til dels bevart og det samme gjelder en del andre tradisjoner som har sin opprinnelse i Spania. Byen er meget vakker, omgitt av et imponerende festningsverk fra tidligere tider og med billedskjønne hus i sentrum. Du finner også mange andre severdigheter i Alghero, blant annet en katedral fra 1300-tallet, små og vakre kirker, arkeologisk museum, med mer. Maten som serveres på de mange gode restaurantene er også verdt å nevne. Her får du nydelige retter av spesielt sjømat, tilberedt på tradisjonelt vis, med et snev av Spania i seg.

Rikfolket ankrer opp de enorme yachtene sine i Porto Cervo.

Porto Cervo – Fiskerlandsbyen for filmstjerner og oligarker

Om du er på nordsiden av øya bør du ta turen innom Porto Cervo. Dette er opprinnelig en gammel fiskerlandsby, som nå er overtatt av kjendiser og rikfolk. Her har blant annet Italias tidligere statsminister et palass av en feriebolig, hvor han avholder mye omtalte og omstridte selskap som avisene gjerne skriver om. Rikfolket ankrer opp de enorme yachtene sine i bukta, shopper i Porto Cervos eksklusive forretninger og spiser middag på de mange gode restaurantene i byen. Det er naturligvis golfbaner i området og en rekke særdeles flotte strender. Selv om det finnes et og annet rimelig overnattingssted i denne feriebyen, er Porto Cervo kjent for å ha noen av de dyreste hotellene i verden. Et av de, Hotel Cala di Volpe, har mange sett i James Bond-filmen ”The Spy Who Loved Me”.

Sassari kjent for sin nydelige bebyggelse i pastellfarger, der husene strekker seg opp mot en klippe vendt mot havet.

Castelsardo – Billedskjønn festningsby

Om du skal velge deg en av de små fiskerlandsbyene på Sardinia, bør Castelsardo være med i vurderingen. Den ligger på nordkysten av øya, ikke langt fra byen Sassari. Castelsardo er mest kjent for sin nydelige bebyggelse i pastellfarger, der husene strekker seg opp mot en klippe vendt mot havet. På toppen står det en festning som antas å ha blitt bygget i begynnelsen av 1100-tallet. Foruten en stille og behagelig atmosfære, og mange gode spisesteder i den lille byen, finner du en rekke andre severdigheter der. Blant annet kan du se ruiner av bygg som står igjen fra Nuragherkulturen, et folkeslag som bodde på Sardinia for over 3000 år siden. I byen finner du også et par små palass, flere vakre kirker, og noen spennende museer.

La Maddalena – Sardinias vakreste øyer

La Maddalena er navnet på den største byen på øya som har samme navn. Øya igjen tilhører øygruppen Arcipelago di La Maddalena, som ligger i Bonifacio-sundet nordøst på Sardinia. Her finner du et nydelig naturområde, hyggelige landsbyer, mange flotte strender og en avslappet atmosfære. Det har bodd folk på de syv øyene i flere tusen år og innbyggerne har inkludert kjente navn som Napoleon Bonaparte og Giuseppe Garibaldi. Garibaldis hus ligger på naboøya til La Maddalena, og det er mulig å både gå og kjøre dit. Huset er i dag et museum og en av La Maddalenas største attraksjoner. Det kan også se en god del festningsverk på øya som står igjen fra 1700-tallet. For å komme deg til La Maddalena må du kjøre til Palau, og ta bilferge derfra. Med leiebil kan du ta for deg både hovedøya og naboøya Caprera. Vil du også se en av de andre syv øyene, må du la bilen stå og hoppe om bord i en av småbåtene som går fra byen.

La Maddalena tilhører øygruppen Arcipelago di La Maddalena, som ligger i Bonifacio-sundet nordøst på Sardinia.
Bastione di Saint-Remy med Umberto-terrassen, hvor du får uslåelig utsikt mot byen og havet utenfor.

Castello-distriktet i Cagliari

Det er mye å oppleve i Cagliari, Sardinias største by. Mange av høydepunktene finner du i Castello-distriktet, det som utgjør gamlebyen og festningen. Her finner du blant annet et museumskompleks som ligger i festningens citadella, det vil si festningsverkets innerste del. Flere av museene høster internasjonal anerkjennelse, spesielt museet for arkeologi, det etnografiske museet, og det nasjonale galleriet. I gamlebyen ligger det også flere små kirker, en katedral, et gammelt rådhus, flere små palasser, teater, brønner, utsmykkede porter, med mer. Selve festningsverket er likevel det som kanskje imponerer mest. Blant høydepunktene der er elefant-tårnet bygget i 1307, St. Pancras-tårnet fra 1305, og Bastione di Saint-Remy med Umberto-terrassen, hvor du får uslåelig utsikt mot byen og havet utenfor.

