Leiebil Marseille

 1. Hjem
 2. chevron_right
 3. Leiebil Frankrike
 4. chevron_right
 5. Leiebil Marseille

Sammenlign priser på bilutleie fra mer enn 1600 selskaper

Garantert lave priser på leiebil

Kvalitetssikrede selskaper

Ubegrenset kjørelengde og forsikring

Ingen skjulte kostnader eller avgifter

Ingen endring eller kanselleringsgebyr

Vi er alltid tilgjengelige

Bilutleie i Marseille

Sammenlign priser og finn billig leiebil i Marseille fra kjente og lokale leiebilselskaper. Forsikringer og ubegrenset kjørelengde er inkludert. Spar inntil 70% på bilutleie i Marseille gjennom oss.

Marseille guide

Bilutleie Marseille
Leiebil Marseille

Marseille, som er Frankrikes nest største by, ligger ved Middelhavskysten. Den har et innbyggertall på ca. 852.000 (2010). I storbyområdet bor over 1,5 millioner mennesker.

Marseille er Frankrikes viktigste havneby og hovedstad i den franske regionen Provence-Alpes-Côte d’Azur og i det franske departementet Bouches-du-Rhône. Marseille regnes som Frankrikes eldste by. Den ble grunnlagt av grekerne rundt år 600 f.Kr., og ble da kalt Massalia.

Byens opprinnelige sentrum er den gamle havnen, Vieux Port. Den  er omlag 500 meter lang og 200 meter bred. Her finner man en rekke restauranter i alle prisklasser, og havneområdet syder av liv store deler av året. Også Marseilles tradisjonsrike og verdensberømte fiskemarked ligger i Vieux Port. Hver side av havnen er bevoktet av festninger, som er blant byens severdigheter: Fort Saint-Jean og Fort Saint-Nicolas.

Attraksjoner

Marseille har ellers mange interessante turistattraksjoner å by på. Byens fremste landemerke er kirken «Basilique Notre Dame de la Garde«, som ligger på en høyde 154 meter over havet. Herfra er det en fantastisk utsikt over byen og Middelhavet. På toppen av kirken kneiser en 11 meter høy forgylt statue av Jomfru Maria og Jesusbarnet. Marseilles eldste kirke fra 400-tallet –  Abbaye Saint-Victor – ligger like nedenfor høyden. Den skal etter sigende ha blitt bygget for byens første martyrer.

En annen attraksjon man ikke bør gå glipp av i Marseille, er den gamle festningen «Chateau d’If», som ligger på den lille øya If utenfor havnen. Det var her forfatteren Alexandre Dumas plasserte greven av Monte Cristo i den kjente romanen fra 1844. Ellers må den lange Pradostranden (et par km sør for sentrum) nevnes. Her er det også en vakker strandpromenade, der barene og restaurantene ligger på rekke og rad. Og har man behov for en annen og stillere form for rekreasjon, kan en rusletur i den store Borély-parken litt øst for Pradostranden anbefales. Her er det imidlertid også mulighet for ulike aktiviteter og opplevelser, om man skulle ønske det. Parken inneholder nemlig både golfbane, veddeløpsbane (Hippodrome) og botanisk hage.

Basilique Notre Dame de la Garde ligger på en høyde 154 meter over havet.

Utforsk Marseille med leiebil

Selve Marseille er mindre spennende enn resten av det sørlige Frankrike. Således er dette rett by å skaffe seg leiebil i. Langs hele kysten fra Marseilles, og spesielt i retning mot Italia, finner du berømte små og store byer som byr på flotte opplevelser. Innover i landet har du minst like mange muligheter, og spesielt om du setter pris på vakkert landskap. Her er noen forslag til kjøreruter som ikke vil skuffe deg.

En av de mange vakre fontenene i byen.

Aix-en-Provence – Den elegante kunstnerbyen i Provence

Denne byen er så provencalsk som du får det. Atmosfæren er avslappende og elegant, og har tiltrukket seg kunstnere og andre berømtheter opp gjennom tidene. Sentrum i Aix er gjennomgående vakkert, og domineres av veldig mange utsmykkede fontener. Noen av disse har sine røtter helt tilbake til romertiden. Mange berømte malere og forfattere har oppholdt seg i lange perioder i Aix, blant annet Ernest Hemingway og Paul Cézanne. Derfor finner du et godt utvalg museer og gallerier her, og berømte restauranter og kaféer som celebritetene frekventerte. Byens shopping og uteliv fremheves også blant de som kjenner Aix.

 • Aix-en-Provence ligger like nord for Marseilles, og så nært at du vil normalt bruke den samme flyplassen om du skal til denne byen. Strekningen er kun 33 kilometer, med en kjøretid på cirka 30 minutter.
Den berømte strandpromenaden La Promenade des Anglais.

Nice – Den franske rivieraens hovedstad

Nice er den nest største byen i Côte d’Azur-regionen, etter Marseilles. Den er kjent for mange forhold, og spesielt når det gjelder kultur og arkitektur. Mange verdensberømte kunstnere har hatt Nice som base, og sentrum av byen domineres av vakre bygninger i Belle Epoque-stil. Det mest kjente er Hotel Negresco, som står på den berømte strandpromenaden La Promenade des Anglais. Nice må oppleves når du er i Provence, og gjerne med en overnatting eller to. Her finner du mange spennende museer, gallerier og severdigheter, gode restauranter, et pulserende uteliv, og alt i nærheten av den flotte stranden i sentrum. Med Nice som utgangspunkt, og med leiebil parat, er det enkelt å også få med seg andre steder som er verdt et besøk, for eksempel Monaco og Cannes.