Parkering og trafikk med leiebil

I byene på Sardinia kreves det vanligvis avgift for parkering i gatene alle dager unntatt søndag og offentlige fridager. Du betaler på parkeringsautomater eller ved å kjøpe parkeringsbevis i tobakkskiosker og lignende. I byene er markeres avgiftsbelagte parkeringsplasser med blå linje. Gul linje er reservert for folk med bevegelseshemning (må ha egen tillatelse). Dersom det er gratis å parkere vil dette normalt være markert med hvite linjer. Mange strender og severdigheter har egne parkeringsområder. På noen av disse er det gratis å parkere, mens andre steder må du betale en parkeringsavgift, og da som regel med kontanter.

Merk deg at i Alghero, Cagliari, Sassari og noen av de mindre byene, er det såkalt ZTL-soner i deler av sentrum. Det vil si at området er bilfritt, og du vil bli bøtelagt om du kjører der uten tillatelse.

Generelt sett er det enkelt og behagelig å kjøre leiebil på Sardinia. Trafikken er mindre aggressiv enn ellers i landet, men du bør likevel kjøre forsiktig og oppmerksomt. Mange av veistrekningene er svingete, spesielt småveiene ved kysten. Fra Cagliari i sør, til Porto Torres nord for Sassari, går det tofelts motorvei på hele strekningen. Du finner strekninger med tofelts motorvei mellom Olbia og Alghero, i tillegg til innfartsårene til blant annet disse to byene og Cagliari. I mindre trafikkerte områder kan kvaliteten på veiene variere.

Trafikken er mindre aggressiv på Sicilia enn ellers i landet, men du bør likevel kjøre forsiktig og oppmerksomt.

Flyplass

Det er tre flyplasser på Sardinia, og alle tre håndterer både internasjonale flyvninger og innenlandstrafikk fra det øvrige Italia. Øya er stor, og hvilken flyplass du benytter deg av har derfor mye å si i forhold til hvor du skal oppholde deg.

  • Distansen mellom Olbia og Alghero er cirka 138 kilometer. Kjøreturen tar normalt omtrent 1 time og 30 minutter.
  • Distansen mellom Olbia og Cagliari er 274 kilometer om du kjører den raskeste ruten. Kjøretiden uten stopp vil da ta omtrent 2 timer og 45 minutter.
  • Distansen mellom Alghero og Cagliari er 247 kilometer om du kjører den raskeste ruten. Kjøretiden vil da bli omtrent 2 timer og 30 minutter.
Flyplassen Olbia Costa Smeralda er det beste valget dersom du skal feriere på den nordvestlige delen av Sardinia.

Olbia Costa Smeralda Airport

Flyplassen rett utenfor Olbia er det beste valget dersom du skal feriere på den nordvestlige delen av Sardinia. Herfra er det relativt kort vei til øygruppen La Maddalena, og til feriebyer som Porto Rotondo, Porto Cervo, Palau, Santa Teresa Gallura og Golfo Aranci.

Leiebil på flyplassen i Olbia

På flyplassen i Olbia finner du på cirka 50 meter utenfor terminalbygningen. Alle selskap for bilutleie har skrankene sine samlet der. Leiebilene står parkert like i nærheten, og du trenger ingen transport. Per i dag finner du nesten 20 selskap som tilbyr leiebil på flyplassen i Olbia. Dette inkluderer internasjonale aktører som Hertz, Europcar, Goldcar, Avis og Sixt, i tillegg til italienske selskap som SicilyByCar, Maggiore og Ruvoli Rent a Car.

Leiebilselskapene på flyplassen i Alghero er samlet utenfor ankomsthallen i terminalbygningen.

Alghero Riviera del Corallo Airport

Om du skal feriere på øyas nordvestre side er flyplassen utenfor Alghero det beste valget. I tillegg til den vakre byen Alghero, får du kort avstand til steder som Sassari, Castelsardo, Stintino, Porto Torres og Bosa.

Leiebil på flyplassen i Alghero

Alle leiebilselskapene på flyplassen i Alghero er samlet utenfor ankomsthallen i terminalbygningen. Per i dag gjelder dette rundt 20 selskap, inkludert de mest kjente internasjonale aktørene som Avis, Budget, Hertz, Europacar, National, Alamo og Sixt. I tillegg til disse er det også mange italienske selskap å velge blant. Leiebilene står parkert like i nærheten på et eget reservert område.

Totalt er det 20 aktører som tilbyr bilutleie på flyplassen i Cagliari.

Cagliari Elmas Airport

Flyplassen utenfor Cagliari er det beste valget om du skal feriere sør på Sardinia. Den ligger omtrent 7 kilometer utenfor sentrum. Da får du kortest vei til steder som Pula, Porto Pinetto, Costa Rei, Porto Corallo, Oristano, Sant’ Antioco og Carloforte.

Leiebil på flyplassen i Cagliari

Alle leiebilselskapene er her samlet i området på forsiden av terminalbygningen. Totalt er det 20 aktører som tilbyr bilutleie på flyplassen i Cagliari. Blant disse finner du kjente selskap som Sixt, Avis, Hertz, Europcar og Goldcar, samt en rekke italienske selskap som Maggiore, Sardinya Rent a Car, Ruvioli og Dinamica Rent.