 • Fra Marseilles til Nice er det omtrent 200 kilometer om du kjører motorveien som går inn i landet. Kjøretiden er da cirka 2 timer og 15 minutter.
 • Mange velger å kjøre langs kysten, både for å stoppe i de hyggelige byene, og for å nyte havutsikten. Kjøretiden vil da bli en god del lenger.

Avignon – Pavesetet i Provence

Avignon var setet til syv suksessive romersk-katolske paver på 1300-tallet. Byens midtpunkt er Palais de Papes, pavepalasset som fortsatt holder meget god stand. Dette er en av flere byggverk i byen som står på UNESCOs liste over verdensarv, der de to andre mest berømte er broen Pont d’Avignon, byens katedral, og den romerske akvedukten Pont du Gard. I Avignon vil du oppleve det provencalske bylivet på sitt beste. Her er det kulturelle arrangementer hele året, store festivaler, fantastiske restauranter og et yrende byliv. Alt omgitt av vakker arkitektur og spennende severdigheter.

 • Det er omtrent 102 kilometer fra Marseilles til Avignon. Kjøretiden er cirka 1 time og 10 minutter.
Flere byggverk i Avignon som står på UNESCOs liste over verdensarv.
Klippene danner et vakkert landskap og ble i 2012 erklært som nasjonalpark.

Les Calanques – Unikt klippelandskap og laguner

Les Calanques er en rekke med fjellklipper som er typiske for Middelhavsregionen. Området i Provence som bruker dette navnet ligger ikke så langt fra Marseilles, og strekker seg omtrent 20 kilometer langs kysten, i retning Cassis. Klippene skaper et vakkert landskap, og ligger ofte dandert rundt nydelige strender med kritthvit sand. Området ble erklært som nasjonalpark i 2012, blant annet fordi floraen og dyrelivet her er unikt. For eksempel kan du få øye på ørner her om du er heldig, og firfisler som er inntil 60 centimeter lange. I Les Calanques finner du også flere små og hyggelige fiskerlandsbyer som er verdt å stikke innom. Mange av restaurantene er familiedrevne, og de setter sin ære i å servere utsøkte retter av lokale spesialiteter.

 • Fra sentrum i Marseilles til Calanque de Morgiou og den vakre stranden Plage Sauvage de Morgiou er det ikke mer enn 17 kilometer. Kjøretiden er omtrent 30 minutter.
Klosteret Notre-Dame de Sénanque fra 1148 med de velduftende åkrene av lavendel.

Gordes – Vakker fjellandsby

Denne fjellandsbyen regnes som en av de vakreste i Frankrike. Den ligger på en høyde i nærheten av Vaucluse-fjellene, og ikke så langt fra Avignon. Bebyggelsen er for det meste fra middelalderen, og er godt bevarte. Sentrum domineres av en festning som ble bygget i 1031, samt en vakker tilhørende kirke. Mellom de små og gamle husene som folk bor i går det trange brosteinsbelagte gater, hvor du finner hyggelige kaféer, restauranter, og småbutikker. Like i nærheten av Gordes finner du et berømt kloster som heter Notre-Dame de Sénanque fra 1148. Dit bør du ta turen innom, blant annet for å oppleve åkrene med lavendel som dyrkes her, et typisk innslag i Provence.

 • Den korteste ruten mellom Marseilles og Gordes går via motorveien A6, og distansen er da omtrent 95 kilometer. Kjøretiden uten stopp vil bli cirka 1 time og 20 minutter.

Parkering og trafikk med leiebil

Å finne gateparkering i Marseille er ikke lett om du foretrekker å sette fra deg bilen i gatene. Det er også flere områder som ikke er spesielt trygge. Innbrudd i biler er dessverre ganske vanlig, og spesielt når kjøretøyet åpenbart er en leiebil. Hotellgarasjer og bevoktede parkeringsanlegg er et bedre alternativ.

Å kjøre inne i sentrum av Marseilles kan være noe slitsomt. Byen har rykte på seg for å ha mer tett trafikk enn Paris, og køene kan bli lange spesielt i rushtiden. I tillegg er ikke alle sjåførene like tålmodige. I Marseilles kan du forvente å høre mye tuting med bilhorn.

Utenfor Marseilles, og i det meste av Provence, er det langt enklere å komme seg rundt med leiebil. Du bør uansett være årvåken i trafikken, men generelt sett er det trygt på veiene i Frankrike. Veiene er også gode, men regn med at du må betale bompenger på motorveiene. Det er for øvrig mer behagelig å kjøre på søndager enn i ukedagene. Lastebiler og trailere har nemlig ikke lov til å bevege seg i trafikken mellom klokken 22.00 på lørdager til klokken 22.00 på søndager.

I sentrum av Marseille er det ofte tett trafikk.

Flyplass

Aéroport de Marseille Provence er flyplassen du lander på når du skal til denne delen av Sør-Frankrike. Den regnes som den femte største i landet målt i antall passasjerer. Flyplassen har to terminaler. Den ene betjener de største selskapenes rutefly, mens den nyeste terminalen betjener fortrinnsvis lavprisselskapene og charterflyene. Det går direktefly hit fra mange europeiske storbyer, og du kommer deg også enkelt til Marseilles med en mellomlanding i byer som Paris, Amsterdam, Frankfurt, Zürich og Brussel.

Alle selskap som tilbyr leiebil på flyplassen i Marseilles er samlet på et eget senter i Hall 4 i terminalbygningen. Bilene står parkert ganske nært senteret. Per i dag er det 11 aktører på denne flyplassen, blant annet Avis, Budget, Sixt, Europcar, Goldcar og Hertz.

 • Det er 25 kilometer fra Aéroport de Marseille Provence til sentrum av byen. Den raskeste ruten går på motorvei nesten helt frem, og det tar omtrent 25 til 30 minutter å kjøre.
Flyplassen i Marseille.